ArcGIS Survey123’teki Yenilikler (Aralık 2020)

ArcGIS Survey123 ürününde aşağıdaki yenilikler eklenmiştir:

  • Anket Sahipliğini Aktar (Change Owner)
  • Özel Sıralama Puanları
  • Sayısal Sorular için Özel Veri Sınıflandırmaları
  • Çok Dilli Anketler için Gelişmiş Destek
  • Teşekkür Ekranındaki Dinamik Metin
  • Anket Kayıtlarını Özel URL Parametreleriyle Kopyalayın

Anket Sahipliğini Aktar (Change Owner)

Bir anketin sahipliğini devretmek, birçok noktayı etkilediğinden hataya açık olabilir: form ögesi, görünümleri ve bazen rapor şablonları gibi diğer ögeler için. Anket galerisindeki yeni Sahibi Değiştir (Change Owner) seçeneği, sizin için her şeyi halledecektir.

Change Owner iletişim kutusu, anketin yeni sahibini ve hedef klasörü seçmenizi sağlar. Detay katmanı, görünümler ve rapor şablonları gibi ilişkili ögeler otomatik olarak aktarılacaktır. Change Owner seçeneğini görmüyorsanız, ArcGIS yöneticinizden size ögelerin sahipliğini devretme izni vermesini isteyin.

Özel Sıralama Puanları

ArcGIS Survey123 Ekim 2020 güncellemesi sıralama sorularını tanıttı. Bu soru türü, kullanıcıların bir listedeki ögeleri tercih sırasına göre sıralamasına olanak tanır. Sıralama sorularına aşina değilseniz, bu makaleye göz atın.

Varsayılan olarak, en üst sıralara yükseltilen seçimler listenin altına düşenlerden daha yüksek bir puan alır. Bu güncelleme, anket sonuçlarını analiz ederken özel puanlar tanımlamanıza olanak tanır. Örneğin, listedeki ilk üç ögeye 10,9 ve 8 puan ve aşağıdaki herhangi bir şeye 0 (sıfır) puan vermek isteyebilirsiniz. Bu şekilde, ortalama puanın nasıl hesaplandığını daha iyi kontrol edersiniz, seçimler yalnızca ilk üç konumdayken ödüllendirilir.

Aşağıda gösterildiği gibi anketinizin Analiz sekmesinde özel puanlar tanımlayabilirsiniz.

Sayısal Sorular için Özel Veri Sınıflandırmaları

Anketinizin Analiz sekmesinde, sayısal sorulara özel veri sınıflandırmaları uygulamak için yeni bir seçenek bulacaksınız. Sınıflandırmayı çubuk, pasta veya sütun grafiğinize uygulamak için eşit aralık, doğal aralıklar (Jenks), niceliksel veya manuel aralıklar arasından seçim yapın.

Çok Dilli Anketler için Gelişmiş Destek

ArcGIS Survey123 Connect’i kullanarak çok dilli anketler oluşturabilirsiniz. Yardım sayfamızda veya Learn ArcGIS içerisinde bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Bu güncellemeden sonra, daha önce çevrilemeyen bazı unsurları çevirebilirsiniz:

  • Anket başlığı
  • Anket “teşekkür ederim” diyaloğu
  • Anket altbilgi bağlantısı
  • Gönder butonu etiketi

Aşağıda gösterildiği gibi, bu ögeleri XLSForm’unuzdaki özel olarak adlandırılmış not soruları aracılığıyla çevirirsiniz.

Teşekkür Ekranındaki Dinamik Metin

ArcGIS Survey123 web uygulamasından veri gönderildikten hemen sonra Teşekkür ekranı görünür. Aşağıda gösterildiği gibi bir not sorusu kullanarak, Teşekkürler ekranının içeriğini tanımlayabilirsiniz. Etiket sütununda ${question} alanlarının ve HTML etiketlerinin kullanımına dikkat edin.

Anket Kayıtlarını Özel URL Parametreleriyle Kopyalayın

ArcGIS Survey123 web uygulaması için özel URL parametreleri, yüklenmeden önce bir ankete içerik yüklemenize olanak tanır. Bu parametreleri mevcut bir anket kaydını düzenlemek ve anketin stilini değiştirmek için de kullanabilirsiniz. Bu güncellemede, mevcut bir kaydı ankete yüklemenize ve bir kopyasını oluşturmanıza yardımcı olmak için yeni bir URL mode = copy parametresi ekledik. Sözdizimi aşağıdaki gibi görünür:

https://survey123.arcgis.com/share/{formid}?mode=copy&globalId={globalid}

ArcGIS Survey123 web uygulamasındaki URL parametreleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bu blogları okumanızı veya bu yardım sayfasını kontrol etmenizi öneririm.

Önceki Yazı
ArcGIS Velocity’deki Yenilikler (Aralık 2020)
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Enterprise 10.8 Yazılım ve Yama Güncelleme Kontrolü – Kurulumu (Windows)
Yazıyı görüntüle