Esri Türkiye Arşivlerinden Donanım Kilitleri Örnekleri

ARC/INFO’nun 80’lerdeki piyasa sürülmesinden itibaren Esri ürünleri birçok lisanslama yöntemi kullandı. Birçok farklı platformda Esri ürünleri geliştirildi ve kullanıldı, 90’ların sonundan itibaren de Windows platformuna geçerek gelişerek devam eden yazılımlar için çok çeşitli lisanslama yapıları kullanıldı.

Günümüz teknolojileri, yeni lisanslama modelleriyle ürünleri ve ek bileşenlerle gelen özellikleri hızlı ve kolay bir şekilde sunmaya yarayan esnek lisanslama çözümlerini bize sunuyor. Lisanslama kilidi ya da dongle dediğimiz donanımsal kilitler dünyada hala kullanılmasına rağmen günümüzün ihtiyaçlarını karşılayacak esneklikte değiller. Günümüzde kırılamaz ya da kopyalanamaz lisanslama modelleri geliştikçe Licensing as a Service’lerle işler daha hızlı bir hal aldı.

Artık Esri’nin kişiye özel (Named User) lisanslama modelleriyle işler çok daha hızlı ve kolay erişilebilir bir hal aldı. Kendi adınıza tanımlanan ve istediğiniz şifreyi verebileceğiniz hesabınızla Esri ürünlerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Aşağıda Esri Türkiye arşivlerinden, eski lisanslama çözümlerimize örnek olarak Parallel Port ve nispeten daha yeni olarak USB Port donanım kilitlerine örnekler görebilirsiniz.

Sizlerle ESRI yazılımlarıyla CBS teknolojilerinin hızlı ve esnek bir dinamizme sahip olduğunu görmenizi istedik.

Esri Türkiye, 2019

 

Önceki Yazı
ArcGIS Story Maps Yenilikleri (Ekim 2019)
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
FMV Nedir ve Neler Yapabilirsiniz
Yazıyı görüntüle