Survey123 for ArcGIS 3.7 Yenilikleri

Survey123 3.7 tüm desteklenen platformlarda kullanılabilir. Bu güncelleme verimlilik ve kalite geliştirmesi içeriyor.

Gelen Kutusu

Bu güncellemedeki çok sayıda çalışma Survey123 gelen kutusuyla daha güvenilir, daha hızlı ve daha fazla kayıtla çalışabilmenizi sağlar. Survey123 saha uygulaması gelen kutusu, mevcut CBS kayıtlarını güncellemenizi sağlar. Bu konu hakkında daha önce çalışma yapmadıysanız, bu videoya hızlı bir şekilde göz atabilirsiniz

Bu sürümle, gelen kutusunun performansı büyük ölçüde geliştirildi, böylece kayıtları cihazınıza daha hızlı indirebileceksiniz, eskisinden iki kat daha hızlı. Bu güncellemeyle, karmaşık satırlar veya pek çok kayda sahip olsanız bile, gelen kutunuzdaki birkaç bin kayıtla rahatça çalışabileceksiniz. Genel olarak, gelen kutusu artık çok daha hızlı ve daha az alan kaplayacak. Özellikle düşük seviye cihazlarda bu özelliği daha güvenilir hale getiren büyük bir gelişme olduğunu göreceksiniz.

Geliştirilmiş Sayı ve Hesap Makinesi görünümleri

Rakamlar ve hesap makinesi XLSForm görünümleri, veri yakalamayı hızlandırmak için tasarlanmıştır ve cihazınızdaki işletim sistemi tarafından sağlanan genel ekran klavyesinin yerini alan özel tuş takımları sağlar. Adında da belirttiği gibi, numaraların görünümü sayısal bir tuş takımı ve hesap makinesi görünümü de bir hesap makinesi görünümünde. Bu özel tuş takımları, ekranın alt kısmının aksine verilerin girileceği soruya yakın bir yerde de gösterilir.

Bu sürüm, veri yakalamayı daha verimli ve sezgisel hale getirmeye odaklanarak bu tuş takımları geliştirildi. Bu tuş takımlarını geçmişte kullandıysanız, belirgin bir fark göreceksiniz. Sayıları ve hesap makinesi görünümlerini tamsayı, ondalık ve metin sorularıyla kullanabilirsiniz.

GNSS alıcılarının desteklenmesi

Bu güncellemeyle Esri Partnerlerinden Juniper Systems’in Geode sub-metre GNSS alıcıları için destek ekliyoruz. Geode alıcısı Windows, iOS ve Android cihazlarla uyumludur. Geode desteğinin yanı sıra, Survey123 ayrıca Juniper Systems Mesa 2 tabletiylede (Android veya Windows işletim sistemlerinde kullanılabilir) çalışır. Geode gibi harici GNSS alıcıları, ölçüm cihazının doğruluğunu ve konum verilerini yakalamanızı sağlar. Buna ek olarak, araziden etkileşimli veri toplamanızı ve XLSForm kurallarınızı ve meta verilerini oluşturmanızı sağlar.

Bu güncelleme daha birçok düzeltme ve iyileştirme içermektedir detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

Esri Türkiye, 2019

Önceki Yazı
Aydınlatılmış Etiket Stili Kullanımı
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Workforce for ArcGIS Gelişiyor
Yazıyı görüntüle