Esri Türkiye Eğitmenleri CompTIA Certified Technical Trainer Plus (CTT+) Sertifikalarıyla Küresel Standartlarda Eğitim Verdiğini Belgeliyor

Esri Türkiye’den alacağınız eğitimler hakkında size bir haberimiz var. Esri Türkiye eğitmenleri de Esri Global’de olduğu gibi CompTIA Certified Technical Trainer Plus (CTT+) sertifikalarıyla, ileri seviye küresel eğitim standartlarında eğitim verdiğini belgeledi. Esri vizyonunu Esri Türkiye’nin diğer birimlerinde olduğu gibi eğitim birimi olarak da takip ediyoruz.

Esri Türkiye eğitmenleri olarak hepimiz konularımızda uzman olduğumuzu gösteren ve Esri tarafından yapılan sınavlar sonucunda aldığımız, birden çok Esri sertifikalarına sahibiz, bunların yanında bu yıl CompTIA CTT+ sertifikalarını da bunların yanına ekleyerek eğitimlerimizin küresel standartta olduğunu belgelemiş olduk.

Esri, Redlands Kaliforniya’daki ana yerleşkesinde verilen eğitimler gibi dünyanın diğer bölgelerindeki Esri distribütörlerinde de verilen eğitimlerin kalitesinin yüksek ve istikrarlı olması için standartları CompTIA CTT+ sertifikasına sahip olan eğitmenler sayesinde belirliyor.

Esri Global, 2010 yılında CompTIA CTT+ sertifikasını kendi eğitmenlerine ve distribütör eğitmenlerine zorunlu hale getirerek ortak bir eğitim anlayışını standart hale getirdi.

CompTIA CTT+ sertifikası, eğitimlere katılan yetişkinlerin bilgiyi nasıl öğrendikleri ve saklayabildikleri üzerine sağlam bir anlayışa dayanan 2 aşamalı ayrı sınavlar sonunda alınabiliyor.

İlk aşama yetişkin eğitimine dayanan 95 sorudan oluşan ve 90 dakika süren bir yazılı sınavdan geçmekle başlıyor. Ardından, gerçek ve canlı bir eğitimden kaydedilen 20 dakikalık İngilizce bir eğitim kaydının CompTIA jürisine gönderilip, jürinin değerlendirmeleri ardından başarılı olanlar ikinci aşamayı tamamlanmış oluyor ve sertifika almaya hak kazanıyorlar.

CompTIA CTT+ 2003 yılından beri dünyada kabul gören standart hale gelmiş şirketlerden bağımsız ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan The Computing Technology Industry Association’ın (Bilgisayar Teknolojileri Endüstrisi Derneği’nin) dünya çapında uyguladığı bir sınavdır.

Esri Global 2010 yılında bu sertifikanın alınmasını bütün eğitmenlerine zorunlu koştuktan 2 yıl sonra da CompTIA CTT+ Virtual Classroom yani Sanal Sınıf sertifikasını da çevrimiçi eğitim veren eğitmenlerine zorunlu hale getirdi. Bu sertifikalar sayesine eğitimlerden sonra yapılan katılımcı memnuniyet anketlerinde gözle görülür bir puan artışı yaşandı.

Esri’nin CTT+’ı kabul etmesindeki öncelikli hedef, eğitmenlerin CTT+ ilkelerini kullanarak kurs katılımcılarının ihtiyaçlarını anlamakta ileri seviye bir kavrayış sağlayabilmek olmuştur. Bu sayede katılımcılar iş ve okul hayatlarında başarıyla uygulayabilecekleri değişiklikler gerçekleştirebileceklerdir. CompTIA’nın kullandığı yeni yaklaşımla planlanan eğitimlerde, katılımcılar kursta öğrendikleri yeni bilgileri işlerinde hemen uygulamaya koyabiliyorlar.

Esri’nin güçlü yazılımları ilk başta karmaşık gelebilir, genellikle birbirine bağlı ve sürekli güncelleme alarak yeni yetenekler kazanan yazılımlardır. Kullanıcılar her sektörden ve ihtisastan olabilir. Aynı zamanda dünyanın dört bir yanından insanlar bu yazılımları kullanıyor olabilir. Esri eğitimleri birçok iş kültürünü tanımaları ve değişik uygulama yöntemlerine alışık olmalıdır.

Esri eğitmenleri güncel yazılımlar ve ürünler üzerine hali hazırda 20’den fazla farklı eğitimi sınıf ortamında ya da çevrimiçi olarak vermektedirler. Bunun yanında Web ve Mobil geliştiriciler ya da kullanıcılar için atölye çalışmaları ve eğitim kampları düzenlerler.

ABD’de tüm Esri eğitmenleri CTT+ sertifikalı olmak zorundadır. Eğer bu sertifikayı başarıyla alamazlarsa sınıfta eğitim veremezler. Uluslararası olarak dünyadaki eğitmenlerin de %60’tan fazlası bu sertifikaya sahiptir. Esri Türkiye’de bu sertifikaya sahip eğitmenleri olan sayılı Esri distribütörlerden biridir.

CTT+ sınavı iki aşamadan oluşuyor demiştik ve İngilizce bir sınavdır. Sınavın zaman kısıtlamaları anadili İngilizce olmayanlar için zorlayıcıdır. 95 çoktan seçmeli soru için 90 dakikalık bir yazılı sınavın ardından başarılı olursanız, gene İngilizce olarak kaydedilecek 20 dakikalık bir sınıf içi eğitim oturumu videosu göndermeniz ve jürilerin CompTIA CTT+’ın kriterlerine göre verdiğiniz eğitimi değerIendirerek başarılı olup olmadığınızı raporlamasıyla alından bir sertifikadır.

Konularında uzman olan eğitmenler CTT+ sayesinde eğitim verirken öğrencilerin bu yazılmaları öğrenmekteki ihtiyaçlarını nasıl destekleyebilecekleri konusunda daha fazla düşünme fırsatı buluyorlar.

İdeal eğitim ortamı bilinçli bir yaklaşım ve detaylı bir hazırlık gerektiriyor. Bunların başında ise öğrencilerin geçmişi ve beklentilerini anlamak gerekiyor. Öğrencilerin ders materyallerini anladığını doğrulamak için kurs boyunca düzenli kontroller yapmak ve öğrencilerin diğer öğrencilerle ve eğitmenlerle etkileşime girme konusunda kendilerini rahat hissettikleri güvenli bir ortam yaratmakla başlıyor.

CTT+ sayesinde eğitmenlerin bu derin anlayışa sahip olduğu belgelenmiş oluyor. Esri Türkiye’den aldığınız eğitimlerde bu sertifikaya sahip eğitmenler tarafından sunulan eğitim deneyimini yaşamak isterseniz, eğitim sitemize aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

egitim.esri.com.tr

Utku Şahin, Esri Türkiye 2020

 

 

Önceki Yazı
ArcGIS Online ve ArcGIS Server Kullanarak Veri Paylaşımı
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Nasıl Yapılır: Nokta Konumlarındaki Raster Değerlerini Bulma
Yazıyı görüntüle