Esri Türkiye’nin Ücretsiz Konumun Gücü Kursu Başladı!

Esri Türkiye olarak eğitime değer veriyoruz. Hayat boyu öğrenmek için öğrenci olsun olmasın mekânsal düşünme ve işletmede mekansal teknoloji uygulamalarıyla ilgilenen herkese konumun gücünü anlatmak ve konum bilgisi ile neler yapılabileceğini göstermek istiyoruz. İlk ücretsiz kursumuzda konumun gücünden bahsedeceğiz.

Hangi sektörde olursanız olun işinizde konum bilgisi vardır. Bu konum bilgisi göremediğiniz birçok detayı barındırır. Konumun gücü de buradan gelir. Bu verileri iyi analiz etmeniz durumunda işinizde hiç düşünmediğiniz detayları fark edebilirsiniz. Bu nedenle Esri Türkiye olarak konumun gücünü ve iş dünyasında konum analizlerini nasıl kullanabileceğinizi anlatmak istedik.

Bu kurs içeriği video anlatımları, uygulamalı alıştırmalar ve kısa sınavlar gibi bölümlere ayrılmış olup Esri’nin bulut tabanlı ürünleri olan ArcGIS Online ve Business Analyst Online içerisinde bulunan araçları içermektedir.

Kurs sonunda Esri’nin gelişmiş konum analizi yeteneklerini kullanarak daha iyi analizler yapabilmenizi hedefledik. Bu hedef doğrultusunda kurstan edineceğiniz kazanımlar şunlar olacaktır:

  • Konum bilgilerinin, işletmelerin daha bilinçli kararlar vermesi için verileri sorgulamasına, analiz etmesine, yorumlamasına ve görselleştirmesine nasıl yardımcı olabileceğini öğrenmek
  • Mekansal teknolojiyi pazar planlama ve bölge analizi, pazarlama ve tedarik zinciri ve risk yönetimi gibi işletme fonksiyonlarına uygulayabilmek
  • Mekansal analizin kuruluşların maliyetleri düşürme, geliri artırma ve riski azaltmada nasıl yardımcı olduğunu kavrayabilmek.

Dünyanın dört bir yanındaki kuruluşlar, daha iyi kararlar vermek ve rekabet avantajı sağlamak için konum analizini kullanmaktadır. Bu kurs, size konum bilgisi kullanarak işiniz için en uygun yer seçimini, demografik analizleri, tedarik zincirini ve konuma bağlı risk yönetimini nasıl gerçekleştireceğinizi aktarmaktadır. Bu analizlere kendi verilerinizi entegre ederek bir sonraki adımınızı planlayabilirsiniz.

ArcGIS platformundaki hızlı gelişmeleri takip etmeniz için etkili, verimli ve eğlenceli bir yol sunacak olan bu kursta günlük hayattan örnekler bulacaksınız ve bu örnekler için en etkili çözümleri öğreneceksiniz. Kursun tüm bölümlerini tamamladığınızda ise sertifika alacaksınız.

Coğrafi Bilgi Sistemleri konum bilgisi ve mekânsal teknoloji uygulamaları ile ilgilenen herkesi ücretsiz kursumuza bekliyoruz. Kursumuz hakkındaki görüşleriniz bizler için önemlidir. Bu nedenle kursu tamamladığınızda değerlendirmenizi rica ederiz.

Daha fazla bilgi edinmek için sık sorulan soruları inceleyebilirsiniz.

1. Konumun Gücü kursuna nasıl erişebilirim?
Udemy.com üzerinden yayınlanan bu kursumuza https://udemy.com/esri-turkiye-konumun-gucu bağlantısı aracılığıyla erişebilirsiniz. İstediğiniz zaman kursa kayıt yaptırabilirsiniz.

2. Bu kursun konusu hakkında hangi bilgilere sahip olmam beklenmektedir?
Bu kurs herhangi bir ön koşul gerektirmemektedir. Fakat CBS kavramlarına aşina olmanız kurstan elde edeceğiniz deneyimlerinizi arttıracaktır.

3. Bu kursa katılmak için herhangi bir ArcGIS yazılımına sahip olmama gerek var mıdır?
Kursa katılım sağlayan tüm kullanıcılara, kurs alıştırmalarını tamamlamaları için ilgili ArcGIS platformlarına erişimi 60 gün süresince sağlanmaktadır. Bu erişimin nasıl gerçekleştirileceği hakkında detaylı bilgi kursun içerisinde yer almaktadır. ArcGIS yazılımlarına zaten erişiminiz varsa kursu tamamlamak için bu erişimi kullanabilirsiniz.

4. Bu kursa katılabilmem için bilgisayar gereksinimleri nelerdir?
Bu kurs boyunca ArcGIS Online ve Business Analyst Online kullanılmaktadır. Kurstaki alıştırmaları tamamlayabilmek için desteklenen bir web tarayıcı ve internet bağlantısı olması yeterlidir.

5. Bu kursa istediğim zaman katılabilir miyim?
Kurs Udemy platformunda açık olduğu sürece kendi çalışma hızınıza ve saatlerinize göre kursa katılabilirsiniz. İstediğiniz zaman kursa ara verip devam edebilirsiniz.
Zamanınızı planlayabilmeniz için her bölüme 2-3 saat zamanınızı ayırmanızı tavsiye ederiz.

6. Kurs tamamlandığında sertifika alacak mıyım?
Kursun tüm bölümlerini tamamladığınızda, Udemy tarafından kursu tamamladığınızı belirten bir sertifika sağlanacaktır.

Esri Türkiye, 2019

Önceki Yazı
ArcGIS Enterprise Portal Kullanımı Kurumunuza Hangi Avantajları Sağlar?
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Neden ArcGIS Platformu?
Yazıyı görüntüle