ArcGIS Analytics for IoT Yenilikleri (Ağustos 2020)

Yeniliklere başlamadan önce ArcGIS Analytics for IoT  hakkında detaylı bilgi edinmek için Bulut Ortamında Gerçek Zamanlı Büyük Veriyle Çalışmak: ArcGIS Analytics for IoT blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

ArcGIS Analytics for IoT   düzenli olarak güncellenmektedir, aşağıda Ağustos 2020 sürümündeki bazı önemli yenilikler paylaşılmıştır.

  • XML ​​artık bir giriş veri biçimi olarak desteklenmektedir ve Azure Cosmos DB’den veri yüklemenize olanak tanıyan yeni bir veri kaynağı eklenmiştir.
  • Gerçek zamanlı veya büyük veri analitiğinin sonucu olarak verileri bir HTTP uç noktasına iletmenize olanak tanıyan yeni bir çıktı türü eklenmiştir. Ayrıca, Detay Katmanı çıktısı artık düzenleyici izlemeyi (editor tracking) de desteklemektedir.
  • Gerçek zamanlı analitikte önemli performans iyileştirmelerinin yanı sıra kullanıcı arayüzünde, analitik ölçümlerde, log ve daha fazlasında iyileştirmeler yapılmıştır.

Bu yeniliklere detaylı olarak inceleyelim.

Feed ve Veri Kaynakları

Bu sürümle birlikte XML artık aşağıdaki feed ve veri kaynağı türleri için bir girdi veri biçimi olarak desteklenmektedir:

  • Feeds – Azure Event Hub, Azure Service Bus, Website (Poll), RabbitMQ, WebSocket, Kafka, MQTT, AWS IoT ve Endpoint (Receive).
  • Veri kaynakları – Amazon S3, Azure Blob Mağazası ve Web Sitesi (Poll).

Ek olarak, Azure Cosmos DB’den veri yüklemenize olanak tanıyan yeni bir veri kaynağı eklendi .

Çıktılar

Bu sürümdeki yeni bir çıktı türü, gerçek zamanlı veya büyük veri analitiğinin sonucu olarak verileri bir HTTP uç noktasına aktarmanıza olanak tanır . Ayrıca, Detay Katmanı çıktısı artık düzenleyici izlemeyi de desteklemektedir. Gelen verileriniz artık oluşturma tarihi, son düzenleme tarihi ve oluşturan ve düzenleyen kullanıcı ayrıntılarıyla otomatik olarak oluşturulabilir. Oluşturan ve düzenleyen kullanıcı adı, verilerinizdeki mevcut alanlardan veya otomatik olarak analitiği çalıştıran kullanıcı olarak doldurulabilir.

Analiz

Analytics for IoT gücü, IoT verileriniz üzerinde gerçekleştirilebilen gerçek zamanlı ve büyük veri analitik yeteneklerinde gerçekleştirilebilir. Bu sürümle birlikte, birçok yeni özellik ve geliştirme mevcuttur.

  • Artık eşdeğer işleme hızları için önemli ölçüde daha az bilgi tüketen gerçek zamanlı analitik performans iyileştirmeleri.
  • Uzun model düğüm etiketlerinin kesilmesi ve bir düğümün üzerine gelindiğinde tam etiketin görüntülenmesi dahil olmak üzere kullanıcı arayüzü geliştirmeleri. Ayrıca, modeldeki otomatik düzen artık iki girişi olan araçlar için satırların kesişmesine neden olmaz.
  • Analiz başarılı bir şekilde çıktı detayı veya akış katmanı oluşturduğunda log kaydı geliştirmeleri.
  • Büyük veri analitiği bellek hatalarıyla karşılaşırsa, belirli ayarları otomatik olarak ayarlamaya yönelik performans geliştirmeleri.

IoT verilerinizi görselleştirmek için mevcut seçeneklere ek olarak, çıktı haritası görüntü katmanları için yeni işleme yetenekleri eklendi.

Son olarak, bir kuruluşun yöneticileri artık ArcGIS Analytics for IoT kullanıcı tarafından oluşturulan öğeleri belirlenen gruplarla paylaşabilir.

Tüm detayları ürün destek dokümanlarındaki yenilikler konusuna göz atarak bulabilirsiniz.

Esri Türkiye 2020

Önceki Yazı
Nasıl Yapılır: Nokta Konumlarındaki Raster Değerlerini Bulma
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Workforce Yenilikleri
Yazıyı görüntüle