ArcGIS Hub Nedir ?

Toplum Katılımı için ArcGIS Hub

ArcGIS Hub

  • Öncelikler etrafında ilgi toplum katılımını ve organize olmasını sağlar.
  • Kurumsal CBS’nizi temel alır ve genişletir.

Öncelikler üzerine veri odaklı ve verimli çalışmayı desteklemek için, veri, görselleştirme, analiz ve işbirliği teknolojisi kullanır ve etkileri ölçer.

ArcGIS Hub, veri odaklı girişimleri gerçekleştirmek için devlet, işletmeler, vatandaşlar ve topluluklar arasındaki işbirliğini desteklemektedir.

ArcGIS Open Data (açık veri), ArcGIS platformu içerisinde herkesin kullanımına açıktır. Dakikalar içinde, web siteleri ve sayfalar aracılığıyla yayınlanmış verilere erişebilirsiniz. ArcGIS Açık Veri siteleri artık ArcGIS Hub ile de oluşturulup yönetilebilmektedir.

ArcGIS Hub, etkili ve açık veriler için yeni bir çerçeve sunmaktadır. ArcGIS Hub, ilk açık veri sitenizi oluştururken yönlendirir ve yaygın olarak kullanılan veri modelleri ile uyumlu olanları paylaşmak için anlamlı açık veri kümelerini önerir. Açık veri girişimini benimsedikten ve verilerinizi istenen göstergelere bağladığınızda, standart bir açık veri kataloğuna katkı sağlar. Ayrıca, açık veri sitenizde hangi verileri ve araçları görmek istediklerini kullanıcılara bir veri isteği anketi yapılandırarak belirler. Bu işlem, topluluğunuzun önemli sorularını yanıtlamak için kullanacağı verilere öncelik vermenin basit bir yoludur.

ArcGIS Hub ile Önceliklerinizi Belirleyebilirsiniz

Öncelikler, kurumları ve topluluk sonuçlarını iyileştiren politika odaklı hedeflerdir.  “Temiz Çevre”, çevre kirliliğini önlenmesi için bir önceliktir.“Sosyal Yardımları Ulaştır” önceliği, ihtiyaç sahibi insanların, gönüllülerle bir araya gelmelerini sağlayan CBS tabanlı bir platforma ArcGIS Hub ile dönüşebilmektedir.

Öncelikler, kuruluşlar tarafından benimsenebilecek, yapılandırılabilecek ve genişletilebilecek şablonlardır. 

Bir hub kuruluşunun toplum üyeleri , Facebook ve Google gibi sosyal medya hesaplarıyla oturum açabilir.Kullanıcılar verilere katkıda bulunabilirler, uygulamalar ve gruplar oluşturabilirler  ve doğrudan Excel ve Powerpoint’te verilerle çalışmak için ArcGIS Maps for Office kullanabilirler. Ayrıca çevrimiçi analizleri veya premium ürünleri kullanabilecekleri bir ArcGIS Online hesap oluşturabilirler.

Esri Türkiye 2018

Önceki Yazı
Esri CityEngine ile Üç Boyutlu Bir Kent İnşa Edin – 1. Bölüm
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
2019 ArcGIS Güvenlik Standartları ve Protokolleri İyileştirmeleri Nelerdir?
Yazıyı görüntüle