ArcGIS Enterprise 10.8 Yazılım ve Yama Güncelleme Kontrolü – Kurulumu (Windows)

 

Esri periyodik olarak ArcGIS Enterprise dahil bütün ArcGIS yazılım ve bileşenleri için yama ve güncelleme yayınlar. Her güncelleme e-posta ile bildirilir ve Esri destek web sitesinden duyurulur. Ayrıca güncelleme kontrollerini patchnotification aracı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Bu araç makinede kurulu olan ArcGIS Enterprise bileşenleri, rolleri ve eklentileri ile ilgili güncelleme raporlar. Ayrıca kurulmuş yamalar hakkında bilgi verir.

Bu aracı kullanarak yazılımlar için gereken yama ve güncelleme paketlerini seçiminize göre kurup yükleyebilirsiniz.

Not: Bu araç konsol modunda seçim yapılarak kurulumu desteklemez.

Bu aşamaları aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.

  • ArcGIS Server sunucusunda oturum açınız.
  • Windows menüsünüden “Başlat >> Bütün Programlar >> ArcGIS >> ArcGIS Server >> Check for ArcGIS Enterprise Updates” üzerinden erişebilirsiniz. Alternatif olarak ArcGIS Server kurulu dizinde (<ArcGIS Server Kurulum Dizini>\tools\patchnotification ) bat  dosyasını bulabilirsiniz.  “-c” parametresiyle konsol üzerinden çalıştırabilirsiniz. Bu işlemleri yönetici yetkisi ile yaptığınızdan emin olun.

  • Güncelleme bilgilerini görüntüleyip ilgili linke tıklayarak indirip kurulum gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ayrıca konsol ile çalıştırırken “-i sec” parametresi ile sadece güvenlik yamalarını kurabilirsiniz. Bütün güncellemeleri indirmek ve kurmak için “-i all” paramatresini kullanabilirsiniz.

  • Varsayılan indirme dizini “İndirilenler” dizin olarak tanımlıdır Bunu ayarlar sekmesinden değiştirebilirsiniz. Ayrıca -d paramatresi devamına belirteceğiniz dizin ile belirli bir dizine indirme tanımlayabilirsiniz.

  • İndirme ve kurulum işlemi gerçekleştikten sonra silinmesi için kurulum tamamlantıktan silinmesi için menüden “Delete patch folder” seçeneğinen Always delete after successful installs” seçerek kurulumu yapabilirsiniz. Ayrıca “-o always” parametresi ile komut satırından bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

 

Özel çözümler ve profesyonel destek için Esri Türkiye Profesyonel Hizmet birimi ile iletişim kurabilirsiniz.

Önceki Yazı
ArcGIS Survey123’teki Yenilikler (Aralık 2020)
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Utility Network Elektrik Çözümleri & İzleme Yetenekleri
Yazıyı görüntüle