ArcGIS GeoEvent Server 10.8.1 Sürümü Yenilikleri

ArcGIS GeoEvent Server 10.8.1 güncellemeleri GeoEvent Manager’da yeni bir izleme sayfası, geliştirilmiş girdi ve çıktı oluşturma iş akışları, Geofence insight iyileştirmeleri, GeoEvent Server’ı dağıtma ve yapılandırma hakkında yeni konular ve bilgiler içeren genişletilmiş belgeler gibi kullanılabilirlik iyileştirmelerini içerir.

ArcGIS GeoEvent Server’da yeni tek izleme sayfası

ArcGIS GeoEvent Server’da yeni tek izleme sayfası

Bu konuda değinilecek başlıklar aşağıda olduğu gibidir.

  • GeoEvent Manager
  • Geofences
  • GeoEvent Sampler
  • Dokümantasyon

 

GeoEvent Manager

Kullanıcılar artık birden fazla sayfada gezinmek zorunda kalmadan tüm giriş ve çıkışları kontrol edebilirler. GeoEvent Manager’ın yeni izleme sayfası Monitor, Servisler, Girdiler ve Çıktı sayfalarının artık birleştirildiği tek bir izleme sayfasında basitleştirilmiş kontroller sunar. Diğer iyileştirmeler aşağıda olduğu gibidir:

  • Tüm öğeleri, o anda durdurulmuş veya başlatılmış olanları veya daha hızlı tanımlama için hata durumunda olanları göstermek için öğe durumuna göre filtreleme yapılması.
  • Mesajlar göründüğünde uygulamadaki öğeleri aşağı kaydıran yeşil başlık bildiriminin yerini alan göze batmayan uygulama içi mesajlaşma için yeni “Toast” tarzı bildirimler.
  • Mevcut bağlayıcıların sıralı ve aranabilir listesi, alfabetik olarak sıralanmış bağlayıcıların önceki çok sayfalı listesi yerine artık tek bir sayfada sunulmaktadır.

 

Geofences

Kullanıcılar artık GeoEvent Sampler ile aynı entegre hafif haritalama işlemcisini kullanarak, içe aktarılan coğrafi sınırların geometrisini, seçtikleri altlık haritalarına  göre doğrulayabilirler.

 

GeoEvent Sampler

ArcGIS GeoEvent 10.8.1’de kullanıcılar için GeoEvent Sampler konusunda bazı iyileştirmeler gerçekleştirilmiştir. 10.8’de tanıtılan GeoEvent Sampler, işlenmiş olay verilerini gözden geçirmek ve görselleştirmek için hızlı bir yol sunan gömülü bir veri örnekleme aracıdır. (Bilgileri tazelemek veya GeoEvent Servislerinde GeoEvent Sampler farklı şekillerde kullanımı hakkında daha fazla bilgi edinmek için New Service Designer Capabilities in ArcGIS GeoEvent Server 10.8 GeoNet gönderilerine bakabilirsiniz.)

GeoEvent Sampler için 10.8.1 güncellemeleri şunları içerir:

  • Çevrimdışı ve özel temel haritalar dahil olmak üzere kullanıcıların kendi yayınlanmış harita hizmetlerinden yararlanması.
  • Doğrudan GeoEvent Sampler ile bir dizi temel harita arasında anında geçiş yapabilme.
  • GeoEvent Servisinin iki farklı düğümünden alınan örneklenmiş verileri karşılaştırma modunda kullanırken – daha hızlı gezinme ve gelişmiş analiz için harita görünümlerini paneller arasında senkronize etmek.
ArcGIS GeoEvent Server 10.8.1'de yeni ve yeniden yapılandırılmış belgeler

ArcGIS GeoEvent Server 10.8.1’de yeni ve yeniden yapılandırılmış belgeler

 

Dokümantasyon

Genişletilmiş ve güncellenmiş belgelerle GeoEvent Server’ı daha verimli bir şekilde planlayın, dağıtın ve yapılandırın. Dokümantasyon, dağıtım, sistem mimarisi, makine kaynak tahsisi, sanallaştırılmış donanım, gelişmiş dağıtım senaryoları ve daha fazlası için en iyi uygulamalara odaklanan yeni bir Deploy bölümüyle yeniden yapılandırıldı.

Güncellenen belgeler ayrıca yüksek performanslı GeoEvent Servisleri tasarlamaya yönelik ipuçları, GeoEvent Server sistem özellikleri ve GeoEvent Gateway sistem özellikleriyle çalışma ve yönetme konusunda yeni içerik içerir.

ArcGIS GeoEvent Server 10.8.1 sürümünde başka nelerin yeni olduğunu görmek için belgelerimize bakın. 10.8.1’de düzeltilen sorunların listesi için 10.8.1 Issues Addressed List’e bakın. GeoEvent Server’daki yeni sürüm veya diğer özellikler hakkında geri bildiriminiz varsa, lütfen GeoNet’in ArcGIS Ideas’daki Real-Time GIS bölümüne göz atın.

Önceki Yazı
Drone2Map 2.2 ile Gelen Yenilikler
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
2020’de Mekansal Analiz ve Veri Bilimine Genel Bakış
Yazıyı görüntüle