ArcGIS Desktop için TLS 1.2 yaması nasıl kurulur?

Özet:

Not: ArcGIS Desktop’ı TLS 1.2 kullanacak şekilde yapılandırmak için önerilen çözüm budur. Diğer seçeneklerin açıklamaları için bkz. SSS: ArcGIS Desktop’ta TLS 1.2’yi nasıl etkinleştirebilirim?

ArcGIS Online güvenliğini iyileştirmenin bir parçası olarak Esri, ArcGIS Online servisleri için TLS 1.2 bağlantısı gerektirir. Bu servislere erişim sağlamak için aksiyon almak gereklidir. Aşağıda yer alan metotlar ArcGIS Desktop’ın TLS 1.2 kullanacak şekilde nasıl yapılandırılacağını tanımlar fakat sistemdeki diğer uygulamaları etkilemez.

Not: ArcGIS Desktop’un yayınlanan her versiyonunun destek durumunu Esri Support sitesinden Product Life Cycle sayfalarında bulabilirsiniz.

Prosedür:

ArcGIS Desktop versiyonuna bağlı olarak uygulamayı TLS 1.2 kullanacak şekilde yapılandırmak için aşağıda yer alan prosedürlerden birini kullanın.

Not: ArcGIS Desktop’u TLS 1.2 kullanması için yapılandırdıktan ve test ettikten sonra diğer Esri ürünlerinde TLS 1.2’nin nasıl kullanıldığına dair talimatlar için Esri Support TLS Page’e geri dönün.

ArcGIS 10.4.0-10.6.1:

  1. Kullanmakta olduğunuz versiyon için ArcGIS Desktop TLS patch’i indirin ve kurun.
  2. ArcGIS Online’a TLS 1.2 ile bağlanmayı deneyin.

ArcGIS 10.2.1-10.3.1:

Bu aralıkta yer alan sürümler TLS 1.2’nin desteklemediği Microsoft .NET’in eski versiyonunu kullanır.

  1. Kullanmakta olduğunuz Microsoft .NET versiyonunuzu teyit edin. Bu bilgi aşağıda yer alan Microsoft Help dokümanından edinilebilir.

How to: Determine which .NET Framework versions are installed.

  1. Eğer gerekliyse .NET4 Framework kurun. Bu Microsoft Download Center’dan edinilebilir.

Not: İlerleyen adımlara .NET4’e yükseltildikten sonra devam edilmesi önerilir. Fakat .NET4’e yükseltmek uygulanabilir değilse, işletim sisteminizi TLS 1.2 kullanacak şekilde yapılandırmak gereklidir. Bkz. Windows, ArcGIS Desktop için TLS 1.2 kullanacak şekilde nasıl ayarlanır?

  1. Kullanmakta olduğunuz versiyon için ArcGIS Desktop TLS patch’i indirin ve kurun.
  2. ArcGIS Online’a TLS 1.2 ile bağlanmayı deneyin.

İlgili Bağlantılar:

Önceki Yazı
Nasıl Yapılır: ArcGIS TLS 1.2 bağlantılarını ArcGIS Online ile test edin
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Windows, .NET4 Framework kullanan uygulamalar için TLS 1.2 kullanacak şekilde nasıl yapılandırılır?
Yazıyı görüntüle