ArcGIS Collector, Explorer ve Tracker için Kullanımdan Kaldırma Bildirimi

ArcGIS Field Maps, Ekim 2020’de piyasaya sürüldü ve iOS/Android mobil platformlarında ArcGIS Collector, ArcGIS Explorer ve ArcGIS Tracker yeteneklerinin yerini almaktadır. 31 Aralık 2021‘den itibaren ArcGIS Collector, Explorer ve Tracker ürünleri artık kullanımdan kaldırılmıştır.

Kullanımdan Kaldırılma Ne Anlama Geliyor?

  • Esri, artık Apple App Store ve Google Play’deki ArcGIS Collector, Explorer ve Tracker mobil uygulamalarını güncellemeyecektir.
  • Esri, ArcGIS Collector, Explorer ve Tracker için teknik desteği durduracaktır.
  • Esri, artık ArcGIS Collector, Explorer ve Tracker’ı mobil cihaz platform güncellemeleri veya ArcGIS sistemine yönelik gelecekteki güncellemeler ile onaylamayacaktır.

Mevcut iş akışlarının taşınmasının zaman aldığı düşünülerek bu uygulamalar süresiz olarak Apple App Store ve Google Play’de sunulmaya devam edecektir. Ürünlerin desteği ile ilgili detaylı bilgi için ArcGIS Collector, Explorer ve Tracker ürün yaşam döngülerini inceleyebilirsiniz.

ArcGIS Collector, Explorer ve Tracker Uygulamaları Neden Kullanımdan Kaldırılıyor?

ArcGIS Field Maps, Esri saha uygulamaları paketini basitleştirmek ve düzene sokmak için geliştirilmiştir. Yüklenmesi, oturum açılması ve kullanılması için tek bir uygulamaya sahip olmak, mobil çalışana kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca test edilmesi, ağda doğrulanması ve dağıtılması için tek bir uygulamaya sahip olmak, bir BT yöneticisine de kolaylık sağlamaktadır.

ArcGIS Field Maps’e Nasıl Geçiş Yapılabilir?

ArcGIS Field Maps uygulaması tanıdık bir kullanıcı deneyimi sunar, bu nedenle geçiş süreci kolay olacaktır. ArcGIS Field Maps, mobil çalışanların kullanımdan kaldırılan uygulamalarda kullandığı mevcut kullanıcı türleri ve lisanslarla da çalışır, bu nedenle herhangi bir lisans değişikliği gerekmez. ArcGIS Field Maps’e geçiş ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için ArcGIS Field Maps’e Geçiş blog yazısını inceleyebilirsiniz. Ayrıca, geçiş planınız için ArcGIS Field Maps Migration Guide dokümanından faydalanabilirsiniz.

ArcGIS Collector ve Explorer’ın Windows Sürümleri Aralık 2021’de Emekli Oldu Mu?

Şu an için Windows 10 platformunda ArcGIS Field Maps geliştirmesi bulunmamaktadır. Bu nedenle Windows platformunda Collector ve Explorer, yakın dönem için desteklenmeye devam edecektir. Kullanımdan kaldırılmaları planlanmasa da, Windows uygulamaları için planlanan ek geliştirmeler bulunmamaktadır.

Aktif olarak geliştirilen bir Windows çözümüne ihtiyaç duyan kullanıcılar için ArcGIS Survey123 ve ArcGIS QuickCapture, platformlar arası geliştirmelerde aktiftir. Ayrıca ArcGIS Pro, GPS tabanlı veri toplama iş akışlarını destekler. ArcGIS Pro, çevrimdışı çalışma yeteneği gibi yaygın olarak talep edilen yetenekleri de desteklemektedir.

ArcGIS Field Maps’in İlk Sürümünde Yer Almayan ArcGIS Workforce ve ArcGIS Navigator Uygulamaları Ne Zaman Emekli Olacak?

ArcGIS Workforce ve ArcGIS Navigator, zamanla ArcGIS Field Maps’e dahil edilecektir. ArcGIS Field Maps, bu uygulamalarla işlevsel olarak eş duruma ulaştığında emekli olmadan önce geçiş için 1 yıl süre tanınacaktır.

ArcGIS Field Maps Hakkında Daha Detaylı Bilgiye Nereden Ulaşılabilir?

ArcGIS Field Maps hakkında detaylı bilgiye ulaşmanızı sağlayacak çeşitli kaynaklar aşağıdaki linklerde yer almaktadır:

 

ArcGIS uygulamaları ve güncellemeleriyle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Esri Türkiye 2022

Önceki Yazı
ArcGIS Utility Network: Yaygın Entegrasyonlar
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Enterprise – Kubernetes ile Otomatik Ölçekleme
Yazıyı görüntüle