StreetMap Premium İçerisindeki Bina Modelleri İle 3D Şehirler Oluşturabileceğinizi Biliyor Muydunuz ?

Street Map Premium for ArcGIS

StreetMap Premium for ArcGIS, ArcGIS yazılımında kullanılmak üzere yüksek kaliteli ve ölçeklendirilebilir kartografik harita gösterimi sağlamak için zenginleştirilmiş sokak verileri sağlar. Kaliteli coğrafi kodlama (toplu, ve basit arama), optimize yönlendirme, yol tarifleri ve ağ analizi sağlamaktadır. StreetMap Premium, ArcGIS Enterprise ve ArcGIS Desktop ile birlikte kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış, kullanıma hazır bir veri setidir. Veri hazırlığı yapmadan güvenlik duvarınızın ardında hızlı bir şekilde kurulabilir. Bir önceki yazımızda StreetMap Premium for ArcGIS ne olduğu ve kullanıcılara sağladığı faydalardan bahsettik.Bunların yanında kullanıcılara bina taban alanları verilerini de sağlamaktadır

Bu yazımızda ise StreetMap Premium içerisinde gelen bina taban alanlarından 3 boyutlu şehirleri nasıl oluşturabildiğimize bakalım.

StreetMap Premium yol verisi vlisanlama işlemi yapıldıktan sonra ArcGIS Pro üzerinden erişilebilmektedir. Bina verilerinin öznitelik tablosunda yükseklik bilgileri bulunmaktadır.

ArcGIS Pro’nun 3 boyutlu gösterim yetenekleri sayesinde sahnede bulunan bina taban alanı verilerini tabloda bulunan yükseklik verilerini kullanarak 3 boyutlu hale getirebilmektesiniz.Bu işlem için “Field” kısmına yükseklik sütununa “Height” alanını tanımlamanız gerekmektedir.

Hazırladığınız 3D boyutlu verileri ArcGIS Enterprise üzerinde yayınlayabilir ve paylaşabilirsiniz. Ayrıca yine StreetMap Premium ile gelen POI verilerinizi 3D haritanıza ekleyebilirsiniz.

Esri Türkiye

 

 

Önceki Yazı
ArcGIS API for JavaScript ile 3B Sahnelerinizi Bir Üst Seviyeye Taşıyın
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Quick Capture Uygulaması ile Tanışın
Yazıyı görüntüle