ArcGIS GeoEvent Server 10.8 Sürümü Yenilikleri

ArcGIS 10.8 sürümünün Şubat ayındaki güncellemesi ile ArcGIS GeoEvent Server’da önemli yeni özellik geliştirmeleri olmuştur. Bu yazımızda öne çıkan yeniliklerden bahsedilecektir. Güncellemeler arasında, GeoEvent Manager’daki servis tasarımcısında, işlenmiş olay verilerini gözden geçirmek ve görselleştirmek için hızlı bir yol sunan yeni yerleşik yardımcı program ve mevcut işlemciler için genişletilmiş dokümantasyon desteği gibi birçok önemli geliştirme bulunmaktadır.

10.8’de GeoEvent Manager’da örneklenmiş gerçek zamanlı verileri görselleştirmek için Olay Görüntüleyicisi’ni kullanın.

Yeni servis tasarımcısı işlevselliği

GeoEvent Servislerinin tüm gerekli bileşenlerini oluşturmak için farklı tarayıcı sekmelerini kullanmaya gerek kalmadan GeoEvent Server’ın 10.8 sürümü ile, hizmet tasarımcısında yeni kullanılabilirlik ve işlevsellikler ile doğrudan servis tasarımcısında giriş ve çıkış bağlayıcıları oluşturma, ekleme, kopyalama, düzenleme, başlatma ve durdurma özelliği kullanılabilir. Buna ek olarak, yeni durum simgeleri her bir bağlayıcının durumunu görüntüler. Böylece başlatma, durdurma veya hata durumu hızlı bir şekilde belirlenebilir. Yeni giriş ve çıkış bağlayıcıları özelliklerinin yanı sıra, artık doğrudan temel tasarımcıdan çeşitli GeoEvent Server ayarlarına kolayca erişebilir ve bunları düzenleyebilirsiniz. Bu ayarlar arasında GeoEvent Tanımları, GeoFences, Veri Depoları ve Mekansal Büyük Veri Depoları bulunur.

Yeni GeoEvent Sampler yardımcı programı

GeoEvent Server 10.8 sürümü için GeoEvent Sampler adı verilen en son yardımcı programı içerir. Türünün ilk örneği olan GeoEvent Sampler, GeoEvent Manager’ın servis tasarımcısında yerleşik bir yardımcı programdır. İşlenmiş olay verilerini veya GeoEvents’ı, sınırlandırılmış metin veya önceden hazırlanmış JSON olarak gerçek zamanlı olarak hızlı bir şekilde yakalamak, gözden geçirmek ve karşılaştırmak için araçlar sağlar. Geçerli bir geometriye sahip örneklenmiş GeoEventler, GeoEvent Sampler’ın hızlı bir görüntüleme özelliği kullanılarak artık birweb haritasında görüntülenebilir. Detaylı bilgi için bknz. GeoEvent Sampler.

Genel geliştirmeler

GeoEvent Server’daki diğer güncellemeler arasında genel kararlılık geliştirmeleri ve ilk oluşturulduğunda giriş ve çıkış bağlayıcılarının başlangıç ​​durumundaki değişiklikler yer alır. Varsayılan olarak, girişler ve çıkışlar başlangıçta oluşturulduklarında artık durdurulmuş durumdadır. Tüm geliştirmeler ve yeni özellikler için buradan detaylı bilgiye erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca her zaman olduğu gibi, ArcGIS GeoEvent Server 10.8’de ele alınan sorunların tam listesine buradan erişim sağlayabilirsiniz.

Esri Türkiye 2020

Önceki Yazı
Evinizden Uzaktan Eğitimlerimize Katılın!
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS 10.8 Sürümüyle Birlikte Portal for ArcGIS Kuruluş Yönetimine Gelen Yenilikler!
Yazıyı görüntüle