ArcGIS Quick Capture Uygulaması ile Tanışın

ArcGIS Quick Capture hızlı veri toplanması için tasarlanmış bir saha uygulamasıdır. Quick Capture ile birlikte konum bazlı gözlemlerinizi sahada yürürken ya da araç halindeyken kısa sürede sisteme işleyebilirsiniz.

Aracınızla Hareket Halindeyken Veri Toplayabilirsiniz:

Saha ekipleriniz Quick Capture uygulamasını kullanarak gözlemlerini ve konumlarını çok basit bir arayüz üzerinden toplayabilir. Zaman herkes için değerlidir, bu sebeple Quick Capture’ın çıkış noktası özellikle hızlı ve hareket halindeyken tüm bu sürecin işletilebilmesidir. Havadan yapacağınız araştırmalarda da bitki örtüsünün izlenmesi, varlık envanterinin çıkarılması, yol incelemeleri ve daha fazlası için bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Sahadan çevrimiçi veya çevrimdışı ortamda öznitelik, yönlenmeler veya fotoğraflar toplayabilirsiniz.

Basit Butonlar Yardımıyla İş Süreciniz Kolaylaşsın:

Senaryonuzda yol üstünde karşılaştığınız çukurları belediyeye bildirmek gibi bir proje olduğunu varsayalım; mobil cihazınızdan çok basit bir ekran ve işlevsel butonlarla bu bilgiyi belediyenin ilgili birimine gönderebilirsiniz. Dilerseniz paylaşacağınız bilgiye fotoğraf da ekleyerek, verinizi zenginleştirebilirsiniz. Uygulama konum bilginize cihazınız aracılığıyla erişecektir.

Siz Ofisteyken Sahadan Gelen Veriye Hızlı Bir Şekilde Erişin:

Ofiste görevli çalışanlar olarak Quick Capture ile sahadan toplanan verilere hemen erişebilir. Böylelikle saha ekipleri çalışmaya devam ederken bir yandan da akan veriyi analiz edebilirsiniz. Quick Capture ile toplanan veriler de hassassiyeti yüksek ve farklı alanlara girdi oluşturabilecek verilerdir. Böylelikle buradaki sahip olduğunuz hız karar alma süreçlerinizi de hızlandıracaktır.

Doğruluğu Yüksek Hassas ve Sahadan Gelen Gerçek Zamanlı Veri ile Daha İyi Sonuçlar Elde Edin:

ArcGIS Quick Capture için verinizi masaüstü yazılımı olan tasarımcıyı kullanabilirsiniz. Quick Capture uygulamasını sahada kullanan personellerinizin de ayrı bir eğitime ihtiyacı olmayacaktır, uygulamanın arayüzü oldukça basit ve kolay kullanıma uygundur.

Uygulamayı iOS, Android ve Windows işletim sistemine sahip cihazlarınızda kullanabilirsiniz. Lisans için ihtiyacınız olan ise ArcGIS Online kurumsal aboneliği veya ArcGIS Enterprise 10.7.1 ve üstü kullanıcısıdır. Field Worker, Editor Creator veya GIS Professional bir kulllanıcı türü ile bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

ArcGIS Quick Capture Yeni Zelanda’da yol güvenliğinin mevcut durumunun tespiti ve takibi için kullanılırken; Kanada’da ise dağ bisikleti kullanıcılarına yeni rotalar çıkartmak için kullanılıyor. Yukarıdaki örnek çalışmada olduğu gibi yol bakım durumunu için bile basit bir takip sistemi oluşturabilirsiniz. Yani bu uygulama ile mobil haldeyken rahatlıkla verinizi toplayabilir, mevcut ArcGIS Platform’unuza aktarabilirsiniz.

ArcGIS Uygulamaları ve güncellemeleri ile ilgili güncel bilgiye erişmek için blog sayfamızı takip ediniz.

Esri Türkiye, 2019

Önceki Yazı
StreetMap Premium İçerisindeki Bina Modelleri İle 3D Şehirler Oluşturabileceğinizi Biliyor Muydunuz ?
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Quick Capture 1.3 sürümü yayınlandı!
Yazıyı görüntüle