ArcGIS Insights 2020.3 Sürümü ile Daha Fazla Yenilik

ArcGIS Insights’ın yeni sürümü analiz süreçlerinizde basitleştirilmiş yollarıyla daha fazla grafik, mekansal analiz yeteneklerine yönelik güncellemeler, harita ve çizelgelerde geliştirmeler ve veri kümeleri için ek işevsellik içerir. Ayrıca ArcGIS Insights’ın yeni sürümünde dağılım grafikleri geliştirildi, grafik sembollü haritalar genişletildi, yeni bir filtre seçeneği eklendi, konumsal kümeleme güçlendirildi, analiz araçlarında daha fazla istatistik eklendi ve geometrisi kolayca hesaplanabilir duruma getirildi.

 

Sayısal Verileri Kullanan Grafik Sembollü Haritalar

Etkileşimli olarak yan yana çalışan grafikler ve haritalardan daha iyi ne olabilir? Haritadaki çizelgeler! Kategorik (dize) alanlara sahip pasta ve sütun grafikler zaten mevcuttu, ancak şimdi aynı grafikler sayısal veya oran alanıyla daha da geliştirilebilir.

Pasta grafik sembolleri ve sütun grafik sembolleri içeren haritalar artık pasta segmentinin boyutunu veya sütunun yüksekliğini belirlemek için sayı alanları kullanılarak şekillendirilebilir. Bir sayı alanı yerine özellik sayısı da kullanılabilir. Bunları oluşturmak için iş akışı kolaylaştırıldı. Verilerinizi bir haritaya sürükleyip bırakarak oluşturabilir, bir sayısal veya oran değerini temsil eden bu grafiklerin boyutlandırmasıyla haritanıza pasta ve sütun grafikleri yerleştirebilirsiniz.

 

Geometri Hesaplama

Artık çizgi ve çokgen katmanları için geometrileri hesaplayabilirsiniz. Çizgiler için her bir özelliğin uzunluğu hesaplanır. Çokgenler için alan ve çevre hesaplanır. Verilerinizi bir haritaya koymak temeldir ve güzel bir başlangıçtır. Geometrik gösterim (nokta, çizgi veya çokgen) yalnızca harita görselleri oluşturma yeteneği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda konumsal analiz de gerçekleştirir. Artık çokgenler ve çizgiler için alan, çevre ve uzunluk hesaplama yeteneğine sahibiz.

 

Dağılım Grafiği Özelleştirme

Dağılım grafiği artık nokta sembollerinin boyutunu ayarlamayı destekliyor. Dağılım grafiğinizi özellikle daha az sayıda nokta olduğunda veya birlikte kümelenmiş çok sayıda nokta olduğunda daha kolay yorumlanabilir hale getirmek için bu ayarları kullanın. Sembolleri yeniden boyutlandırmak, grafiğinizdeki sembollerin sayısına ve dağılımına göre özelleştirilmiş etkili bir dağılım grafiği oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

 

Üst veya Alt n filtreleri

En üst n kayıt ve en alttaki n kayıt artık çubuk, sütun, çizgi ve halka grafikleri için kart düzeyinde filtrelenebilir. Bu filtreler, özet istatistiğe ve ayarladığınız n değerine göre grafikte üst veya alt kategorileri görüntüler. Yüksek veya düşük değerlere sahip kayıtları hızlı ve kolay bir şekilde belirlemenizi sağlar. Örneğin, hangi 10 mahallede en çok trafik kazası yaşanıyor veya hangi 5 mağaza en düşük yıllık satışa sahip?

 

Daha Fazlası

Sayfaya ekle penceresi, kuruluşunuzdan veya kendi içeriğinizden özellik katmanlarını bulmayı daha hızlı hale getirmek için güncellendi. Pencere, en son görüntülediğiniz içeriğe göre görüntülenen İçeriğim, Gruplarım, Kuruluşum veya Sınırlar’dan katmanlarla otomatik olarak ArcGIS bağlantısında açılır.

Eklenen yeni yeteneklerin ve özelliklerin listesi için yardım belgelerine bakabilirsiniz.

Önceki Yazı
ArcGIS Business Analyst ile Karşılaştırma İnfografikleri
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS StoryMaps Yenilikleri (Mart 2021)
Yazıyı görüntüle