Replika Etkinlik Günlüklerini Görüntülemek

Coğrafi veri tabanı replikasyonu sayesinde bir coğrafi veri tabanından diğerine veri kopyalayabilir, bir veri tabanında istediğiniz gibi verilerinizi düzenleyebilir ve sonrasında yaptığınız değişiklikleri diğer veri tabanlarına gönderebilirsiniz. Bu sayede birden çok coğrafi veri tabanı içindeki veri setlerini eş zamanlı olarak birbirlerine kopyalayabilirsiniz.

Ana coğrafi veri tabanından replika oluşturup, bu replikada güncelleştirmeleri yaptıktan sonra tekrar ana veri tabanına geri gönderilmesini sağlayarak kolayca çoklu çalışabilirsiniz.

Ne zaman ArcGIS’te bir replika oluştursanız ya da eşitleme (synchronize) işlemi yapsanız, coğrafi veri tabanı sunucusuna bağlı olsanız da olmasanız da bu işlemle ilgili detaylı bir replika etkinlik günlüğü kaydedilir. Bu günlükteki bilgiler sayesinde, varsa hataların neden kaynaklandığını bulabilir, replika oluşturma ve senkronizasyonuyla ilgili performans sorunlarını inceleyebilirsiniz.

Bu replika etkinlik kaydı, işlemi yaptığınız bilgisayarınızdaki bir klasörde saklanır. Bu klasörün yerini işlemi yapmadan önce belirleyebilirsiniz. Örneğin Windows 10 kullanan bir bilgisayarda bu dosya yolu, varsayılan olarak “%KullanıcıAdı\AppData\Local\ESRI” olarak belirlenmiştir, yani ReplicaLog.dat dosyanızı C:\Kullanıcılar\KullanıcıAdı\Appdata\Local\ESRI dosya yolunun altına bulabilirsiniz.

Bu adresi değiştirmek isterseniz, bunu Distrubuted Geodatabase araç çubuğundan Options (Seçenekler) yoluyla belirleyebilirsiniz.

Bu yöntemi kullanarak her işlemden sonra tutulacak bu etkinlik günlüğü kaydının dosya yolunu belirlemenin yanında, kayıt seviyesini de belirleyebilirsiniz.

Replika etkinlik kaydı aşağıdaki detayları içerir:

  • ERRORS – İşlemi çalıştırdığınızda kaç hata aldığınızı
  • WARNINGS – İşlemi çalıştırdığınızda kaç tane uyarı oluştuğu,
  • Operation Name – Çalıştırılan işlemin adı,
  • Time Completed – İşlemin sona erdiği tarih ve saati,
  • Operation Info- İşlem hakkındaki genel bilgi kaydını.

 

Oluşturulan ReplicaLog.dat dosyasını herhangi bir metin düzenleyici (text editor) ile görüntüleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için:

The replica activity log:

http://desktop.arcgis.com/en/arcmap/latest/manage-data/geodatabases/the-replica-activity-log.htm

A quick tour of replica management:

http://desktop.arcgis.com/en/arcmap/latest/manage-data/geodatabases/a-quick-tour-of-replica-management.htm

 

Esri Türkiye, 2018

Önceki Yazı
ArcGIS Pro SDK ile ArcGIS Pro Başlangıç Ekranı Değiştirme
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Sömestr Tatilinde Kendinizi Geliştirin
Yazıyı görüntüle