ArcGIS Insights 2020.1 Yenilikleri

ArcGIS Insights 2020.1 sürümü size yeni önemli özellikler sunar. Bu sürüm, analitik anlayışınız ve bilgi ürünlerini paylaşmanız için önemli özellikler içermektedir. Öne çıkanlardan bazıları, yeni kullanıcı arayüzü, daha fazla kaydetme seçeneği, veri bölmesinden veri dışarı aktarma, tarih/saat alanları için yeni hesaplamalar, domain ve subtype desteği, geliştirilmiş özet tabloları, Insights Desktop, Insights Desktop için çoklu Enterprise bağlantılarıdır.

Bu yenilikler ile analizlerde yeni görünümlere sahip olabilir, veri kümelerinin dışarı aktarımını sağlayarak zamandan daha fazla tasarruf edebilir, geliştirilmiş özet tabloları ile daha fazla bilgi edinebilir, Enterprise 10.8 desteği ile yeni özellikleri deneyebilir, Insights Desktop ile yerel dosyalarınızı kullanabilir, birden fazla ArcGIS Enterprise bağlantısı sağlayarak farklı kaynaklara erişim sağlayabilirsiniz.

Yeni Kullanıcı Arayüzü

Insights çalışma kitaplarındaki tasarım ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için geliştirmeler yapıldı. Alıştığınız işlevsellik mevcut, ancak genel tasarımı kolaylaştırarak veri bölmesinde ve sayfada daha fazla çalışma alanı sağlıyoruz.

 

Veri kümelerini veri bölmesinden dışarı aktarın

Veri bölmesinden veri kümelerini Shapefile, CSV veya GeoJSON gibi diğer biçimlere dışa aktarabilirsiniz. Daha sonra bu veri kümelerini paylaşabilir veya bu veri kümelerini diğer uygulamalarda kullanabilirsiniz.

 

Domains ve subtypes için destek

Ürettiğiniz verileri sınıflandırmak ve analiz etmek için özellik sınıfları ve özellik katmanlarında kodlanmış değer alanlarını ve alt türlerini kullanın. Kartlar, filtreler ve widget’lar artık alan adları ve alt türlerle tanımlanan veri kümelerini kullanırken analizinizin daha kolay okunmasını ve anlaşılmasını sağlamak için kodlanmış değerleri gösterir.

Yeni zaman alanı hesaplamaları

Insights ile yeni TIME () ve TIMEDIF () yöntemlerini kullanın. Sağladığınız saat, dakika ve saniye bazında bir zaman alanı hesaplamak için TIME () hesaplamasını kullanın. İki zaman alanınız varsa, iki alan arasındaki toplam zaman farkını belirlemek için TIMEDIF () kullanabilirsiniz.

 

Tarih/saat alt alanlarını daralt

Veri bölmesinde tarih/saat alt alanlarını daraltabilirsiniz. Tarih/saat alt alanlarınızı daraltmak, veri bölmesinde diğer veri kümelerinizi ve alanlarınızı görüntülemek için daha fazla alan sağlar.

 

Geliştirilmiş özet tabloları

Özet tablolarında gerçekleştirilen geliştirmelerle özet tablosunda çok daha fazla şey okuyacaksınız. Başlıktaki istatistikler özet istatistiklerinizi daraltmak veya genişletmek için düzenlenebilir. Yeniden sıralama alanları iyileştirildi.

 

ArcGIS Insights Desktop

Insights Desktop, macOS ve Windows platformlarda kullanılabilen bir ArcGIS Insights uygulamasıdır. Insights Desktop ile ArcGIS Online ve birden fazla ArcGIS Enterprise hesabına bağlantılar oluşturulabilir. Insights’ı yerel dosyalarla veya dışa aktardığınız verilerle kullanabilirsiniz.

Çalışma kitaplarınızı, modellerinizi, veri kümelerinizi, bağlantılarınızı, sayfalarınızı ve temalarınızı düzenlemek için klasörler oluşturabilirsiniz. Bu daha önce ArcGIS Enterprise’daki Insights ve ArcGIS Online’daki Insights’da yapılabilmesine rağmen, bu özellik Insights Desktop’ta da mevcuttur. Öğeleri klasörlere yerleştirmek, aynı projede kullanılan veriler, çalışma kitapları ve modeller gibi birbiriyle ilişkili öğeleri bulmayı kolaylaştırır.

Insights Desktop için buraya tıklayabilirsiniz.

Insights Desktop için ArcGIS Enterprise girişleri ve çoklu ArcGIS Enterprise bağlantıları

Enterprise girişler, portal kimlik doğrulaması ile güvence altına alınan bir ArcGIS Enterprise hesabında oturum açmanıza olanak tanır. Birden çok bağlantı oluşturarak, çalışma kitabınızı Insights masaüstünde tek bir ArcGIS Online bağlantısından ve birden fazla ArcGIS Enterprise kuruluşundan alınan verilerle doldurun. Birden çok bağlantı oluşturmak, aynı çalışma kitabındaki tüm ArcGIS kuruluşlarınızdan gelen verileri kullanmanıza olanak tanır.

 

Insights Desktop için kullanıcı ayarları

Kullanıcı ayarları Insights masaüstünde kullanılabilir. Ayarlar, yardım belgelerinizin kaynağını, günlük düzeyini ve ana sayfadaki varsayılan sekmeyi içerir.

Kullanıcı ayarlarınızı uygulamayı her açtığınızda değiştirmek yerine Insights masaüstünde ayarlarsanız analizler için daha fazla zamanınız olur. Kullanıcı ayarlarını kullanarak çevrimiçi veya çevrimdışı yardımı kullanmak isteyip istemediğinizi seçebilir, günlük kaydı düzeyini değiştirebilir ve ana sayfanın açtığı varsayılan sekmeyi değiştirebilirsiniz.

 

 

Önceki Yazı
ArcGIS Enterprise 10.8 Yenilikleri
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Bir Adayın GeoAcademy Yolculuğu
Yazıyı görüntüle