ArcGIS Workforce Yenilikleri

ArcGIS Workforce, saha iş gücünüzün planlamasını ve koordinasyonunu geliştiren güçlü bir mobil çözümdür. Konum tabanlı olarak, İş gücü yönetimi, saha çalışması etkinliklerinin planlanması ve koordine edilmesi için kullanılabilir. ArcGIS organizasyonunuza dahil olan Workforce, mobil çalışanların konumunu ve yapmaları gereken işi, mobil saha haritaları ile birlikte kullanmaya imkan tanır.

Workforce’un bu son sürümün de çevrimdışı kullanımı destekleme yeniliği gibi birçok heyecan verici yeni büyük özellikler bulunmaktadır. Bu sürümdeki yeniliklere kısaca göz atalım.

Haritaları indirme

Web uygulamasıyla oluşturduğunuz projeler hem çevrimdışı hem de çevrim içi çalışır. Proje haritasını kullanmadan önce cihazınıza indirebilirsiniz.

Senkronizasyon paneli

Artık projeler çevrimdışı olduğundan, çalışmanızı gözden geçirmeye ve değişiklikleri manuel olarak senkronize etmeye imkan verebilir. Ayrıca Workforce’un değişiklikleri sizin için otomatik olarak senkronize etmesini sağlayabilirsiniz.

Yeni kullanıcı deneyimi

Collector, Explorer ve yeni Field Maps uygulamasıyla paylaşılan ortak bir tasarımdan esinlenen Workforce, bu uygulamalarla tutarlı bir görünüme sahiptir.  Haritalar listesi, araçlara erişmek için taşma menüsü, haritayı göstermek / gizlemek için kayan panel gibi kavramlar artık tüm uygulamalarda ortaktır.

Yeni deneyimle ilgili bazı ek hususlar şunlardır:

  • Bir iş görevinin durumunu değiştirmek, fotoğraf çekmek veya diğer medya eklerini açmak gibi genel görevlere daha kolay erişilebilir.
  • Navigator ve Collector gibi uygulamalarla entegrasyonlara, ekranın altındaki bir araç çubuğundan veya formun altındaki yeteneklerden her zaman erişilebilir.
  • Taşma menüsünde Pusula, gösterge ve katmanlar aracı gibi yeni araçlar mevcuttur.
  • Kayan panel ile hem harita hem de atamalar listesi aynı anda görülebilir. Panel yukarı kaydırıldığında, odak görev listesine verilir, aşağı kaydırıldığında odak haritaya verilir.

 

Karanlık mod

Workforce, iOS ve Android’de karanlık modu destekleyerek çalışanların görevlerini tamamlarken harika bir kontrast sağlar. Tam etkisini deneyimlemek için İşçi haritasını yapılandırırken Koyu Gri Kanvas temel haritasını seçin.

İş Gücü Projelerinin Değişimi

Proje, yeni, çevrimdışı etkinleştirilmiş yetenekleri desteklemek için güncellendi. Bir proje içindeki içeriğin organizasyonunu, 2 katman ve 3 tablo içeren tek bir barındırılan detay katmanına, bir Çalışan haritası ve bir Dağıtıcı haritası olacak şekilde düzenlendi.

Yeni Workforce kullanırsanız, yeni proje biçimine mevcut, “Klasik projeleri” taşıyabilirsiniz. İş oluşturmak ve atamak ve mevcut projeleri yapılandırmak için Workforce web uygulamasını kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yeni ArcGIS Workforce beyaz, önceki Workforce for ArcGIS’in kırmızı bir simgeye sahip olacaktır. Eskiden yeniye geçiş döneminde, her iki uygulamayı da cihazlarda kullanmak gerekirse, ayırt etmek için renkleri kullanabilirsiniz.

 

Esri Türkiye 2020

 

Önceki Yazı
ArcGIS Analytics for IoT Yenilikleri (Ağustos 2020)
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Uzaktan Eğitim Öncesinde Bilmeniz Gerekenler
Yazıyı görüntüle