ArcGIS Quick Capture 1.3 sürümü yayınlandı!

ArcGIS Quick Capture mobil uygulaması desteklenen tüm platformlarda yenilendi. Ayrıca ArcGIS Quick Capture Designer’a da bazı yetenekler eklendi.

Artık ArcGIS Hub Premium lisansına sahip olan kuruluşlar ArcGIS Quick Capture projelerini herkese açık olarak paylaşabilecek. Bu sayede son kullanıcılar sadece kullandıkları mobil cihazın mağazasından ArcGIS Quick Capture uygulamasını indirip herhangi bir hesapla giriş yapmadan projelere erişebilecekler. Bu kuruluşlar projelere QR kod ve erişim bağlantısı dışında bir de özel erişim kodu ile ulaşabilecekler.

 

 

Kullanıcı Girdileri:
Kullanıcı girdileri sayesinde kullanıcılar veri toplama sırasında ek açıklama gereken yerlerde, eğer projede bu özellik eklendiyse ek bilgiler girebilecekler. Örneğin Elektrik Arızası için oluşturulmuş aşağıdaki proje görüntüsünde “Diğer” seçeneği belirlenmiş ve bu seçenek seçildiğinde açılan bir ek açıklama penceresi eklenmiştir.

 

 

Nokta Verileri İçin Sürekli Mod:
Bu güncellemeye kadar nokta verileri butonlara tek tek tıklanarak toplanmak zorundaydı. Bu sürüm ile birlikte bir devamlılık içeren verilerin takibi sırasında Sürekli Mod özelliği aktifleştirilmiş butona bir kere tıklamanız yeterli olacaktır. Bu özellik Quick Capture Designer’dan aktifleştirilmelidir. Kullanıcı bu modda olduğunu butonun sürekli yanıp sönmesi ile anlayacaktır.

 

 

Fotoğraf Ekleme Özelliği:
Eğer bir butona tıklandığında fotoğraf ekleme özelliğinin de olmasını istiyorsanız ArcGIS Quick Capture Designer’da Veri sekmesinden bu yeteneği etkinleştirmelisiniz. Fotoğraf eklemeyi zorunlu kılmak ya da ön izlemeyi gizlemek istiyorsanız diğer seçenekleri de işaretlemeyi unutmayın.

 

 

Bu özellikler ve daha fazlası için https://quickcapture.arcgis.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Quick Capture ile ilgili diğer blog yazılarına buradan erişebilirsiniz.

Esri Türkiye 2019

Önceki Yazı
ArcGIS Quick Capture Uygulaması ile Tanışın
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Survey123 for ArcGIS Connect Uygulaması İle Anket Hazırlama
Yazıyı görüntüle