ArcGIS Pro ile Film Çekim Yerleri Animasyonu

ArcGIS Pro içerisinde animasyonlar oluşturarak çalışmalarınızı hareketli görseller olarak dışarı aktarabilirsiniz. Animasyonlarınızı oluştururken bir harita veya sahnede etkileşimli olarak değişimler yapabilir veya tam değerleri doğrudan yazarak animasyon özelliklerini ayarlayabilirsiniz. Örneğin, bir sürenin ne kadar hızlı veya yavaş olduğuna ilişkin zamanlama değerlerini güncelleyebilir, kameranın konum değerlerini değiştirebilir veya ilgilenilen bir alanı göstermek için bir duraklama ekleyebilirsiniz. Ayrıca metinleri, resimleri ve şekilleri doğrudan bir animasyon üzerinde kullanabilirsiniz.

Bu blog çalışmasında 007 James Bond Spectre filminin çekim yerleri ArcGIS Pro ile harita üzerinde görselleştirilerek animasyon haline getirildikten sonra video montajı yapılmıştır.

Animasyon oluşturabilmek için öncelikli olarak animasyon sekmesinin aktif edilmesi gerekmektedir. View sekmesinin altında Animation grubunda yer alan Add seçeneğine tıklandıktan sonra Animation Timeline içerisinde Keyframe’lerin eklendiği bir alan açılmaktadır.

Keyframe’ler haritanın ve katmanlarının özelliklerini depolamakta, animasyonun başlangıç ​​ve bitiş noktalarını tanımlar, hareketleri ve oynatma sırasında görüntüleri düzenlemeye olanak sağlamaktadır. Siz de animasyonunuzun sahnelerini haritanız üzerinde ayarlayabilir ve her görünüm için bir Keyframe oluşturabilirsiniz.

Oluşturulan Keyframe’ler yeniden düzenlenebilirsüreleri ayarlanabilir ve aralarındaki geçiş değiştirilebilir. Bu kapsamda siz de animasyon tasarımınıza göre Edit sekmesinde yer alan Properties kısmından Keyframe özelliklerinizi yapılandırabilirsiniz. Ayrıca Playback kısmından animasyonunuzun uzunluğunu belirleyebilir ve Timeline’ınız üzerinden keyframe geçişlerinizi düzenleyebilirsiniz. Animasyonunuzu bu şekilde tamamladıktan sonra Animation sekmesi altında yer alan Export kısmından Movie seçeneğine tıklayararak istediğiniz formatta kaydınızı dışarı aktarabilirsiniz. ArcGIS Pro’nun animasyon dışarı aktarma seçeneklerinin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Eğer isterseniz oluşturulan videolar üzerinden farklı programlarda montajlama işlemleri yapabilirsiniz
Videonun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

James Bond Spectre film çekim yerleri listesine buradan ulaşabilirsiniz.
ArcGIS Pro animasyon yapımına ilişkin detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Esri Türkiye 2021

Önceki Yazı
ArcMap Desteği ile ilgili Bilgilendirme
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Pro 2.7 Öne Çıkan Yenilikleri
Yazıyı görüntüle