Esri Türkiye Genç Bilginler Yarışması Başladı

Yılın en heyecanlı süreçlerinden birine geldik. Esri User Conference’da bizi temsil edecek Genç Bilginimizi arıyoruz. Bir çoğunuz Genç Bilginler Yarışması’nın detaylarını merak etmekte. Bu blog yazısında merak ettiğiniz tüm detayları anlatacağız.

Genç Bilginler Yarışması, Esri Inc. desteği ile tüm dünyada düzenlenmektedir. Dünyanın dört bir yanında Esri ürünleri ile proje hazırlayan öğrenciler, projelerini Esri Distribütörleri ile paylaşıyor. Kazanan Genç Bilginler projelerini Esri User Conference Map Gallery’de sergileyerek ülkelerini temsil etme imkânı yakalıyor. Bu süreçte Esri Türkiye kazanan kişinin ulaşım, konaklama masraflarını karşılıyor. Hazırladığınız projeyi 20.000’e yakın Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı ile paylaşma fırsatını yakalıyorsunuz ve dünyanın farklı yerlerindeki öğrencilerin neler yaptıklarını öğrenebiliyorsunuz. Genç Bilginler Yarışması, birçok öğrenci için bir daha denk gelmeyecek harika bir fırsat. Sadece projenizi anlatmıyor, boş vakitlerinizde San Diego’yu gezme şansını da yakalıyorsunuz.

Peki Genç Bilginler Yarışmasına nasıl katılabilirsiniz. Öncelikle katılım koşullarını okumanız gerekiyor. Eğer şartlar sizin için uygunsa başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaparken projenizi detaylı olarak anlatmanızı gerekmektedir. Başvuru formunu ne kadar detaylı doldurursanız finale kalma şansınız o kadar artacaktır. Başvuru sürecinde projenizi anlatan poster iletmenizi istemekteyiz. Posterleri jüri detaylı olarak inceleyecektir. Başvuru yaptıktan sonra beklemeniz gerekmektedir. Bu süreçte jüri tüm başvuruları inceleyecek ve ilk 10’daki projeleri belirleyecektir. İlk 10’daki projede yer almanız dahilinde Ankara ofisine gelmenizi isteyeceğiz. Ankara ofisinde projenizi anlatan bir sunum yapacaksınız. Tüm finalistler projesini anlattıktan sonra jüri detaylı inceleme yapacak ve kazananı seçecektir. Seçilen finalist web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan yayınlanacaktır. Amerika seyahati için kendisiyle iletişime geçilecektir.

Ne tarz projeler ile başvurulabilir?

Genç Bilginler Yarışmasında herhangi bir kısıtlama yoktur. İstediğiniz fakülte ya da bölümden başvuru yapabilirsiniz. Projenizde Esri yazılımlarının yer alması yeterlidir. Okulda hazırlamış olduğunuz projeler ya da bireysel projeler ile başvuru yapabilirsiniz.

Etkinlik Takvimi aşağıdaki gibidir.

  • 18 Mart 2019: Yarışmaya başvurular sona erecektir.
  • 26 Mart 2019: İlk 10’a kalan proje sahipleriyle iletişime geçilecektir.
  • 6 Nisan 2019: Finale kalan projeler sunulacaktır.
  • 9 Nisan 2019: Finalist açıklanacaktır.
  • 6 – 12 Temmuz 2019: Esri Kullanıcı Konferansı’na gidilecektir.
Genç Bilginler Yarışmalarında her tarz projeler sergilendi?

2018 yılı Genç Bilginlerine aşağıdaki StoryMaps’ten ulaşabilirsiniz.

Geçmiş senelerdeki Genç Bilginler Amerika’da neler yaptı?
Kürşat Aksoy

 

2018 yılı Genç Bilgini Kürşat Aksoy, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden yarışmaya katıldı. Eskişehir İli Mevcut Yeşil Alanlar ve Yeşil Altyapı Sistemi’nin Kurgusu Oluşturulması Projesi ile finalist seçildi ve Amerika’da harika bir deneyim yaşadı. Kürşat’ın hikayesini aşağıda bulabilirsiniz.

Balca Ağaçsapan

 

Balca Ağaçsapan, 2017 yılında İnsansız Hava Aracı Verileri Kullanılarak Bina Çatılarının Fotovoltaik Enerji Potansiyellerin CBS Tabanlı Değerlendirilmesi projesi ile Türkiye’yi temsil etti. Balca, konferans boyunca Esri yeniliklerini takip ederek işine farklı bir vizyon kattı.

Önceki Yazı
Sömestr Tatilinde Kendinizi Geliştirin
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS için Bireysel Kullanım Lisansı ve ArcGIS Pro ile Kullanımı
Yazıyı görüntüle