Sömestr Tatilinde Kendinizi Geliştirin

Ara tatiller kendinizi geliştirmek ve gelecek planlamanızı doğru yönetmek için harika bir fırsat olabilir. Bu yazıda tatil süresinde Coğrafi Bilgi Sistemleri’nde kendinizi nasıl geliştirebileceğinizi anlatacağız.

Diyelim ki Coğrafi Bilgi Sistemleri üstün körü bilgilerle duydunuz ve kendinizi bu alanda geliştirmek istiyorsunuz ya da okulda belirli bir düzeyini öğrendiniz ama uygulamakta sorun yaşıyorsunuz. İlk almanız gereken eğitim ArcGIS 1 – 2 Temel Uygulamalar eğitimidir. Bu eğitim ile Coğrafi Bilgi Sistemlerinin temel mantığını öğrenir; georefencing, semboloji yönetimi gibi temel işlemleri kolayca yaparsınız. Aynı zamanda ArcGIS yazılımının mantığı kapar ve olayları farklı bir bakış açısıyla kavrarsınız. ArcGIS 1 – 2 eğitimi tüm eğitim katılımcıları için olmazsa olmazdır. Temel olmadan doğru hamleler atılmayacağı için CBS ile yeni tanışan herkese ArcGIS 1 – 2 eğitimini tavsiye etmekteyiz. Eğer okulda Coğrafi Bilgi Sistemleri eğitimi aldıysanız ya da okulunuzda ArcGIS laboratuvarı varsa eğitim uzmanlarımız ile görüşerek bu eğitimi almadan diğer eğitimimize geçiş yapabilirsiniz.

İkinci alabileceğiniz eğitim ArcGIS 3 Mekânsal Analiz Uygulamalarıdır. Bu eğitimde aldığınız giriş eğitimine bir şeyler katmaya başlarsınız. Projelerinizde mekânsal analizler yapma yeteneklerinizi geliştirir, güvenilir sonuçlar alırsınız. ArcGIS Spatial Analyst, ArcGIS 3D Analyst gibi ArcGIS eklentileri ile çalışmaya başlarsınız. Bu iki eğitimin ArcGIS öğrenme sürecindeki etkilerini belirgin şekilde görebilirsiniz. ArcGIS 1 – 2 Temel Uygulamalar eğitimi 11 – 15 Şubat tarihleri arasında Esri Türkiye Ankara Ofisi’nde düzenlenecektir. ArcGIS 3 Mekânsal Analiz Uygulamaları eğitimi de 18 – 22 Şubat tarihleri arasında düzenlenecektir. Eğitimlerde öğrencilere indirimler yapılmaktadır. Öğrencilere uyguladığımız uygun fiyat avantajları ile sömestr tatilinizi dolu dolu geçirebilirsiniz. Eğitimler ile ilgili bilgi almak için eğitim talep formunu doldurabilirsiniz.

Not: Sömestr tatilinde eğitim talepleri artabilmektedir. Esri Türkiye ile iletişime geçecek kontenjan bilgisi almanızı rica ederiz.

Esri Türkiye eğitimlerinin yanı sıra Esri’nin online eğitimleri de bulunmaktadır. Eğer İngilizce bilginiz varsa Esri’nin online eğitimlerine ücretsiz olarak katılım sağlayabilirsiniz. Şubat ayında 2 farklı eğitim bulunmaktadır.

İlk eğitim “Do-It-Yourself Geo Apps” eğitimdir. Bu eğitimde kod bilgisi gerekmeden web ve mobil uygulamaları oluşturmayı öğreneceksiniz. Bu eğitim 6 Şubat tarihi ile başlayacaktır. Yaklaşık 4 hafta içerisinde istediğiniz sürede girip eğitiminizi tamamlayabileceksiniz. Eğitim hakkında detaylı bilgi için web sitesini ziyaret edebilir, videoyu seyredebilirsiniz.

İkinci eğitim “Going Places with Spatial Analysis” eğitimidir. Bu eğitimde mekânsal analizin detaylarını öğrenecek, ArcGIS Online üzerinde çalışma imkânı sağlayacaksınız. 6 hafta sürecek eğitimde haftalık 2 – 3 saatlik bir emekle mekânsal analiz yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Eğitim hakkında detaylı bilgi için web sitesini inceleyebilir, aşağıdaki videoyu seyredebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=r1yIr6cv6xg

Önceki Yazı
Replika Etkinlik Günlüklerini Görüntülemek
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Esri Türkiye Genç Bilginler Yarışması Başladı
Yazıyı görüntüle