Windows, ArcGIS Desktop için TLS 1.2 kullanacak şekilde nasıl ayarlanır?

Özet:

Not: Bu ArcGIS Desktop’u TLS 1.2 kullanacak şekilde ayarlamak için opsiyonel bir çözümdür. Önerilen seçenek dahil diğer seçeneklerin açıklamaları için bkz. SSS: ArcGIS Desktop’ta TLS 1.2’yi nasıl etkinleştirebilirim?

ArcGIS Online güvenliğini iyileştirmenin bir parçası olarak Esri, ArcGIS Online servisleri için TLS 1.2 bağlantısı gerektirir. Bu servislere erişim sağlamak için aksiyon almak gereklidir.

Aşağıdaki metotlar Windows işletim sisteminin TLS 1.2 kullanacak şekilde nasıl ayarlanacağını açıklar. Bu, TLS 1.2 kullanmak için Microsoft .NET4 Framework’e bağlı olan sistemdeki tüm uygulamalara izin verir.

Not: Esri .NET ortamını TLS 1.2’yi etkinleştirecek şekilde ayarlamanın ArcGIS ile problemlere yol açmayacağının garantisini vermiştir fakat varsayılan TLS davranışının değiştirilmesi diğer .NET uygulamalarını etkileyebilir. Eğer gerekliyse kalifiye bir bilgisayar sistemleri uzmanına danışın.

Prosedür:

Not: ArcGIS Desktop’u TLS 1.2 kullanması için yapılandırdıktan ve test ettikten sonra diğer Esri ürünlerinde TLS 1.2’nin nasıl kullanıldığına dair talimatlar için Esri Support TLS Page’e geri dönün.

Windows’u TLS 1.2 kullanacak şekilde ayarlamak sistemde kurulu olan .NET Framework versiyonuna bağlıdır. Esri, eğer mümkünse, .NET4 kullanılmasını önerir.

A. Kullanılmakta olan .NET versiyonunu doğrulayın. Bu bilgi aşağıdaki Microsoft Yardım dokümanında bulunabilir:

How to: Determine which .NET Framework versions are installed.

B. Eğer .NET4 zaten kuruluysa Windows işletim sistemini TLS 1.2 kullanacak şekilde ayarlamak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Zip dosyasını indirin: TLS_NET4.zip
  2. Ziplenmiş dosyanın içeriğini çıkarın ve uygun Windows Registry anahtarlarını oluşturmak için TLS_NET4.reg dosyasına çift tıklayın.
  3. ArcGIS Online’a TLS 1.2 bağlantınızı test edin.

C. Eğer .NET4 sisteminizde kurulu değilse Esri kurulmasını önerir:

  1. Microsoft Download Center’dan .NET4 Framework’ü indirin ve kurun: Microsoft .NET Framework 4.7 (Web Installer).
  2. Yukarıdaki B maddesinde yer alan adımları takip edin.

D. Eğer sistem 3.5.1 .NET versiyonunu kullanıyorsa ve .NET4’e yükseltmek olası değilse TLS 1.2’yi etkinleştirmek için bu adımları izleyin:

  1. TLS 1.2’yi etkinleştirmek için Microsoft güncellemelerini yükleyin. Microsoft, tüm işletim sistemi güncellemelerinin yüklenmesini önerir. .NET Framework ile Transport Layer Security (TLS) en iyi uygulamaları: Requirements to support TLS 1.2 with .NET Framework 3.5

Aşağıda TLS 1.2 güncellemeleri mevcuttur:

  1. Zip dosyasını indirin: TLS_NET35.zip.
  2. Dosyayı çıkarın ve uygun Windows Registry anahtarlarını oluşturmak için TLS_NET35.reg dosyasına çift tıklayın.
  3. ArcGIS Online’a TLS 1.2 bağlantınızı test edin.

Not: ArcGIS Desktop’un yayınlanan her versiyonunun destek durumunu Esri Support sitesinden Product Life Cycle sayfalarında bulabilirsiniz.

İlgili Bağlantılar:

Önceki Yazı
Nasıl Yapılır: ArcGIS TLS 1.2 bağlantılarını ArcGIS Online ile test edin
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Windows, .NET4 Framework kullanan uygulamalar için TLS 1.2 kullanacak şekilde nasıl yapılandırılır?
Yazıyı görüntüle