Utility Network Elektrik Çözümleri & İzleme Yetenekleri

Kuruluşların, elektrik dağıtım ve iletimi sistemlerini bir Utility Network ağı olarak temsil etmeye başlamalarına yardımcı olmak üzere Esri, Elektrik altyapısı için ücretsiz ArcGIS Çözümleri sağlar. En son sürümü kullanacağınız çözüm Elektrik Utility Network ağına başlamak için temel bileşenler barındırmaktadır:

The Electric Utility Network Foundation

  1. Bu StoryMap aracılığıyla Electric Utility Network Foundation içeriklerini öğrenmenize yardımcı olacaktır.
  2. Başlangıç seviyesinde iken dökümandaki kurulum adımlarını izleyebilirsiniz.

Bu adımlar, varlık paketini kullanarak Elektrik çözümünü ArcGIS Enterprise portalınızda dağıtmak ve yapılandırmak için gerekli araçları kurmanızda size rehberlik edecektir. Bu varlık paketi, yaygın elektrik bileşenleri için bir şema ve ağ davranışlarını tanımlayan bir takım temel network kuralları içerir. Bu yapıda elektrik veri modeli bulunmaktadır.

Utility Network ağına başlamak için tüm detay sınıflarını, varlık gruplarını, varlık türleri kurallarını ve diğer ağ özelliklerini içerecek şekilde yapılandırır. Alanlara ve varlık gruplarına genel bir bakış yapmak için içerisinden her detay sınıfının nasıl tasarlandığını gösteren bir veri sözlüğü çıkmaktadır.

Elektrik diyagramları CBS’de karmaşık yapılar oluşturmak için bir kılavuz olarak sağlanır ve varlıkların modellemesinin faydalarını ayrıntılı olarak ortaya koyar. Çözümü, kendi verilerinizin bir alt kümesine uygulamadan önce tamamlayıcı örnek verileri kullanarak test etmenizi öneririm. Bu şekilde önce elektrik çözümüne ve bu çözümün kuruluşunuzun özel ihtiyaçlarına göre nasıl uyarlanabileceğine dair fikir edinebilirsiniz.

Kendi verilerinizi kullanmaya hazır olduğunuzda, bu işlemle ilgili yardım için Electric Utility Network Veri Yükleme Şablonuna göz atabilirsiniz.

The Electric Utility Network Editor

  1. Bu StoryMap aracılığıyla Electric Utility Network Editor’ü inceleyebilirsiniz.
  2. Electric Utility Network Editor dokümanına erişerek Editör işlemlerine başlangıç sekmesinde ki adımları izleyerek kuruluma başlayabilirsiniz.

Bu adımlar, çözümün ArcGIS Enterprise Portalınızda nasıl dağıtılacağına ve ArcGIS Pro için Electric Network Editor haritasının, elektrik tesisatınızda ortak olan varlıkların oluşturulmasına özgü ek feature template şablonlarıyla yapılandırılmasına ilişkin ayrıntıları içerir. Ayrıca yardım bölümünde iş akışı örneklerini düzenleme konusuna bakabilirsiniz.

İzleme Nedir?

Utility Network izleme yetenekleri ağınızdaki yolları analiz etmenize olanak sağlar. Bu araç belirtilen başlangıç ​​nokta veya noktalarından bağlantısallığa dayalı özellikler döndüren bir izleme aracı çalıştırır. Herhangi bir zamanda ağınızın durumuyla ilgili yanıtları keşfetmek ve sorunları çözmek için kullanabilirsiniz.

Utility Network izleme yetenekleri, kuruluşunuzdaki network ağı üzerinde analiz etmenize olanak sağlar. Subnetwork, Subnetwork controllers, Upstream/Downstream, Isolation, Connected, Loops ve Shortest path dahil olmak üzere Trace aracı ile sağlanan birçok temel izleme türü vardır. Bu izleme türlerinin ne işe yaradığından aşağıda ayrıntılı olarak bahsedilmiştir. İzleme işlemi üç bileşene sahiptir, başlangıç ​​noktası (Starting points), engeller ( Barriers) ve izleme sonuçlarını (Trace Results) içerir. Bir izleme, belirtilen network için bir veya daha fazla başlangıç ​​nokta denetleyicisinde başlar ve radyal bir şekilde dışa doğru yayılır. Bağlı özellikler izleme yolu boyunca son konuma ulaşıncaya kadar devam eder.

İzleme Türleri Ne İşe Yarar?

 

  • Connected : Bağlı izleme türünü kullanarak İzleme aracıyla ağınızdaki belirli bir başlangıç ​​noktası kümesine bağlı tüm özellikleri bulabilirsiniz
  • Subnetwork : Alt ağ izleme türü ile alt ağa katılan tüm detayları keşfedebilirsiniz
  • Subnetwork Controllers : Ağınızdaki Subnetwork Controller noktalarını bulabilirsiniz
  • Upstream : Ağdaki bir başlangıç ​​noktası konumundan yukarı akış yönündeki detayları bulabilirsiniz
  • Downstream : Ağdaki bir başlangıç ​​noktası konumundan aşağı akış yönündeki detayları bulabilirsiniz
  • Loops :Döngüler, akış yönünün belirsiz olduğu ağ alanlarıdır. Bir döngü içinde kaynaklar her iki (aşağı ve yukarı akış) yönde de akabilir. Loops izleme aracını kullanarak döngüleri keşfedebilirsiniz.
  • Shortest path : İki başlangıç ​​noktası arasındaki en kısa yol Shortest Path aracıyla belirlenebilir. En kısa yol şekil uzunluğu gibi sayısal bir ağ özelliği kullanılarak hesaplanır. Maliyet veya mesafeye dayalı yollar, en kısa yol izleme aracı ile elde edebilirsiniz
  • Isolation :İzolasyon izleme türüne sahip İzleme aracını kullanarak ağınızdaki yalıtım özelliklerini bulabilirsiniz

 

 

Önceki Yazı
ArcGIS Enterprise 10.8 Yazılım ve Yama Güncelleme Kontrolü – Kurulumu (Windows)
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Utility Network Nedir? — ArcGIS Pro
Yazıyı görüntüle