ArcGIS Experience Builder Beta 2 Çıktı!

ArcGIS Experience Builder, Temmuz ayında beta olarak yayınlandı ve ürünle birlikte 4.000’in üzerinde uygulama oluşturuldu. İlk beta sürümü, uygulamaların tasarımı ve iş akışı üzerinde tam kontrol için bir kullanıcı arayüzü sağlayan geliştirici deneyimine odaklandı. Experience Builder’ın ikinci beta sürümünün kullanıma hazır olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu blog, beta ile neler yapabileceğiniz hakkında bilgiler içermektedir.

Şablonlar Yardımıyla Hızlıca Uygulama Oluşturma

Bu beta, başlangıç için harita ve widget ekleyebilmenizi sağlayan bir dizi şablon içerir. Aşağıda gösterilen ilk dört şablon standart tam ekran uygulamalar için tasarlanmıştır ve diğer üçü web sayfası deneyimleri oluşturmak için optimize edilmiştir.

Foldable şablonu kullanılarak yapılmış bir örnek:

Gallery şablonu kullanılarak oluşturulmuş bir örnek:

Yerleşimi Kolaylıkla Ayarlama

Experience Builder ile ilgili güzel şeylerden biri, kendi dokunuşunuzu eklemek için herhangi bir şablonun düzenini ayarlayabilmenizdir. Örneğin, aşağıdaki Foldable örneğinde gösterildiği gibi widget’ları haritanın herhangi bir alanına taşıyabilirsiniz:

Ayrıca, bu Gallery örneğinde gösterildiği gibi, görüntüleri yeniden boyutlandırabilir, şablon widget’larını diğer widget’larla değiştirebilir ve bir sayfa ekleyebilirsiniz:

İngiliz anahtarı simgesinin bulunduğu araç, sol paneldeki uygulama ana hattınızda o satırı vurgulayarak widget’ları bir satır içinde hızlı bir şekilde düzenlemenize yardımcı olduğundan, kullanışlı olur.

Düzeninizden ayarladıktan sonra, yanlışlıkla yapılabilecek değişiklikleri önlemek için Live View’ın yanında bulunan Lock Layout butonuna tıklayın. Bu arada, işlemin herhangi bir noktasında, Live View butonuna tıklayarak uygulamanızı ön izleyebilirsiniz.

Bu şablonlar, yeni bir sayfa eklediğinizde de kullanılabilir.

Temaları Kullanarak Uygulamanızı Markalaştırın

Daha fazla kişiselleştirme için, uygulamanızı farklı bir tema, renk paleti veya yazı tipi seçerek düzenleyebilirsiniz.

Yeni ve Zenginleştirilmiş Widget’lar

Bu betaya Map Layers, Legend, Filter, Share, Feature Info, Widget Controller ve Fly Controller (3B haritaya özel) dahil olmak üzere daha fazla widget eklendi.

Mevcut widgetlar da geliştirildi. Örneğin Survey widget’ında, katmandaki bir detayın özniteliklerini veya geometrisini anketteki sorulara bağlayarak haritadan ankete veri gönderebilirsiniz.

List widget’ına da bir dizi seçenek eklenmiştir. Uygulama başlatıldığında kartları arayabilir, filtreleyebilir ve sıralayabilirsiniz. Veri hazırlığı sırasında, verileri filtreleyerek ve sıralayarak listede neyin gösterileceğine ve hangi sırada göstereceğine karar verebilirsiniz. Örneğin, New York’taki yerler için bir katmana sahipseniz ve iç mekan türleri veya yapı tarihlerine göre listelemek istiyorsanız kullanabilirsiniz.

Action Tetikleyicileri

Çoğu zaman, widget’larımızın birbirleriyle konuşmasını istiyoruz. Örneğin, bir haritayı yakınlaştırırsanız, başka bir haritada aynı alana yakınlaştırmak isteyebilirsiniz. Bu, widget ayarlarındaki Action sekmesi aracılığıyla, widget iletişiminin önemli bir mekanizması olan eylem tetikleyiciler kullanılarak yapılabilir.

Bu, ikinci betada sunulan vurgulanan özelliklerin sadece bir kısmının özetidir. Başka ne geliştirdiğimizi görmek için bugün deneyin. İlk beta kullanılarak oluşturulmuş uygulamalarınız varsa, bu sürümün birkaç önemli değişiklik getirmesi muhtemel olduğundan, onları ikinci beta ile yeniden yapılandırmanızı öneririz.

Önceki Yazı
Yeni Bir Modelleme ve Planlama Sistemi: ArcGIS Urban
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Story Maps Yenilikleri (Ekim 2019)
Yazıyı görüntüle