ArcGIS Business Analyst Mobil Uygulama ile İnfografik ve Rapor Oluşturma

ArcGIS Business Analyst Mobil Uygulama’nın önemli özelliklerinden biri sahada rapor ve infografikler oluşturabilme özelliğidir. Ticari bölgelerinizi anlamak, sahada araştırma yapmak, yeni pazarlar bulmak, bölgeleri değerlendirmek ve daha fazlası için sahada anlık raporlar oluşturabilirsiniz. Potansiyel bir mağazanın değerlendirmesini yaparken mevcut oluşturmuş olduğunuz veya sizinle paylaşılan raporlara erişim sağlayarak raporlar oluşturabilirsiniz. Yeni mağazanız veya hizmet merkeziniz için potansiyel konumları ziyaret edebilir, sahada anlık infografikler oluşturarak araştırma yapabilirsiniz. Yeni bir potansiyel nokta ile karşılaştığınızda bunu mevcut projenize ekleyebilir, böylece yeni konumu, konumlarınızın geri kalanıyla aynı bağlamda değerlendirmeye başlayabilirsiniz.

Bazen saha geziniz sırasında planladığınız durumların dışına çıkılabilir. Örneğin; çalışma yapacağınız konumların yürüyüş mesafelerini oluşturduğunuzda sahada bazı bölgelerin düşündüğünüz kadar yürünebilir olmadığını anlayabilirsiniz. Belki bu alan bir otoyol veya tren yolunun hemen yayında olabilir. İnsanların oraya nasıl gideceğini daha iyi yansıtmak için alanları sürüş zamanı alanları olarak güncelleyebilirsiniz. Bu kapsamda sahada ortaya çıkan sorunları ele almak için tüm Esri’ye ve özel infografiklere erişiminiz bulunmaktadır.

Bu blog yazımızda sahada infografik ve rapor oluşturmanın detaylarını adım adım anlatıyor olacağız. Örneğin; 5-10-15 dakikalık sürüş sürelerine göre erişim alanları oluşturulmuş bir noktayı ele alalım. Bu erişim mesafelerini sahada anlık olarak oluşturabilir veya mevcut projeleriniz içerisinden açabilirsiniz.

Projeniz içerisinde mevcut bölgeler haritaya yüklendikten sonra Ayrıntılar’a tıklayın. Konum Ayrıntıları sayfası açılacaktır. Bu sayfada, bölge bilgilerinin hemen altındaki işlemler menüsünü görebilirsiniz.

 

Konum Ayrıntıları sayfası açılacaktır. Bu sayfada, bölge bilgilerinin hemen altındaki işlemler menüsünü görebilirsiniz.

 

Raporlara tıklayın. Raporlar sayfası açılacaktır. Burada İnfografikler ve Klasik Raporlar şeklinde iki sekme yer alıyor olacaktır.

 

İnfografikler

İnfografikler altında iki bölüm vardır.

Mevcut Alan etiketli ilk bölüm, infografiği çalıştıracağınız alanın ayrıntılarını görüntüler.

Rapor Seç etiketli ikinci bölüm, farklı infografik kategorilerini gösterir:

  • Favorite Infographics – Business Analyst Web App’i kullanarak ayarladığınız favori infografiklerinizin listesini burada bulabilirsiniz.
  • My Infographics – Business Analyst Web App ile kendi infografiklerinizi oluşturduysanız, bunları burada bulabilirsiniz.
  • Esri Infographics – Esri, belirli bir ülkedeki herhangi bir alan için varsayılan bir infografik listesi sağlar.
  • Shared Infographics – Sizinle veya dahil olduğunuz kuruluş içinde paylaşılan infografiklerin bir listesidir.

Bu örnek için, Esri tarafından sağlanan varsayılan infografiklerden biri olan Key Facts’i çalıştıralım.

 

İnfografik başlığına tıkladığınızda, Mobil Uygulama infografiği alanınızda hemen çalıştıracaktır. Artık ihtiyaçlarınıza göre herhangi bir karar vermek için infografiği görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca farklı erişim alanlarına sahipseniz diğer alanların bilgileri arasında geçiş yapabilir, alan bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.

 

Raporlar

Klasik Raporlar altında iki bölüm vardır.

Mevcut Alan etiketli ilk bölüm, raporu çalıştıracağınız alanın ayrıntılarını görüntüler.

Rapor Seç etiketli ikinci bölüm, farklı rapor kategorilerini gösterir:

  • Favorites – Business Analyst Web App’i kullanarak ayarladığınız favori raporlarınızın listesini burada bulabilirsiniz.
  • My Reports – Business Analyst Web App ile kendi oluşturduğunuz raporları içeren bir listedir.
  • Esri Reports – Esri, belirli bir ülkedeki herhangi bir alan için varsayılan bir rapor listesi sağlar.
  • Shared Reports – Sizinle veya dahil olduğunuz kuruluş içinde paylaşılan raporların bir listesidir.
  • Previously Run Reports – Business Analyst Web App veya Business Analyst Mobile App aracılığıyla mevcut projenizdeki herhangi bir alan için zaten çalıştırılmış olan raporların bir listesidir.

 

Örneğin, Esri tarafından sağlanan varsayılan raporlardan biri olan Turkey Summary Report’u çalıştıralım.

 

Rapor başlığına tıkladığınızda, Mobil Uygulama Raporu alanınızda hemen çalıştıracaktır. İhtiyaçlarınıza göre herhangi bir karar vermek için raporu görüntüleyebilirsiniz.

 

Business Analyst Mobil Uygulama ile herhangi bir alan için nasıl rapor ve infografik çalıştırılacağını öğrendiniz. Mobil Uygulama ile çalıştırdığınız raporları Web Uygulaması aracılığıyla görüntüleyebilir veya Web Uygulaması ile çalıştırdığınız raporları Mobil Uygulama ile görüntüleyebilirsiniz.

Aşağıda, Business Analyst için yararlı bulabileceğiniz bazı bağlantılara erişim sağlayabilirsiniz.

Önceki Yazı
ArcGIS Pro’da Harita Serileri ile Çalışmak
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Maps SDK for Game Engines
Yazıyı görüntüle