19.1.0 iOS Güncellemesi İle Collector for ArcGIS’e Gelen Yenilikler!

Esri’nin ilk saha veri toplama uygulaması olan Collector for ArcGIS, bir gelişim sürecinden geçiyor. Collector for ArcGIS’in kullanıcı deneyimini güncelliyor ve yeni, heyecan verici yetenekler ekleyerek modernleştiriyoruz. Aralık 2018’de başlayan bu değişiklik süreci Haziran 2019 iOS güncellemesi ile gelen yenilikler ile devam ediyor. Daha fazla bilgi için sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Çevrimdışı altlık haritalarınız için döşeme paketi (tile package) kullanın

Artık haritanızdaki altlık haritanın yerine kendi döşeme paketinizi de altlık harita olarak kullanabilirsiniz. Bu sayede daha geniş alanlarda, daha detaylı olarak çevrimdışı şekilde çalışabilirsiniz.

Desteklenen formatlar şu şekildedir: .vtpk, .tpk ve ArcGIS Pro 2.3 ile birlikte tanıtılan .tpkx

Bu özelliğe ArcGIS Online ya da ArcGIS Enterprise 10.7 ve sonrası bir versiyon ile oluşturulmuş haritalarınızın Çevrimdışı ayarları kısmında bulunan Gelişmiş Seçenekler’den erişebilirsiniz.

Dosyalar (Files) uygulaması ile altlık haritalarınızı kopyalayın

Çevrimdışı altlık haritaları kullanabilmek için oluşturduğunuz altlık haritayı cihazınıza kopyalamanız gerektiğini unutmayınız. Bunun için artık cihazınızda bulunan Dosyalar uygulamasını kullanabilirsiniz. Önceden sadece iTunes uygulaması sayesinde yapabildiğiniz döşeme paketi kopyalama işlemini artık iCloud Drive ve Microsoft OneDrive gibi bulut hizmet sağlayıcıları sayesinde Dosyalar (Files) uygulamanızdan da yapabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken iPhone ya da iPad’inizde bulunan Collector dosyanızın konumuna döşeme paketinizi kopyalamak.

Collector Links ile tanışın!

Bildiğiniz gibi Collector for ArcGIS diğer uygulamalar ile URL aracılığı ile bağlantı kurabiliyor. Bu sayede Workforce for ArcGIS’ten Collector for ArcGIS’i açıp, bir haritayı açabiliyor ve hatta veri toplayabiliyorsunuz. Şimdi ise bu işlemi yaparken HTTPS kullanarak daha güvenli ve daha detaylı bir şekilde, gidilecek adresi ve gereksinimleri tanımlayabilirsiniz. Belirlenen parametreler sayesinde daha spesifik özellikleri belirleyebilirsiniz. Bu özelliklerin bulunduğu yeni format şu şekildedir: https://collector.arcgis.app?parameter=value&parameter=value

İlişkili Türleri keşfedin!

Haritanızdaki detaylar Parent-Child ilişkisi gibi ilişkiler içerebilir. Bu detaylar toplanırken varsayılan olarak Parent detayının içerisinden Child detayına ulaşılması gerekmektedir. İlişkili Türleri Göster (Show Related Types) özelliğinin açılması ile birlikte bu detayların direkt toplanabilmesine olanak sağlanıyor. Sol üstte bulunan Profil’e tıklayınca Collection başlığı altında yer alan Related Types yani İlişkili Türler yolu izlenerek bu ayara ulaşılabilir. Eğer Child detayların Parent detayın üzerinden toplanması isteniyorsa bu özellik varsayılan olarak geldiği haliyle yani kapalı olarak kalmalıdır.

Saha uygulamalarının öncüsü olan Collector for ArcGIS ve diğer saha uygulamaları hakkında bilgiye https://www.esri.com.tr/tr-tr/urunler/arcgis-uygulamalari/saha-uygulamalari adresinden erişebilirsiniz. Esri’nin ihtiyaçlar doğrultusunda oluşturduğu kullanıcı türü Field Worker ile ArcGIS Online ve ArcGIS Enterprise’da saha çalışanlarına özel tüm yeteneklerden siz de faydalanabilirsiniz. Field Worker kullanıcı türünü https://www.esri.com.tr/tr-tr/urunler/arcgis-online/arcgis-online-kullanici-turleri adresinden hemen inceleyebilirsiniz!

Önceki Yazı
ArcGIS Pro’da veri düzenleme ipuçları
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Esri Türkiye Profesyonel Hizmetler ile 3B Hızlı Başlangıç
Yazıyı görüntüle