ArcGIS Platformu ve TLS Protokolü ile İlgili Önemli Bir Güncelleme

Esri, güncel endüstri standartlarını ve güvenlik protokollerini ArcGIS platformunda uygulamaya, kullanıcılarına bu platformda en güvenli deneyimi sağlamak için çalışmaya devam etmektedir. Bu doğrultuda kullanıcı ihtiyaçları ve beklentilerini karşılamak amacıyla 2019 yılının Nisan ayında ArcGIS Online’da önemli bir güncelleme gerçekleştirecektir. Bu güncellemeyle birlikte artık yalnızca TLS (Transport Layer Security) 1.2’nin kullanımını destekleyecektir.

TLS veya “Taşıma Katmanı Güvenliği”, yaygın olarak kullanılan bir ağ güvenlik protokolüdür. Bir ağ üzerinden iletişim kuran uygulamalar arasında gizlilik ve veri bütünlüğü sağlar. ArcGIS Desktop, ArcGIS Enterprise ve diğer uygulamalardan ArcGIS Online servislerine, örneğin altlık harita, coğrafi işlem servisleri ve Living Atlas’a erişirken TLS protokolünü kullanmaktayız.

ArcGIS Platformu, bu protokolü web ve servis API bağlantılarında önemli bir güvenlik bileşeni olarak kullanır. Bu bağlantılar ArcGIS Online ile ArcGIS Desktop ve ArcGIS Enterprise gibi yazılımlar arasındaki bağlantıları içerebilir. Şu an TLS 1.0 ve 1.1 sürümlerini destekleyen bu bağlantılar yukarıda da ifade ettiğimiz gibi 2019 yılı Nisan ayından itibaren yalnızca TLS 1.2 sürümünü destekleyecektir. Eğer siz de ArcGIS Platformu içerisinde ArcGIS Online servisleri, altlık haritaları veya Living Atlas öğeleri kullanmaktaysanız; iş akışınızı bu yeniliğe uygun olarak düzenlemeyi ihmal etmeyiniz.

Güncellemeyle ilgili detaylı bilgiyi Esri Teknik Destek sayfasından da inceleyebilirsiniz.

Siz değerli kullanıcılarımıza önemle duyururuz.

Önceki Yazı
ArcGIS for AutoCAD Kullanarak CAD-CBS İş Akışlarını Basitleştirmek
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Data Interoperability Bileşeni ile ArcGIS Pro Üzerinde Çalışmak
Yazıyı görüntüle