Windows, .NET4 Framework kullanan uygulamalar için TLS 1.2 kullanacak şekilde nasıl yapılandırılır?

Özet

ArcGIS Online güvenliğini iyileştirmenin bir parçası olarak Esri, ArcGIS Online servisleri için TLS 1.2 bağlantısı gerektirir. Bu servislere sürekli erişim sağlamak için aksiyon almak gereklidir.

Aşağıdaki adımlar Windows işletim sisteminin TLS 1.2 kullanacak şekilde nasıl ayarlanacağını açıklar. Bu, TLS 1.2 kullanmak için Microsoft .NET4 Framework’e bağlı olan sistemdeki tüm uygulamalara izin verir. Bu, işletim sistemi seviyesinde bir değişikliktir ve sadece bir kere yapılmalıdır. Eğer önceden başka bir Esri ürünü için bu talimatları uyguladıysanız ve Windows’ta TLS 1.2’yi etkinleştiren Windows Registry anahtarlarını oluşturduysanız bu adımları tekrarlamanıza gerek yoktur.

Bu, TLS 1.2’yi açıkça destekleyecek bir ürün yükseltmesi olmadığında veya uygulanamadığında, ArcGIS uygulamalarını TLS 1.2 kullanacak şekilde yapılandırmak için isteğe bağlı bir yöntemdir. Önerilen çözüm, TLS 1.2’yi destekleyen ürün versiyonuna yükseltmektir.

Daha fazla bilgi için Esri Support TLS sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Hangi yaklaşımı kullanacağınıza karar verirken durumunuzu dikkatlice göz önünde bulundurun: Esri .NET ortamını TLS 1.2’yi etkinleştirecek şekilde ayarlamanın ArcGIS ile problemlere yol açmayacağının garantisini vermiştir fakat varsayılan TLS davranışının değiştirilmesi diğer .NET uygulamalarını etkileyebilir.

Eğer sistem 3.5.1 .NET versiyonunu kullanıyorsa ve .NET4 yüklemek olası değilse TLS 1.2’yi etkinleştirme adımları için bu makaleye bakınız: How To: Configure Windows to use TLS 1.2 for applications that use the .NET 3.5.1 Framework.

Prosedür

Dikkat: Aşağıdaki talimatlar işletim sisteminizin ana parçalarında değişiklikleri içerir. Devam etmeden önce, işletim sisteminizin ve dosyalarınızın (kayıt dahil) yedeğini almanız önerilir. Eğer gerekliyse kalifiye bir bilgisayar sistemleri uzmanına danışın.

  1. Microsoft .NET4’ün kurulduğundan emin olun.

Bkz: How to: Determine which .NET Framework versions are installed

  1. Eğer gerekliyse Microsoft Download Center’dan .NET4 indirin: Microsoft .NET Framework 4.7 (Web Installer).
  2. Bu .zip dosyasını indirin ve çıkarın: TLS_NET4.zip
  3. TLS_NET4.reg dosyasını çıkarın ve uygun Windows Registry anahtarlarını oluşturmak için dosyayı açın.
  4. TLS 1.2 bağlantınızı ArcGIS Online’a bağlanarak test edin.

İlgili Bağlantılar:

Önceki Yazı
Windows, ArcGIS Desktop için TLS 1.2 kullanacak şekilde nasıl ayarlanır?
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Enterprise Dağıtımının TLS 1.2 ArcGIS Online Güncellemesinden etkilenip etkilenmediğini nasıl anlarım?
Yazıyı görüntüle