Data Reviewer Widget

Data Reviewer Widget  artık Web AppBuilder for ArcGIS ile Portal’de!

Report Feature ve Reviewer Dashboard, Web AppBuilder for ArcGIS v1.2 Developer Edition ile birlikte kullanılabilen iki yeni özelliktir. Bu widgetler sunucu üzerinde veri gözden geçirme, bütüncül bir veri kalitesi yönetimi özelliğinin uygulanmasını desteklemektedir.

Report Widget aracıyla basit bir hata raporlama özelliği uygulayabilirsiniz.Bu, ekibinizin verilerinin bütünlüğü hakkında zamanında ve alakalı geri bildirim sağlar. Widget veri kalitesi sorunlarını tanımlamak için alan uzmanları, paydaşlardan ve yayınlanmış verilerinizin diğer kullanıcılardan gelen geri bildirimleri kullanır.

Report Feature Widget

Reviewer  Widget  ArcGIS Data Reviewer for Server yeteneklerini kullanarak veri doğrulaması gerçekleştirir. Doğrulama işlemi sonrasında eksik, yanlış öznitelik verisi girilmiş veya konumsal olarak yanlış olan verileri tespit eder. Basit bir “Hata Bildir” iş akışını kolayca ekleyebilir ve web uygulaması üzerinden tüm kalite kontrol (QC) sürecinin makine kurulumunu yapmadan paylaşabilirsiniz. Veri ile ilgili bir hata bulduğunda,hatanın kaynağı, yeri ve diğer ilgili bilgiler tanımlanarak geri bildirim yapılabilir.

Reviewer  Dashboard  Widget

Reviewer Dashboard widget ile veri iş süreçlerinizi, yönetiminizi ve diğer ilgili birimleri tükettikleri verilerin kalitesi hakkında bilgilendirmek için veri kalitesi ölçümlerini yayınlayabilirsiniz.Bu widget hem otomatik (Data Reviewer’s automated checks) kontrolleri kullanılarak tespit edilen hata sonuçlarını hem de manuel inceleme işlemleri (Rapor Özelliği widget’ı gibi araçları kullananları ile veri kalitesi bilgilerini yayınlar.

Dashboard Widget Ayarları

ArcGIS Data Reviewer for Server yetenekleri bu widget sayesinde Webapp uygulaması ile görüntülenebilir. Widget ile aşağıdaki örnek sorulara cevap aranabilir ve raporlanabilir.

  • “Verilerde ne kadar hata var ve bu veriler ne kadar doğru?”
  • “Hangi veri setleri en çok hataya açık?”
  • “Hataları düzeltmek için ne gibi ilerlemeler kaydedildi?”

 

Ürün bilgisi için ArcGIS Data Reviewer

Daha fazla bilgi için Esri Türkiye Profesyonel Hizmetler ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Önceki Yazı
ArcGIS Pro 2.4 ile Görüntü Analiz (Image Analyst) eklentisine gelen yenilikler
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Kararlı ve Performanslı Coğrafi Bilgi Sistemi Mimarisi Nasıl Tasarlanır?
Yazıyı görüntüle