ArcGIS Survey123 Beta 3.10 Sürümü Güncellemeleri

Survey123 Early Adopter Community (EAC), yazılımların en yeni Beta sürümlerine erişmenize yardımcı olur. Mevcut Esri hesabınızla oturum açabilir ve yazılımlara, gelecek olan yeniliklerle ilgili dokümanlara ve forumlara erişebilirsiniz.

EAC, Survey123’nin yeni Beta sürümleriyle güncellendi. Survey123 web sitesini, web uygulamasını, saha uygulamasını ve Survey123 Connect’i desteklenen tüm platformlarda test edebilirsiniz. Aşağıda, test için kullanılabilen bazı Beta yeniliklerinin bir listesi detaylandırılmıştır.

Bir soru, Birçok Fotoğraf

Survey123 formlarınızdaki Görüntü sorularını yapılandırabilir, kullanıcıların birden çok fotoğrafı ilişkilendirmesine izin verebilirsiniz.

Bir Görüntü sorusu için birden çok görüntü veya dosya artık ilgili kayıtları eklemeye gerek kalmadan (tekrarlama yoluyla) veya ilgili ifadeleri kullanarak (görüntü sayısı bilinmiyorsa) bir ankete eklenebilir.

Survey123 Connect kullanıyorsanız, birden çok fotoğraf eklemeyi desteklemek için artık Görüntü sorularınıza çok satırlı görünüm uygulayabilirsiniz. Hesaplamalarınız, kısıtlamalarınız ve ilgili sütunlarınızdaki Görüntü sorularına karşı count-selected() gibi XLSForm fonksiyonlarını da kullanabilirsiniz. Bu, sizlere fotoğraf sayısını kayıt ile birlikte bir CBS detayı olarak saklama, kullanıcılar için minimum ve maksimum fotoğraf ekleme zorunluluğu getirme gibi yetenekleri sağlar.

Survey123 Connect’teki Harita Geliştirmeleri

Survey123 Connect artık kendi web haritalarınızı, mobil harita paketlerinizi, çevrimdışı harita alanlarınızı vb. kullanabilmeniz için anketinizdeki haritaları kolayca yapılandırmanıza olanak tanır. Yeni Bağlantılı İçerik bölümü, kuruluşunuzdaki mevcut haritaları taramanıza olanak tanır, böylece anketinize ulaşan kullanıcılar bunlara uygulamadan kolayca erişebilir.

Survey123 Kuruluş Ayarları

Survey123 Kuruluş Ayarları artık ArcGIS Administrator kullanıcıları tarafından kontrol edilebilir. Kullanıcıların ve Survey123 tasarımcılarının daha etkili olmasına ve kuruluşunuza tutarlılık getirmesine yardımcı olmak için bu ayarları kullanabilirsiniz. Administrator ayrıcalıklarına sahip bir kullanıcıyla oturum açtığınızda bu ayarlara Survey123 web sitesinden erişebilirsiniz. Aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterildiği gibi, bir dizi ayar mevcuttur.

Ortak Yazar Rolü

Anket sahibinin anketi diğer kullanıcılarla ortak yazar olarak paylaşmasına olanak sağlamak için web sitesinde ortak yazar rolünü tanıtıldı. Böylece diğer kullanıcılar anket tasarımını güncelleme, anket verilerini görüntüleme/düzenleme, webhooks vb. işlemlerle  anket sahibinin anketi yönetmesine yardımcı olabilir. Ortak yazar olarak, aşağıdakiler dışında, bir anket sahibi olarak işlemlerin çoğunu gerçekleştirebilirsiniz:
  • Araştırmalarım: Anketi silme işlemi
  • Tasarım: Anketi ilk kez yayınlama işlemi
  • Birlikte Çalışın: Anketi diğer kullanıcılarla paylaşma
  • Veri: Yeni bir detay raporu şablonu yükleme
Ortak yazarları Birlikte Çalışın> Update Survey (Anketi Güncelleştirme) sekmesinden atayabilirsiniz ve anketinizi paylaşılan güncelleştirme grubu (shared update group) ile paylaşabilirsiniz.
Yerel Görüntü Yükleme
3.10 Beta Sürümü ile Survey123 web sitesi yerel cihazlardan görüntü yüklemeyi destekler. Yerel görüntüler aşağıda listelenenler için eklenebilir:
  • Araştırma Başlığı
  • Araştırma Açıklaması
  • Not sorusu
  • Görünüm > Temayı Düzenle > İçerik  Arka Plan
  • Görünüm > Temayı Düzenle >Web Sayfası > Arka Plan
  • Ayarlar > Teşekkür Ekranı

Özet Raporlar

Survey123 web sitesinin detay raporu işlevselliği, bireysel anket yanıtlarının ayrıntılı raporlarına izin vermenin yanı sıra, çeşitli yanıtlardaki verilerinizin özetlerine izin verecek şekilde bir işlevsellik de sağlar.Tüm Kayıtlar için tablo ve anket katmanınızda ayarlanmış bir seçimi içeren rapor şablonu oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu kayıtlar için istatistik ekleyebilirsiniz.

Özet işlevleri, aynı anda yazdırılan diğer detay raporlarının maliyetinin dışında bir kredi ücretine tabi değildir. Özet Raporlar ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Özel JavaScript Fonksiyonları ve pulldata ()

Bu yetenek sadece Advanced XLSForm kullanıcıları içindir. Pulldata () XLSForm fonksiyonunu kullanarak özel bir JavaScript fonksiyonunu çalıştırabilirsiniz. Bu, XLSForms’da ifade edilmesi zor olan JavaScript sözdizimindeki karmaşık mantığı modellemenizi sağlar. Tekrarlarda yinelenen değerler olup olmadığını veya web servislerindeki arama değerlerini kontrol edebilir, çokgen sorgularında nokta gerçekleştirebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

JavaScript fonksiyonlarını test etmenize ve kendi fonksiyonlarınızı çalıştırmanıza yardımcı olmak için Survey123 Connect’te iyileştirmeler yapılmıştır. Daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Survey123 Web Sitesi Kurulumu

Survey123 web sitesi için Windows kurulumu neredeyse hazırdır. Bu, survey123.arcgis.com‘un ArcGIS Enterprise üzerinden çalışacak şekilde yapılandırılmasını sağlamak yerine Survey123 web sitesini yerel olarak kurmak isteyen kullanıcılar içindir. Resmi olarak kullanıma sunulmadan önce deneme sürümünü test edebilirsiniz.

Ve daha fazlası…

Early Adopter Program aracılığyla birçok yeteneği test edebilirsiniz. Survey123 web sitesi için güncelleme detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. Beta sürümlerinin aynı zamanda GeoNet aracılığıyla talep ettiğiniz birçok hata düzeltmesine ve önemli geliştirmelere yönelik olduğunu görebilirsiniz.

ArcGIS uygulamaları ve güncellemeleriyle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

 Esri Türkiye 2020

Önceki Yazı
Nasıl Yapılır: ArcGIS Enterprise Güncellemelerini Otomatikleştirme
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS ve Python: İş sürecinizi hızlandıracak ve kolaylaştıracak ipuçları
Yazıyı görüntüle