BANKACILIK SEKTÖRÜNDE CBS ÇÖZÜMLERİ

Bankacılık sektöründe CBS çözümleri son birkaç yılda daha fazla ilgi çekici hale gelmiştir. Bankalar ellerinde bulunan veriler ile birçok farklı analiz yapabilmektedir. Bu analizler sonucunda çıkan sonuçlar doğrudan bankaların karında artışa katkı sağlayıp maliyetlerini azaltmaktadır.

Esri Türkiye olarak sunduğumuz CBS çözümlerimiz ile bankaların, ihtiyaç duydukları analizler hakkında derinlemesine bilgi almalarına, karmaşık soruları cevaplamalarına, hızlı karar vermelerine ve kararlarını güçlendirmelerine yardımcı oluyoruz.

Bankacılık sektöründe CBS çözümlerine baktığımızda bazı çözümlerin öne çıktığını görmekteyiz.

  1. Yer Seçimi Analizleri: Yeni şube açılması ya da kapanmasında, şube birleştirmelerinin yapılmasında ve ATM yerlerinin belirlenmesinde yer seçimi analizleri yapabilirsiniz. Yer seçimi analizine birçok farklı değişken de dahil edilebilirsiniz. Mevcut müşterilerin konumları, potansiyel müşterilerin konumları, rakip bankalar, rakip ATM’ler ya da AVM, okul gibi poi verileri analizlere dahil edilerek en uygun yer seçimi yapılabilirsiniz.
  2. Müşteri Segmentasyonu: Veriler ile müşterilerin adresine, yaşına, eğitim durumuna harcama alışkanlığına, gelir düzeyine, işlem yaptığı kanala ya da istenilen kriterlerin yanı sıra ev veya iş adresleri, harcama yaptıkları konumlar gibi mekansal verilere göre de segmentasyonunuzu zenginleştirebilirsiniz.  Bu müşteriler özelinde analizler yapılıp raporlayabilir, ürün sahipliklerini artırılabilirsiniz.
  3. Müşterilere Özel Kampanyalar: İlgi alanımız olsun olmasın birçok kampanya hakkında SMS bildirimlerini sıklıkla almaktayız. İlgimizi çekmeyen kampanyalar ağırlıklı olarak geldiği için belki de ilgileneceğimiz kampanyaları da bu nedenle gözden kaçırmaktayız. Bu gibi durumlarda müşterilerin yaşam analizleri yapılarak daha sıklıkla vakit geçirdiği yerleri belirleyebilir (ev, iş, avm vb.) sonrasında müşterinin ilgisini çekebilecek kampanya bildirimleri gönderilebilirsiniz. Bununla birlikte müşterilerin hem kart kullanımları hem de posların daha aktif kullanımı sağlayabilirsiniz.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yer seçimi analizleri, müşteri segmentasyonu, müşterilere özel kampanyaların yanı sıra daha birçok alanda Esri Türkiye’nin CBS çözümlerinden faydalanabilirsiniz. Büyük ve Canlı veri ile hızlı bir şekilde çalışan lisanslarımız sayesinde anlık olarak müşteri bakiye takibi yapabilir, ayrıca üst yönetime, birimlere, bölgelere hatta şubelere özel anlık değişimlerin takibinin yapılacağı yönetici panelleri oluşturulabilirsiniz. Bunların yanı sıra birimlerin bölgeler ile hızlı bir şekilde raporlar paylaşmasını sağlayabilir, tüm bunları harita üzerinde görüntüleyebilir ve hızlı sonuçlar elde edilebilirsiniz.

Detaylı bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Önceki Yazı
ArcGIS Voxel Katmanları
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Araç Rotalama Problem Analizi (Vehicle Routing Problem Analysis)
Yazıyı görüntüle