Workforce for ArcGIS Gelişiyor

ArcGIS for Workforce, sahadaki iş gücünüzün koordinasyonunu ve organizasyonunu geliştirir. Mobil cihazınızdaki  yapılacaklar listesi ve ArcGIS platformundaki görev atamalarını gerçekleştirmek ve iş ilerleyişini sağlamak  için konuma dayalı bir çözümdür. Kuruluşların Workforce’u nasıl kullandıklarını buradan öğrenebilirsiniz. 

Kuruluşunuzun içinde, tamamlanması gereken iş tanımını ve tamamlanması için atanacak mobil kullanıcıları içeren projeler oluşturmak için Workforce web uygulamasını kullanabilirsiniz. Aynı web uygulaması diğer CBS projelerinde de yeni görevler oluşturmak için kullanılabilir. İsterseniz iş atamalarının oluşturulmasını kodlamak için ArcGIS API for Python kullanabilirsiniz. Saha çalışmasını tamamlamak için (Collector veya Survey123 gibi) diğer mobil uygulamaları kullanmanız gerekiyorsa, Workforce’u bu uygulamaları sizin için otomatik olarak başlatacak ve uzaktan kontrol edecek şekilde yapılandırabilirsiniz. Bir projeye eklendiğinizde veya bir işe atandığınızda, projeyi açabilir, yapılacaklar listenizi görebilir ve size verilen görevleri tamamlayabilirsiniz. Workforce’un nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu dersi inceleyebilirsiniz.

Bir sonraki sürüm Mart 2020’de yayınlanacak ve aşağıdakileri içerecektir: Workforce, projeleri mobil cihazlara indirilebilecek, böylece çevrimdışı çalışabilirsiniz Workforce’da mobil kullanıcılar için sorunsuz bir çevrimdışı deneyim geliştiriyoruz. Başlamak için projeler indirilebilecek, böylece ağ bağlantısını kaybetme konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. Görevler ve çalışan konumları otomatik olarak senkronize edilecek.

Yeni bir İş Gücü projesi yazarken, proje kapsamınız için bir çevrimdışı harita alanı oluşturabilirsiniz. Bu çevrimdışı harita alanı, söz konusu projeyi cihaza indirirken kullanılacak web haritasına eklediğiniz tüm katmanları da indirilecektir.

Mobil uygulamaları yeni sürüme geçiriyoruz. En yeni haritalama yeteneklerini içerecek ve cihazınızdaki uygulamalar arasında geçiş yaparken daha da doğal hissetmesi için ArcGIS for Collector, Navigator, Explorer ve Tracker gibi diğer saha uygulamalarıyla ortak bir görünümü paylaşacaklar.

Mevcut bir Workforce kullanıcısıysanız, değişiklik yönetimi önemli olacaktır. Bunu mümkün olduğunca kesintisiz hale getireceğiz: Hazır olduğunuzda bu yeni gelişen Workforce ürününe geçebilmeniz için Google Play ve Apple Store’da yeni bir giriş oluşturma. Eski uygulamayı yeniden açıkça ayırt edebilmeniz için mevcut uygulamayı “Workforce Classic” olarak yeniden adlandıracağız. Workforce projelerinizin şemasını Klasikten yeniye taşımanız için bir araç sağlayacağız.

Daha fazla bilgiye buradan erişebilirsiniz.

Esri Türkiye, 2019

Önceki Yazı
Survey123 for ArcGIS 3.7 Yenilikleri
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Esri Türkiye Arşivlerinden CAD ve CBS Entegrasyonu
Yazıyı görüntüle