ArcGIS Online Map Viewer Beta

Yeni nesil Map Viewer, ArcGIS Online Ekim güncellemesinden sonra kullanıma sunulacak. Map Viewer, haritalarınızı oluşturmanın ve etkileşimin birincil yolu olduğundan, ArcGIS Online ekibi yaklaşmakta olan beta sürümünü duyuruyor ve tasarım ve işlevsellik hakkında geri bildirimde bulunma ve test etme olanağı sağlıyor.

Yeni Map Viewer hızlı, sezgisel ve esnektir. Gelişmiş işlevsellik ve yeni özellikleri destekleyen, JavaScript 4.x için ArcGIS API kullanılarak oluşturulmuştur. Güncellenmiş bu tasarım, iş akışlarını kolaylaştırır ve verilerinizi hızlı bir şekilde etkili haritalara dönüştürmenize yardımcı olur.

Hızlı

Bir sembol ve harita stili seçerken veya verileri filtrelerken değişiklikleri anında görebilirsiniz. Örneğin, bir renk kartelası seçtiğinizde haritanızda nasıl göründüğünü göreceksiniz. Kategorize edilmiş renk kartelalarına tıklamaya ve katmanınızın konusu için uygun bir eşleşme bulana kadar değiştirmeye devam edebilirsiniz.

Bir veri filtresi ayarladığınızda da anında görsel geribildirim sağlanır. Başlangıçta, tüm veriler haritanızda görünür. Filtre eşiğinin değişmesini sağlayan filtre çubuğunu hareket ettirdikçe, filtreden çıkardığınız veriler gri görünür. Bu, kaydetmeden önce filtrenin etkisini haritanızda görmenizi sağlar.

Her veri katmanı, birçok bilgi barındırır. Harita stilleri (yeni Dot Density stili de dahil olmak üzere), verilerinizi dakikalar veya saatler değil saniyeler içinde görselleştirir. Basitçe bir harita stiline tıklayın ve anında verilerinizde neyin ortaya çıktığını görün. Verilerinizi en doğru şekilde anlatan bir stil bulana kadar farklı harita stillerini görselleştirmeye devam edin.

Sezgisel

Katman ekleme gibi birincil araçlar solda, harita ortada ve stil değiştirme gibi düzenleme araçları sağda olmak üzere mantıklı bir akış oluşturan tutarlı bir tasarıma sahiptir.

Esnek

Map Viewer beta sürümündeki yeni işlevler harita oluşturmayı daha esnek hale getirir. Bazı önemli noktalar şunlardır:

Katman sıralaması: Katmanları, türlerinden bağımsız olarak, katmanı tıklayıp yeni konuma sürükleyerek yeniden sıralayın. Katman sırası, katmanların altlık harita üzerinde hangi sıra ile görüntüleneceğini belirler. Listedeki ilk katman her zaman üstte görüntülenir.

Harita döndürme: Haritayı kuzeye bakandan başka bir yönde görüntülemek için döndürebilirsiniz.

Pop-up’ları sabitleme: Özellikle mobil cihazlarda daha iyi bir görüntüleme deneyimi sağlamak için pop-up’ları belirli bir yere yerleştirebilirsiniz. Bir pop-up haritanızdaki özellikleri kapattığında, pop-up’ı Map Viewer’ın yan köşesine taşımak için kenetlemeyi (dock) kullanabilirsiniz.

Pop-up’larda attachment görüntüleme: Arcade kullanma gereksinimini olmadan görüntüleme deneyimini kolaylaştırmak ve eki görüntülemek için pop-up’lara bir bağlantı ekleyerek eklerin görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

Map Viewer beta sürümüne erişim

Map Viewer beta sürümüne tüm ArcGIS Online kullanıcıları erişebilir. Beta sürümüne kaydolmanız gerekmez. ArcGIS Online’a giriş yaptığınızda, uygulamalarınıza eriştiğiniz (Collector for ArcGIS, Survey123 for ArcGIS vb.) uygulama başlatıcısı aracılığıyla otomatik olarak kullanılabilir durumdadır. Bu, mevcut iş akışlarınızı ve verilerinizi kullanarak beta sürümünü test etmenizi sağlar.

Map Viewer beta ile oluşturulan web haritaları beta sürümüne geçmeyecektir. Bu sayede, ArcGIS Configurable Apps, Operations Dashboard for ArcGIS, Web AppBuilder for ArcGIS ve özel uygulamalar dahil olmak üzere birçok uygulamada beta ile oluşturduğunuz web haritalarını deneyebilirsiniz. Ayrıca, Map Viewer beta sürümünde oluşturulan web haritalarını mevcut Map Viewer’da açabilirsiniz. Tüm platformda Map Viewer beta sürümünde oluşturduğunuz web haritalarını güvenle kullanabilirsiniz.

Yöneticilere not: Kullanıcıların Map Viewer beta sürümünü kullanma yetkilerini açma/ kapatma seçeneğiniz vardır.

Beta aşamasında, Map Viewer yalnızca ArcGIS Online’da kullanılabilir. Resmi olarak ArcGIS Online’da yayınlandıktan sonra yeni Map Viewer, ArcGIS Enterprise’ın yeni bir sürümünde kullanıma sunulacaktır.

Mevcut Map Viewer birkaç ArcGIS Online güncellemesi ile desteklenecek. Ancak mevcut iş akışlarınızı sürdürmenizi ve hazır olduğunuzda beta sürümünü kullanmanızı öneririz. Map Viewer beta, bu yeni deneyimi keşfetmenize yardımcı olmak için bir fırsattır.

Esri Türkiye, 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki Yazı
Coğrafi Veritabanına Kolay Yoldan Domain Ekleyin
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Earth Mobile 1.0 Yayınlandı
Yazıyı görüntüle