Esri Türkiye Profesyonel Hizmetler ile 3B Hızlı Başlangıç

3D JUMPSTART İÇERİKLERİ

  • Tasarım
  • Analiz
  • Görselleştirme
  • Paylaşım

3D Uygulamalar

  • Esri CityEngine (DESKTOP): 3D bina modelleri ve büyük şehir ortamları oluşturmak, düzenlemek ve paylaşmak için geliştirilmiş 3D şehir tasarım uygulamasıdır.
  • Drone2Map for ArcGIS (DESKTOP) :Görselleştirme ve analiz için hava fotoğraflarından profesyonel görüntü ürünleri oluşturabilmenizi sağlamaktadır.
  • ArcGIS Pro (DESKTOP): ArcGIS Desktop’ın ailesinin en güçlü ürünü ile 3D haritalar oluşturabilirsiniz. Yeni, yüksek performanslı 64 bit mimariyi kullanarak verileri daha hızlı düzenleyebilir ve analiz edebilirsiniz.
  • Scene Viewer (Sahne Görüntüleyici) (WEB): 3D sahneleri çevrimiçi görüntüleyebilir, oluşturabilir ve paylaşabilirsiniz.
  • ArcGIS Earth (DESKTOP) 3D deneyimi için kullanımı kolay bir arayüz sunan ArcGIS Earth, dünyayı keşfetmenize olanak sağlar. KML dahil olmak üzere çeşitli 3D ve 2D harita veri formatlarını desteklemektedir. .

CityEngine

Esri CityEngine, 3 Boyutlu şehirler ve binaların verimli bir şekilde oluşturulması için benzersiz bir kavramsal tasarım ve modelleme çözümü ile mimarlık, şehir planlama, video oyunları ve simülasyonlar, CBS ve genel üç boyutlu içerik üretiminde kullanılan modelleme yazılımıdır. Esri CityEngine ile ilgili detaylı yazılarımız için linke tıklayabilirsiniz.

CityEngine ile oluşturulan sahne örnekleri

CityEngine yazılımı sayesinde tüm modeli 3 boyutlu bir sahne olarak web shnesi platformunda dışa aktararak sorgulama yapılabilmesi kullanıcıya kullanışlı platformlar sağlamaktadır. Sanal Gerçeklik ve Arttırılmış Gerçeklik platformları ile de entegrasyonlarının sağlanması daha farklı deneyimler yaşatmaktadır. Altyapı, savunma, planlama, şehirlerin dijital kopyaları, video oyunları ve film gibi alanlarda güçlü çözümler sağlamaktadır.

CityEngine yazılımı çalışma alanları örnekleri.

ArcGIS PRO

ArcGIS Pro, Esri’nin güçlü bir masaüstü CBS uygulamasıdır. Teknolojik olarak cbs pazarındaki her ürünün ötesinde olan ArcGIS Pro 3D veri görselleştirme, gelişmiş analiz ve yetkili veri entegrasyonunu destekler. ArcGIS Pro, ArcGIS Online ve ArcGIS Enterprise arasında Web CBS üzerinden veri paylaşımını destekleyen ArcGIS platformu ile sıkı sıkıya bağlıdır.

ArcGIS Pro üzerindeki örnek projelerin ekran görüntüleri.

ArcGIS Earth

ArcGIS Earth ile verilerinizi görüntüleyip, yer işaretlerini çizebilir, mesafeleri ve alanları ölçebilir ve açıklamalar ekleyebilirsiniz. ArcGIS Earth, mekansal bilgileri kolayca anlamak için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Etkileşimli analiz araçlarını kullanarak, yükseklik profili, 3D ölçüm, görüş alanı, görüntülenme analizi gibi analizleri kolayca yapabilirsiniz.

ArcGIS Earth örnek sahneler.

Drone2Map for ArcGIS

Drone2map for ArcGIS, Drone ve İHA’lar vasıtasıyla elde edilen ham fotoğrafların, ArcGIS’te değerli bilgi ürünlerine dönüşmesini sağlayan bir masaüstü uygulamasıdır. Drone kullanımının gün geçtikçe yaygın hale gelmesi dahilinde, arazi koşulları yüzünden erişilmesi zor bölgelerin, 2 boyutlu ve 3 boyutlu haritalarını oluşturmak, Drone2Map yazılımı ile daha da kolay bir hale gelmiştir. Bunun yanı sıra çevresel değişiklikleri, doğal afetlerin etkilerini ve diğer çevresel olayları kolaylıkla takip edebilir ve haritalayabilirsiniz.

Drone2Map proje ekranı örnekleri.

Scene Viewer (Sahne Görüntüleyicisi)

Scene Viewer ile tarayıcınızda üç boyutlu sahneleri görüntüleyebilir, oluşturabilir ve paylaşabilirsiniz. ArcGIS Pro da oluşturduğunuz bir projeyi veya direkt olarak Scene Viewer üzerinden oluşturduğunuz sahneyi kullanıcılarla veya karar vericiler ile direkt olarak paylaşabilirsiniz.

Sahne görüntüleyicisi üç boyutlu detayları desteklemektedir. Bu sayede büyük şehirler oluşturduktan sonra web ortamında kolaylıkla kullanıcılarla paylaşabilirsiniz. Ayrıca Building Scene Layer (Bina Sahne Katmanı) özelliği ile, BIM veri setlerinden gelen mühendislik elemanları gibi ayrıntılar da dahil olmak üzere, binaların karmaşık dijital modellerini de görüntüleyebilmektsiniz.

Scene Viewer  ile gösterimi sağlanan örnek  sahneler.

Jumpstart Gün Planı

Gün 1 Esri Türkiye 3D Jumpstart, birlikte geçireceğimiz zamanın odak noktalarını ve mümkün olan en yüksek değeri sağladığından emin olmak için sıkıştırılmış bir ihtiyaç değerlendirmesi ile başlayacaktır Birinci gündeki zamanımızın büyük bir kısmı, ihtiyaçlarınızı tanıma üzerine kullanılacaktır. Verilerinizi envanter haline getireceğiz ve başlamamız için kullanıcı gruplarını ve iş akışlarını belirleyeceğiz.

Plan ise;

  • Esri platformunda 3D teknolojilerinin kullanımını.
  • CityEngine, ArcGIS Pro ve Drone2Map yazılımları ile sahneler oluşturulmasını.
  • Masaüstü yazılımları arasında veri paylaşımı ve 3D web sahnelerinin paylaşılmasını kapsamaktadır.

Gün 2. CityEngine, ArcGIS Pro ve Drone2Map yazılımları ile sahneler oluşturma ve analizler yapma;

İkinci günde CityEngine yazılımı ile kural tabanlı modellemeler ve dokulandırma işlemleri, ArcGIS PRO yazılımında üç boyutlu analizlerin yapılması, sahnelerin yönetilmesi, veri desteği konularında çalışmaların yapılması ve  Drone2Map yazılımında hava fotoğraflarından ürünler oluşturulmasını kapsamaktadır.

Gün 3. Üçüncü gün boyunca ikinci günde başlatılan çalışmaları tamamlayacağız. Sahne paketleri oluşturma, dışa aktarım seçenekleri, ArcGIS Online gibi hizmetlere yayınlama yetenekleri ve ArcGIS Earth yazılımında bulunan kullanımı kolay 3 boyutlu araçların gösterimi yapılacaktır.

Daha fazla bilgi için Esri Türkiye Profesyonel Hizmetler ile iletişime geçebilirsiniz.

Esri Türkiye 2019

Önceki Yazı
19.1.0 iOS Güncellemesi İle Collector for ArcGIS’e Gelen Yenilikler!
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Enterprise Ürün Ömrü (Product Lifecycle) Güncellemesi
Yazıyı görüntüle