Collector For ArcGIS Yenilendi!

ArcGIS için Collector Apple App Store ve Google Play’de Haziran 2013 tarihinde  piyasaya sürüldü, ardından Aralık 2015’te bunu Windows Mağazası takip etti. Piyasaya ilk çıkışından bu yana Collector önemli ölçüde gelişti ve yetenekleri arttı ve piyasa tarafından  kabul edildi. Bu yüzden desteğiniz için çok teşekkür ediyoruz.

Şimdi bir yenileme zamanı geldi. Kullanıcı deneyimlerini içeren bu yenilemenin adı bazı iyileştirmeler getiriyor:

  • Görselliği daha iyi haritalar
  • Geliştirilmiş kullanıcı deneyimi
  • Daha akıllı formlar
  • Kolaylaştırılmış çevrimdışı iş akışları
  • Yüksek doğrulukta 3D veri toplama

En önemlisi, ArcGIS platformunda veri toplama iş akışlarını ilerletmek için kuracağımız yeni bir temel getiriyor. Bu iyileştirmelerden bazılarına daha yakından bakalım:

Daha iyi haritalar

Collector, vektör altlık haritaları (hem çevrimiçi hem de çevrimdışı) için destekliyor, böylece iPad Pro’nuzun veya Samsung S8 + cihazınızın piksel yoğunluğundan yararlanan net, yüksek kaliteli kartografik haritalar görebilirsiniz. Vektör döşemelerini cihazınıza indirmek, cihazınızdaki çevrimdışı içeriğin kapladığı alanı da önemli ölçüde azaltmaktadır.

ArcGIS Pro’yu kullanarak, mekansal bilgilerinizi etkin bir şekilde sunmak ve  yayınlamak için zengin semboloji ve akıllı haritalama özellikleri Collector’da görüntülenebilecektir. Bunun yanında, Collector, haritanızdaki etiketlerin görüntülenmesini de destekleyecektir.

FIMT sembolojisi, Etiketleme ve Isı Haritaları

Geliştirilmiş kullanıcı deneyimi

Collector’un kullanıcı deneyiminde (UX) önemli gelişmeler geliyor. İş akışlarını kolaylaştırabilmek adına toplama deneyimini yeniden tasarlandı. Bazı iyileştirmeler şunları içermektedir:

  • İş akışlarınızı desteklemek için daha iyi bir düzen – Collect gibi temel araçlara (+) hızlı erişilebilir.

  • Doğru veri konumlarının daha kolay yakalanması – Konumu tam olarak tanımlamak için “Hedef üzerinde imleç” deneyimi sağlayan artı işaretlerini kullanın.

  • Ekran alanının daha iyi kullanılması –Sah çalışmalarında bazen haritayı görmek istiyorsunuz, bazen de formu görmek istiyorsunuz, ya da  her ikisini de görmek istiyorsunuz. Yeni kayan panel tasarımı ile Collector, iş akışınıza uyacak şekilde harita merkezli ve form merkezli görünümler arasında sorunsuz bir şekilde hareket etmek için paneli yukarı veya aşağı kaydırarak  görünümler arasında geçiş sağlayın.

  • Daha akıllı veri girişi – Daha az dokunuşla fotoğraf çekin, ek medya (ses, video) çekin, QR ve barkodlardan bilgileri okuyun, formu yerinde düzenleyin.

 Akıllı Formlar

Collector Web harita servisi prensipleri üzerine kuruludur. Verileri, yayınladığınız katman servisi ayarları ve yetkilerine göre toplayabilirsiniz. Formların zenginliği katman türleri ve oluşturduğunuz katman şablonlarına dayanır ve  yapılandırdığınız açılır pencerelere (pop-up) göre belirlenir. Bu açılır pencerede, zorunlu alanların doğrulanması için, Arcade Expresion ve öznitelik kuralları eklenebilecek.

Arcade Expresion ile Collector, Web uygulamalarında ve ArcGIS Pro’da düzenleme yaparken daha akıllı bir form deneyimi yaşatacaktır. Koşullu mantık, verilerin zenginleştirilmesi, diğer özelliklerden elde edilen değerlerin atanması, gruplandırma ve niteliklerin sıralaması bu güncellemeyle birlikte sunuluyor.

Kolaylaştırılmış Çevrimdışı İş Akışları

Collector heryerde, ihtiyaç duyduğunuz her zamanda çalışır. Haritalar cihazınıza indirilebilir ve bağlantı kurduğunuzda değişiklikleri senkronize edebilirsiniz. Bu sürüm, basitleştirilmiş bir indirme deneyimi, çevrimdışı harita alanlarının iyileştirilmiş yönetimi ve bağlantıya girip çıkarken çalışmaya devam etme yeteneği sunar.

ArcGIS organizasyonunuzda önceden plan yapabileceksiniz: Çalışma alanları çevrimdışı olacak şekilde hazırlayın, içeriğinizde saklayın ve kuruluşunuzda paylaşın. Mobil çalışanlar ihtiyaç duydukları harita alanlarını seçip cihazlarına indirebilir.

Cihazdaki yerel içeriği yönetmenin yanı sıra etkileşimli indirme deneyimini de basitleştiriyoruz. Anahtar özelliklerden biri temel haritalarla nasıl çalıştığınızdır. Paketlenmiş tilemap servislerine ek olarak, Collector, ArcGIS Pro ve vektör döşemeleri ile oluşturulmuş paketlenmiş mobil haritaları destekleyecektir. Uygulamada, çevrimdışı altlık harita koleksiyonunu indirebilir ve yönetebilirsiniz.

Yüksek Hassasiyetli 3D veri toplamadaki iyileştirmeler

Collector, 3D verilerin doğrudan yakalanması  bu güncelleme ile destekleniyor. Bunun yanısıra, yükseklik değerini tespit etmek için,dikey datum dönüşümleri “on the fly” gerçekleştirebiliryor.

Ürün Takvimi

Mevcut sürümümüz iOS platformu için 2018, Q4 ve Android platformu için 2019 Q2 ‘dir. Windows platformu için henüz bir çıkış tarihi henüz belirlenmedi. Collector’un mobil iş akışlarınızın önemli bir parçası olduğunu biliyoruz ve amacımız da bu geçişi sizin için kolaylaştırmak.

Esri Türkiye

Önceki Yazı
Esri CityEngine Facade Wizard ile Dinamik Cepheler Oluşturun
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Geodatabase Versiyonlamaya Giriş
Yazıyı görüntüle