ArcGIS Earth (Android and iOS) Versiyon 1.0.1’deki Yenilikler

ArcGIS Earth; iOS, Android ve Windows platformlarında bulunan ücretsiz bir native uygulamadır. Çevrimiçi veya çevrimdışı olsun, kullanıcıların içeriğe, araçlara ve analizlere her yerden erişmelerini sağlar. ArcGIS Earth herkesin kolayca kullanımı için tasarlanmıştır ve kullanıcı dostu 3B deneyimi imkanını akıllı cep telefonlarında sunar. Ayrıca masaüstü ve mobil ortamlar arasında tutarlıdır ve birçok ortak senaryoya uyarlanabilir. Kullanımına başlayabilmek için coğrafi bilgi sistemi (GIS) yazılımı bilgisi gerektirmez.

Geçtiğimiz Eylül ayında ArcGIS Earth’ün 1.0 sürümünün piyasaya sürülmesiyle ArcGIS Earth ekibi, CBS’nin erişilebilirliğinin ve hareketliliğinin kullanıcıların dünyamızı yeni bir şekilde görmelerine nasıl yardımcı olduğunu gördü. Paylaşılan tüm yorum ve geri bildirimler için ArcGIS Earth geliştirici ekibi adına sizlere teşekkür ederiz. ArcGIS Earth’ün son sürümü (Android ve iOS) 1.0.1 versiyonunu Google Play ve App Store‘da bulabilirsiniz.

ArcGIS Earth (Android ve iOS) sürüm 1.0.1 ile veri ekleme ve paylaşma yöntemleri daha da geliştirilmiştir:

  • iOS kullanıcıları için; iTunes aracılığıyla veri eklemenin yanı sıra, AirDrop ile aygıtlar arasında veri paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda tarayıcılardan ve e-posta eklerinden veya Messenger gibi anlık mesajlaşma uygulamalarından veri indirebilir ve bunları ArcGIS Earth’de kullanabilmek için ekleyebilirsiniz.
  • Android kullanıcıları için; Bluetooth aracılığıyla Android cihazlar arasında veri paylaşabilirsiniz. Tarayıcılardan, e-posta eklerinden veya Messenger gibi anlık mesajlaşma uygulamalarından veri indirebilir ve verilerinizi ArcGIS Earth’de kullanabilmek için ekleyebilirsiniz.

Diğer detaylar için:

iOS

  • Bu sürüm ile birlikte iOS 13 desteklenmektedir.
  • Harici bir tarayıcıyla açılır penceredeki köprülerin harici bir tarayıcı yardımıyla açılabilmesi özelliği gelmiştir.
  • 10.7 ve sonraki sürümlerin SAML kimlik doğrulamasıyla bir portala oturum açma desteği gelmiştir.

Android

  • x86 desteği kaldırılmış ve SDK 28’e geçilmiştir.
  • Samsung, Huawei, Xiaomi, Vivo ve OPPO cihazları için kullanıcı arayüzü uyarlanabilirliği iyileştirilmiştir.
  • 10.7 ve sonraki sürümlerin SAML kimlik doğrulamasıyla bir portala oturum açma desteği gelmiştir.

Bunların dışında bir çok yazılım hatası giderilmiştir. Düzeltilen bu hataların bir listesi için ArcGIS Earth kullanıcı topluluğu sayfasını inceleyebilirsiniz.

Önceki Yazı
Pyhton ile Hayatınızı Kolaylaştırın (Bölüm 1) – ArcMap Python Kütüphanesi Genişletme
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Pyhton ile Hayatınızı Kolaylaştırın (Bölüm 2) – Subtype ve Domain Sayısını Bulmak
Yazıyı görüntüle