ArcGIS Business Analyst Enterprise

Kaynakça: https://www.esri.com/arcgis-blog

ArcGIS 10.7 sürümü ile birlikte ArcGIS Business Analyst çözümünün servisleri ve içeriğinde büyük değişikler gerçekleşti. Öncelikle Esri Business Analyst çözümünü ArcGIS Business Analyst Enterprise olarak yeniden adlandırdı. Daha önce ArcGIS Server rollerinden biri ve ArcGIS Business Analyst Server olan bu çözüm şu an ArcGIS Server’ın bir ek bileşeni olarak karşımızda. Bu çözüm mimarisi ArcGIS GeoEnrichment Server’ı içeriyor.

ArcGIS GeoEnrichment Server ise verinizi zenginleştirmek, raporlar, infografikler oluşturmak ve analiz çalışmalarınız için sizlere olanak sunuyor.ArcGIS GeoEnrichment Server, kullanıcılarına; haritalama ve veri zenginleştirmek için demografik bir veri tabanı sunan; yüksek performanslı yeni nesil bir Esri sunucu yazılımıdır.

GeoEnrichment Server’ın yayınlanmasını ve yıllara göre geliştirilmesini incelemek gerekirse;

2013: Esri GeoEnrichment’ı ArcGIS Online ile birlikte yayınlandı.

2016: GeoEnrichment yetenekleri ve Business Analyst Web App, ArcGIS Enterprise ve Business Analyst Server 10.5 tanıtıldı.

2017: Modernleştirilmiş GeoEnrichment sunucu yapısı ArcGIS Online ile sunuldu, bu yapı ile merkezi bir demografik içerik sunulurken performans da arttırıldı.

2019: Geliştirilmiş GeoEnrichment Server mimarisi ArcGIS Business Analyst Enterprise ile birlikte yayınlandı.

Bu noktada Business Analyst Server’a rolüne ne oldu diye düşünebilirsiniz, aslında çözümün içinde hala var olmaya devam etmektedir. GeoEnrichment Server olarak ArcGIS Server’a bir bileşen olarak eklemlenmiştir.

Business Analyst bu geliştirmelerle birlikte, sizlere zaman kazandırmak için yüksek performansta çalışabilir şekilde tasarlanmıştır. ArcGIS Business Analyst Web App, ArcGIS Maps for Office ve Enrich Layer aracını kullanan ArcGIS Pro ve ArcGIS Online içerisinde de GeoEnrichment’ı aynı yüksek hızda kullanabilirsiniz.

Aşağıda Business Analyst uygulamasının bazı yeteneklerinden bahsedeceğiz fakat uygulamayı detaylı inceleyebilmek için deneme sürümünü indirip kullanabilirsiniz.

Demografik Detay Servislerini Kullanın

Business Analyst Enterprise 10.7 sürümü ile varolan ve potansiyel müşterilerinize yönelik etkileyici, renklendirilmiş haritalara benzeyen detay katmanları sunmuştur. Bu detay servisleri ile birlikte farklı renklendirmeler verinizdeki farklı dağılımları keşfetmenizi ve algılamanızı kolaylaştıracaktır.Kurulum esnasında çalıştırdığınız dosya, sizin yayınlamanıza gerek kalmadan kendiliğinden bu servisleri yayınlayacaktır.

Yakınlarda Neler Olduğunu Keşfedin

Business Analyst Web uygulaması içerisinde yer alan “Nearby” yeteneği ile birlikte belirli etrafınızdaki işletmeleri infografikler halinde raporlayabilirsiniz. Örneğin bir pizza restoranı açmak istiyorsunuz, kiralamayı düşündüğünüz mekanın bir kilometre çapında etrafında kaç tane pizzacı var, kaçı aktif durumda gibi analizler gerçekleştirebilirsiniz. İşinizin mevcut ve gelecek potansiyelini tespit edebilirsiniz. Dükkanınızın çevresinde trafiğe sahip olan kavşaklar hangileri veya 10 dakika sürüş mesafesinde yer alan bankaların neler olduğunu raporlayabilirsiniz. Infografiklerle ifade edebildiğiniz tüm bu analizler, geleceğe dair öngörüler sizi doğru yatırım kararları almaya yönlendirecektir. Bir diğer yandan da birlikte çalıştığınız kurumlara verimli raporlar sunabilirsiniz.

Business Analyst çözümünü ArcGIS Pro, ArcGIS Enterprise veya WebApp Builder widgetı ile de kullanabilirsiniz. 21 günlük deneme sürümünü indirerek elinizdeki bilgiyi güçlü analizlere ve raporlara dönüştürün!

Siz de Business Analyst Enterprise hakkında daha detaylı bilgi almak ve diğer Esri çözümlerine ulaşmak istiyorsanız, Esri Türkiye‘yi ziyaret edin!

Faydalı Diğer Bağlantılar

  • https://www.esri.com/en-us/arcgis/products/arcgis-business-analyst/applications/enterprise
  • https://doc.arcgis.com/en/business-analyst/enterprise/latest/business-analyst-enterprise-overview.htm
  • https://www.esri.com/arcgis-blog/products/bus-analyst/business/arcgis-business-analyst-for-arcgis-pro-tools-features-and-resources/
  • https://community.esri.com/groups/business-analyst
  • https://www.youtube.com/playlist?list=PLGZUzt4E4O2KQIgWq0fiJdEenmNgvYzOe

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki Yazı
Python 2 desteğinin sonlanması ArcGIS’i nasıl etkileyecek
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Yeni Bir Modelleme ve Planlama Sistemi: ArcGIS Urban
Yazıyı görüntüle