Ücretsiz Mekansal Veri Bilimi Kursumuz Yayında!

Esri Türkiye eğitim ekibi olarak konumun gücünü ve iş dünyasında konum analizlerini nasıl kullanabileceğinizi ele alan “Konumun Gücü” adlı ilk ücretsiz kursumuzu Udemy platformu üzerinden 2019 yılı ağustos ayında yayınlamıştık. Bu kursumuza henüz katılmadıysanız “Esri Türkiye’nin Ücretsiz Konumun Gücü Kursu Başladı!” adlı blog yazımızı inceleyerek bilgi alabilir ve kursumuza katılmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Bu yıl ise 2020 yılının Esri tarafında içeriği ve popüler konusu ile en çok ses getiren kursu olan “MOOC – Spatial Data Science: The New Frontier in Analytics”; “Mekansal Veri Bilimi” isimi ile ikinci ücretsiz kursumuz olarak Udemy ortamında yayın hayatına geçmiştir. Bu kurs; ArcGIS Pro, ArcGIS Online, ArcGIS Notebooks, ArcGIS Spatial Analyst ve ArcGIS Image Analyst yazılımlarındaki güçlü analitik araçlar ile çalışarak, popüler açık veri bilimi paketlerini analizlere nasıl dahil edileceğini öğretmektedir.

Mekansal veri bilimi; analistlerin, makine öğrenmesi ve derin öğrenme teknikleri dahil olmak üzere kapsamlı bir dizi analitik yöntem ve mekansal algoritmalar kullanarak verilerden bilgi çıkartılmasına, yorumlanmasına ve paylaşılmasına olanak tanır. Bu kurs, gizli örüntüleri ortaya çıkarmak ve tahmine dayalı modellemeyi geliştirmek için mekansal veri biliminin uygulanmasını keşfeder. Kurs sonunda, Esri’nin ArcGIS yazılımında güçlü analitik araçlarla çalışabilmeniz ve popüler açık veri bilimi paketlerini analizlerinize nasıl entegre edeceğinizi öğrenmeniz temel hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda kurstan elde edeceğiniz kazanımlar şunlardır:

  • Mekansal veri biliminin gizli örüntüleri ortaya çıkarmaya nasıl yardımcı olduğunu anlamak,
  • Mekansal analize veri hazırlamak için ArcGIS veri mühendisliği yöntemlerini ve görselleştirme araçlarını kullanmak,
  • Uygunluk analizi, tahmine dayalı modelleme, uzay-zaman örüntü madenciliği ve nesne tespiti yaparak uygulamalı deneyim kazanmak,
  • İlgi çekici ArcGIS StoryMaps kullanarak analiz sonuçlarını ve içgörüleri iletmek.

Mekansal veri bilimi temel olarak problem çözme ile ilgilidir. Bu kurs size örüntüleri bulmak, daha iyi modeller oluşturmak ve sorunları çözmek için konumu nasıl kullanacağınızı göstermektedir. Bu sayede tahmin, kümelenme, uzay-zaman kümelenmeleri, uygunluk modellemesi ve derin öğrenme gibi birçok kavram hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Kursumuza katılmadan önce derin öğrenme hakkında bilgil almak isterseniz “ArcGIS ile Derin Öğrenme Modelleri” adlı blog yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Katılacağınız bu kurstan en iyi şekilde yaralanabilmeniz için sizlerle birkaç ipucunu paylaşmak isteriz:

  1. Teknik yeterliliklerinizi kontrol edin:
  • Kurs süresince kullanmanız gereken Esri yazılımları ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
  • Sisteminizin tüm gerekli donanım özelliklerini karşıladığından emin olmalısınız. (Sistem gereksinimlerine sık sorulan sorular bölümünden ulaşabilirsiniz.)
  • Bir masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar veya tablet kullanmalısınız.
  • Geniş bantlı internet bağlantısı gerekmektedir.
  • PDF okuyucu eklentisinin kurulu olduğu bir tarayıcı kullanmalısınız. Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari veya Microsoft Edge’in en son sürümünü tercih edebilirsiniz.
  • Güvenlik duvarı ve tarayıcı ayarlarınızın gömülü video dosyalarını görüntülemenize izin verdiğinden emin olmalısınız.
  • Sıkıştırılmış dosyaları açmak için uygulamalarınızın olması gerekmektedir.

 

  1. Kurs içeriğini dikkatle takip edin:
  • Kurs içeriği video anlatımları, uygulamalı alıştırmalar ve kısa sınavlar gibi bölümlere ayrılmıştır. Tüm bu bölümleri sırasıyla takip etmelisiniz.
  • Adım adım kolaylıkla takip edilebilen uygulamalı alıştırmaları özenle tamamlamanız tavsiye edilir.
  • Bu alıştırmaları tamamlamak için talimatların çıktısını almanız, çift ekran kullanmanız ya da ayrı bir cihazdan açmanız en iyi alıştırma deneyimini sunacaktır.

 

  1. Zamanınızı iyi yönetin:
  • Her bölüm için en az 3 saat zamanınızı ayırmanızı tavsiye ederiz.
  • Her bölümü ayrı bir haftada bitirmek üzere programlama yapmanız da bu kurstan en yüksek verimi almanızı sağlayacaktır. Bölümler arasındaki zamanda eksiklerinizi araştırmak için Esri bilgilendirme sayfalarını, yardım dokümanlarını ve topluklarını kullanmanız konu hakkında kendinizi geliştirme fırsatı sunacaktır.

 

Daha fazla bilgi edinmek için sık sorulan soruları inceleyebilirsiniz:

  1. Mekansal Veri Bilimi kursuna nasıl erişebilirim?
    com üzerinden yayınlanan bu kursumuza https://www.udemy.com/course/esri-turkiye-mekansal-veri-bilimi/ bağlantısı aracılığıyla erişebilirsiniz. İstediğiniz zaman kursa kayıt yaptırabilirsiniz.
  2. Bu kursun konusu hakkında hangi bilgilere sahip olmam beklenmektedir?
    Bu kurs herhangi bir ön koşul gerektirmemektedir. Fakat istatistiki kavramlara ve Python’a aşina olmanız kurstan elde edeceğiniz deneyimlerinizi arttıracaktır.
  3. Bu kursa katılmak için herhangi bir ArcGIS yazılımına sahip olmama gerek var mıdır?
    Kursa katılım sağlayan tüm kullanıcılara, kurs alıştırmalarını tamamlamaları için ihtiyaç olan ArcGIS Pro, ArcGIS Online, ArcGIS Notebooks, ArcGIS Spatial Analyst ve ArcGIS Image Analyst yazılımlarına erişimi 60 gün süresince ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Bu erişimin nasıl gerçekleştirileceği hakkında detaylı bilgi kursun içerisinde yer almaktadır. Yukarıda belirtilen ArcGIS yazılımlarının tamamına zaten erişiminiz varsa kursu tamamlamak için bu erişimi kullanabilirsiniz.
  4. Bu kursa katılabilmem için donanım gereksinimleri nelerdir?
    Bu kurs boyunca alıştırmaları yapabilmeniz için ArcGIS Pro ürününü yükleyeceksiniz. Bu nedenle bilgisayarınızın ArcGIS Pro için sistem gereksinimlerini karşılıyor olması gerekmektedir. ArcGIS Pro 2.6. sistem gereksinimlerini buradan inceleyeblirsiniz.
  5. Bu kursa ne zaman katılabilirim?
    Kurs Udemy platformunda açık olduğu sürece kendi çalışma hızınıza ve saatlerinize göre kursa katılabilirsiniz. İstediğiniz zaman kursa ara verip devam edebilirsiniz.
  6. Kurs tamamlandığında sertifika alacak mıyım?
    Bu kurs, daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için ücretsiz olarak Udemy platformu aracılığıyla sunulmaktadır. Udemy’nin çalışma politikaları gereği Mart 2020 tarihi itibari yayınlanan ücretsiz kurslar için bitirme sertifikası özelliği kaldırılmıştır. Bu nedenle kursu tamamladığınızda bir sertifika sağlanamamaktadır.

Veri bilimine, makine öğrenmesi ve yapay zekaya meraklı, teknolojinin gündemdeki konularını keşfetmek ve ArcGIS yazılımının en son analitik yeteneklerini öğrenmek isteyen herkesi kursumuza bekliyoruz.

 

Esri Türkiye, 2020

Önceki Yazı
ArcMap’ten Portal for ArcGIS İçeriğine Erişim
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Webhooks – Biz size dönüş yaparız
Yazıyı görüntüle