Sahadan Konumsal İş Atama Nasıl Yapılır?

Workforce ofis ortamında iş atama birimi tarafından saha çalışanlarına görev atamak için tasarlanmıştır. Böylece iş atama birimi görevlendirme yapar ve saha çalışanları da kendilerine atanan işleri sahada mobil uygulama üzerinden tamamlayabilirler.

Ofis ortamında sahaya yönelik iş atamaları yetersiz kalabilir. Saha çalışanları farklı bir durum tespit edebilir veya gözlemleyebilir.Bu durumda saha çalışanları da mobil uygulama ile farklı bir birime zaman kaybetmeden  işin tamamlanması için yetkileri dahilinde artık iş atayabilir.

Sahada Collector  ile veri toplarken aynı zamanda Workforce ile iş atama yapmak için bir kaç adım kaldı!

1- Collector için Bir Harita Oluşturun

  • Portal içinde “AppLauncher” kullanarak Worforce projelerinizi çağırın.
  • Saha çalışanlarının da iş atama yapacağı projenizde dağıtıcı haritasını açın
  • Açılan web haritasında “Atama” katmanı dışındaki tüm katmanları harita içeriklerinden kaldırın.
  • Atama katmanındaki “Atanmamış işler” dışında tüm şablonları silin. Silmek için “Düzenle” ye tıklayın. açılan bölmede “Yönet” e tıklayın. Silinecek her detayda açılır pencereden “Kaldır” seçimi yapın.

Not: Bu işlem saha çalışanlarının mobil uygulamada iş durum özniteliğini güncelleme zorunluluğunu ortadan kaldıracaktır.

  • Değişiklikleri ve haritanızı kaydedin.
  • Saha çalışanlarının haritayı çevrimdışı duruma getirebilmesi ve ağ bağlantısı olmadan çalışabilmesi gerekiyorsa, Collector için çevrimdışı haritalar yapma gereksiinimlerini uygulayın.

2- Haritanızı Paylaşın

Yeni haritanızı ve katman görünümünüzü, kullanması gereken saha çalışanları ile  paylaşmanız gerekir.

Workforce projenizdeki tüm saha çalışanların, Collector’da görevler oluşturabilmesini istiyorsanız, bu kişileri Workforce projenizle oluşturulan gruba eklemeniz gerekecektir. Bu gruba kişi atama süreci projedeki çalışanlar Collector kullanımı için açılan haritaya da erişebilir ve projenize bağlı olarak paylaşım kurallarına uymayabilir. Bu durumda yeni bir grup oluşturarak, yetkiler kişilere proje sorumluluklarına göre  özel dağıtılabilir.

3- Collector ile İş Atama

Saha çalışanları yeni haritayı Collector ile  açabilir ve atamalar oluşturabilir. Workforce web uygulamasında yer alan tüm doğrulama ve kullanıcı entegrasyonunu kullanamayacak olsalar da nobil olarak atamalar oluşturabilirler.

Artık saha çalışanın yapması gereken bir “Atama Tipi” ve “Yeri” girmesi gerekecektir.
Ek eklemeniz mi gerekiyor? Kamerayı kullanın ve görüntü iş atmaya ekleyin.

Daha fazla bilgi için Esri Türkiye Profesyonel Hizmetler ile iletişime geçebilirsiniz.

Esri Türkiye 2019

Önceki Yazı
ArcGIS Earth Mobile 1.0 Yayınlandı
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
StreetMap Premium for ArcGIS ile Yüksek Kaliteli Veri
Yazıyı görüntüle