ArcGIS Living Atlas of the World: Dünyanın Verilerini Keşfedin, Analiz Edin ve Paylaşın!

ArcGIS Living Atlas of the World, dünya genelinde milyonlarca coğrafi veri kaynağına hızlı ve kolay erişim sağlayarak, verileri keşfetmenizi, analiz etmenizi ve paylaşmanızı sağlayan zengin bir kaynağı içermektedir. Bu kaynak, çeşitli disiplinlerde çalışan kullanıcılara yüksek kaliteli, kullanıma hazır katmanlar, haritalar, ekranlar, araçlar ve web uygulamaları sunar. Ayrıca coğrafi altyapı, demografi, çevresel faktörler, sosyal ve ekonomik göstergeler gibi birçok konuda güncel ve doğrulanmış verilere kolaylıkla erişim imkanı sunar.

ArcGIS Living Atlas of the World platformu, Esri’nin öncü teknolojisi ve iş ortaklarının ürettiği verileri kapsayan birçok kaynağı içerir. Bu kaynaklar, kamu kaynaklarından, üniversitelerden ve diğer paydaşlardan toplanan verileri kapsar. ArcGIS Online üzerinden erişilebilen bu platform, ArcGIS Pro gibi diğer Esri çözümleriyle entegre bir şekilde kullanılabilir. Bu sayede, verilerinizi daha üretken bir şekilde analiz edebilir, daha iyi kararlar alabilir ve sonuçlarınızı daha etkili bir şekilde paylaşabilirsiniz.

ArcGIS Living Atlas of the World

ArcGIS Living Atlas’ı ArcGIS Online’da Kullanma

ArcGIS Living Atlas’ı ArcGIS Online’da kullanabilirsiniz. Bu sayede, doğru ve güncel coğrafi veriler içeren ArcGIS Living Atlas’a erişebilir ve kendi haritalarınıza bu verileri ekleyerek analiz işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu zengin veri kaynağı, araştırmalar yapmanızı, analizler gerçekleştirmenizi, projeler oluşturmanızı ve sorunları çözmenizi sağlar. Ayrıca, ArcGIS Living Atlas’taki verileri kullanarak hızlı bir şekilde haritalar ve uygulamalar oluşturabilirsiniz. Kendi verilerinizi de kolayca platforma ekleyebilir ve ArcGIS Living Atlas içinde yayınlayabilirsiniz.

ArcGIS Pro kullanıcıları, ArcGIS Living Atlas’tan veri erişimi sağlayarak masaüstü iş akışlarına entegre edebilir, kartografik ve analitik yeteneklerden faydalanabilir.

ArcGIS Living Atlas’taki uydu görüntü koleksiyonlarında Landsat, Sentinel, NAIP vb. gibi farklı uydulardan alınan çeşitli uydu görüntülerini bulabilirsiniz. ArcGIS Online hesabınız ile ArcGIS Pro masaüstü uygulamasında oturum açarak, uydu görüntüleri servislerine erişebilir, farklı zamanlara ait uydu görüntülerini kullanarak analizlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

ArcGIS Living Atlas Web Apps

ArcGIS Living Atlas, iş akışlarınıza uygun veri örneği bulmak için harika bir yerdir. Bu verilere ek olarak ArcGIS Living Atlas üzerinden katmanları faydalı araçlara dönüştüren uygulamalara da hazır halde erişebilirsiniz. Bu uygulamalar veri sunmanın ötesinde analizleri ve uygulamaları anlamanıza yardımcı olacak rehber bir format sunmaktadır. ArcGIS Living Atlas of the World web sitesi üzerinden sunulan uygulamaları inceleyebilirsiniz.

ArcGIS Living Atlas of the World Web Apps

Sentinel-2 Land Cover Explorer, ArcGIS Living Atlas’ın bir uygulaması olup, dinamik ve kullanıma hazır bir uygulamadır. 2021 yılında Esri, Impact Observatory ve Microsoft iş birliğiyle, yapay zeka (Artificial Intelligence) tarafından üretilen ilk küresel arazi örtüsü haritasını yayınlamıştır. Bitki örtüsü, tarım alanları, ormanlar, çıplak yüzeyler ve kentsel alanlardaki değişimleri içeren Sentinel-2 Land Cover Explorer, yıllık olarak güncellenmektedir. 2022 yılında yapılan son güncelleme ile zaman serisi halinde arazi örtüsünü sunan uygulama, artık 2017 yılından 2022 yılına kadar ki arazi örtüsünü sunmaktadır.

Esri | Sentinel-2 Land Cover Explorer

ArcGIS Living Atlas Derin Öğrenme Paketleri

ArcGIS Living Atlas of the World, önceden eğitilmiş derin öğrenme modellerine kolay ve hızlı erişim sağlar. Uydu görüntülerinden bina ayak izi çıkarma, arazi örtüsü sınıflandırması veya nokta bulutu veri kümelerindeki ağaçların sınıflandırılması gibi konularda kapsamlı derin öğrenme modelleri paketlerine, ArcGIS Living Atlas of the World web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

ArcGIS, mevcut yetenekleriyle, jeo-uzamsal veri kümeleri üzerinde bir düzineyi aşkın derin öğrenme modelini eğitebilmenizi sağlar. Bu sayede, Python için ArcGIS API veya ArcGIS Pro kullanarak bilgi ürünleri türetebilir ve ArcGIS Image Server kullanarak işlemlerinizi ölçeklendirebilirsiniz. Bu yenilikçi özellikler, derin öğrenme modeli kullanımını daha kolay, hızlı ve etkili hale getirir. ArcGIS Living Atlas’ın önceden eğitilmiş derin öğrenme modelleriyle zenginleştirilmiş verileri, kullanıcılara avantaj sağlayarak karar alma süreçlerini daha hızlı ve verimli hale getirmektedir.

ArcGIS Living Atlas of the World Derin Öğrenme Paketleri

Living Atlas’ta sağlanan içeriklerin çoğu herkese açıktır ve kullanıma hazır haldedir. Ancak bazı içerikler herkese açık değildir ve bunlar iki kategoriye ayrılır:

Subscriber içeriği, Esri tarafından yayınlanan ve erişmek için kurumsal bir abonelik hesabı gerektiren katmanlar koleksiyonudur. Bunlar Landsat 8 görüntüleri, NAIP görüntüleri, peyzaj analiz katmanları ve tarihi haritalar gibi katmanlardır. Subscriber içeriği, kurumsal aboneliğinizin bir parçası olarak sağlanır ve herhangi bir kredi tüketmemektedir.

Premium içeriği, Esri tarafından yayınlanan, erişmek için kurumsal bir hesap gerektiren ve aynı zamanda kredi tüketen katmanlar koleksiyonudur. Bunlar sosyo-demografik verileri içeren katmanlardır.

Önceki Yazı
NASA POWER ile Yenilenebilir Enerji Potansiyelinin Haritalanması
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Pro’da Katalog Katmanlarının Gücünü Keşfedin ve Verimliliğinizi Arttırın
Yazıyı görüntüle