ArcGIS Business Analyst ile Karşılaştırma İnfografikleri

ArcGIS Business Analyst Infographics, erişim alanlarınız ve bölgeleriniz için temel göstergeleri görüntülemede etkileşimli bir yol sağlar. Bu veri görselleştirmeleri çok popülerdir ve Business Analyst kullanıcıları kuruluşları için çok güzel infografikler oluşturmaktadırlar.

Business Analyst Web Uygulaması, bir infografikteki ilişkileri ve farklılıkları “yan yana karşılaştırma” modunda keşmetmenize imkan tanır. Business Analyst, kullanıcıların, pazarların coğrafyasını ve bölge özelliklerini anlamasına yardımcı olur.

Aşağıdaki video, yan yana karşılaştırma infografiklerine güzel bir genel bakış sağlar.

 

Çoklu ring alanları ve erişim zamanı alanları karşılaştırmaları

Bir noktanın etrafındaki halka, sürüş ve yürüyüş süresi alanlarının farklılıklarını görselleştirmek ve incelemek için yan yana karşılaştırma infografiklerini kullanabilirsiniz.

 

Yan yana karşılaştırmayı kullanarak tek bir görünümde alanlar için verileri inceleyebilirsiniz. Anahtar değerlere ilişkin farklılıklar infografikte görüntülenir. Sonuç olarak, infografikte hangi değerlerin daha yüksek ve daha düşük olduğunu kolayca görebilirsiniz.

 

Örneğin, ofisin çevresindeki 15 dakikalık yürüyüş süresi alanı, 5 dakikalık bir alandaki hanelerden yaklaşık 1.500 ₺ daha fazla kişi başı satın alma gücü sağlar.

 

Alanınızı başka bir pazar veya başka bir alanla karşılaştırın

Komşu ve kesişen coğrafi bölgeler, yan yana karşılaştırma infografiğinize eklenebilir. Bu karşılaştırmada alanlarınız için değerler ve temel göstergeler hakkında daha iyi bilgiler mevcuttur. Örneğin, ofis çevresindeki sürüş süresi alanları için harcama durumlarının, yaş gruplarının veya eğitim seviyelerinin ilçe veya il ortalamaları ile nasıl karşılaştırıldığını inceleyebilirsiniz.

 

Birden çok alanı karşılaştırma

En çok 10 farklı alanda değerleri karşılaştırmak için projelerden birden çok erişim alanı ve bölge ekleyin. Örneğin, bir konumda kişi başı sağlık harcamalarının ve hane halkı büyüklüklerinin nasıl farklılık gösterdiğini inceleyebilirsiniz. Veya bir dizi acil bakım kliniği konumunda sağlık sigortasına erişimin nasıl farklılık gösterdiğini karşılaştırabilirsiniz.

 

Bireysel değişkenler, grafikler ve haritalarla etkileşim için tüm yetenekler karşılaştırma modunda çalışır. İnfografikler bir görüntüye, PDF’e aktarılabilir ve etkileşimli bir HTML belgesi olarak paylaşılabilir. Yan yana karşılaştırma infografikleri, Esri’nin başlangıç ​​infografik şablonlarından herhangi biriyle çalışır. Karşılaştırma infografikleri de kendi özel infografikleriniz için sorunsuz çalıştığından, kendi özel verilerinizle çalışacaktır.

Aşağıda, Business Analyst için yararlı bulabileceğiniz bazı bağlantılara erişim sağlayabilirsiniz.

Önceki Yazı
ArcGIS Tracker’ın Yeteneklerini Keşfedin
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Insights 2020.3 Sürümü ile Daha Fazla Yenilik
Yazıyı görüntüle