ArcGIS 10.8 Sürümüyle Birlikte Portal for ArcGIS Kuruluş Yönetimine Gelen Yenilikler!

Esri, ArcGIS 10.8 sürümüyle birlikte Enterprise Portal’a birçok yenilik katmış durumda!

Yeniliklerle birlikte kuruluşunuz içeriği ve üyelerinin yönetiminden, Enterprise portalınızın güvenliğine, kurumunuza özel görsellerle web sitenizi özelleştirme gibi yetenekler sizlere sunulmuş durumdadır.

Erişim Bildirimi

Erişim bildirimi yeniliğiyle birlikte Enterprise portalınıza giriş yapan kişiye bir metin aracılığıyla gizlilik beyanı, kullanım şartları, feragatler, genel bildirimler ve güncellemeler gibi kurumunuza özel maddeleri kabul etme ya da reddetme seçeneğini sunabilirsiniz.

İlgili metni kabul etmeden kullanıcı Enterprise portalınıza erişemeyecektir.

Görsel 1: Portal for ArcGIS Erişim Bildirim Paneli

Bilgilendirme Afişi Oluşturun

Bilgilendirme görseliniz ile birlikte Enterprise portalınızda, sayfanın en üst kısmında kullanıcılara iletmek isteğiniz mesajı konumlandırabilirsiniz. Planlı bakım duyurularınızı ya da süregelen herhangi bir ayarlamayı kullanıcılarına eriştirmek isterseniz bilgilendirme görseliyle mesajınızı iletebilirsiniz.

Görsel 2: Portal for ArcGIS Bilgi Afişi Düzenlenmesi

 

Görsel 3: Portal for ArcGIS Bilgi Afişi Düzenlenmesi

Görsel 4: Portal for ArcGIS Bilgi Afişi Düzenlenmesi

Üyelerin Filtrelenmesi

Enteprise portal Yöneticileri için efektif bir olacak bir yenilik daha ArcGIS 10.8 sürümüyle birlikte sizlere sunulmuştur. Kullanıcı yönetiminde size hız kazandıracak olan filtrelemelere “son giriş tarihi”, “atanan eklenti uygulamalar”, ve “grup üyelikleri” gibi filtreler portala eklenmiştir.

Görsel 5: Üye Filtreleri

Grup Yetenekleri

10.8 sürümü ile birlikte tüm gruplardan ayrı şekilde bir yönetici grubu oluşturabiliriz. Böylelikle yönetiminizi hiyerarşik hale getirerek organizasyondaki kontrolünüzü arttırabilirsiniz.

Görsel 6: Portal for ArcGIS Yönetici Grubu Oluşturulması

Bir diğer gruplar kısmına gelen yenilik ise üyeleri gizleme seçeneği. ArcGIS Enterprise 10.8 ile birlikte belirli bir grubun grup üyelerini gizli hale getirebilirsiniz. Halka açık halde olan grubunuzun, kuruluş üyelerini güvenlik sebepleriyle kapalı modda tutabilirsiniz.

Esri Türkiye, 2020

Önceki Yazı
ArcGIS GeoEvent Server 10.8 Sürümü Yenilikleri
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS GeoAnalytics Server ile Büyük Verilerinizden Büyük Anlamlar Çıkarın
Yazıyı görüntüle