ArcGIS Maps SDK for Game Engines

ArcGIS Maps SDK for Game Engines geliştirme araçları Unity ve Unreal Engine için kullanıma sunuldu. Bu araçlar CBS verilerinin görselleştirilmesi, foto-gerçekçi mekanların tasarlanması gibi alanlarda birçok sektör için değerli çözümler sağlayacak.

Son yıllarda birçok kuruluşun coğrafi içerikleri gerçek dünya ile entegre bir şekilde deneyimleme, gerçekçi dokuları kullanma, etkileşimli sahneler oluşturma, oyunlaştırma gibi teknolojileri etkin bir şekilde kullandığını görebilmekteyiz. Çünkü içeriklerin deneyimlenmesi süreçlerinde kullanıcıların etkileşim içinde olduğu senaryolar daha fazla tercih edilmektedir. Oyun motorları temelde video oyunları deneyiminin arttırılması üzerinde durduğu için yüksek performans ve kalite sağlamaktadır. Bununla birlikte oyun motorları kullanılarak mobil ve desktop VR platformları için oyunlar oluşturabilmekte. Ek olarak IOS, Android, MacOS, Windows, WebGL ve konsol platformları için oyunlar geliştirilebilmektedir. Esri, ArcGIS Maps SDK for Game Engines araçları ile AEC, savunma, ulaşım, video oyunları gibi sektörlerde coğrafi verilerin oyun motorlarında kullanılmasını sağlamaktadır

Unity

ArcGIS Maps SDK for Game Engines – Unity, coğrafi verilerin, 3 boyutlu altlık haritaların, SLPK sahne katmanlarının, ArcGIS Online hesabında bulunan katmanların Unity oyun motorunda kullanılmasını sağlamaktadır. Unity üzerinde içeriklerin görselleştirilmesine ek olarak video oyunları tasarlarken coğrafi içerikleri ve altlık haritaları kullanabilmekteyiz.

 

Örneğin bu örnekte sahnede 3D Imagery altlık harita servisine ek olarak 3D bina modelleri de bulunmaktadır. Unity üzerinde ArcGIS Maps SDK for Game Engines’in kullanımı hakkında linkte detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Unreal Engine

Unreal Engine oyun motorunda ArcGIS Maps SDK for Game Engines pluginini kullanarak Unity’de bulunan tüm yetenekleri aynı şekilde kullanılabilmektedir. Bu noktada bu iki oyun motoru arasında mevcutta hangisini kullandığımız ve sahip oldukları yeteneklere göre seçim işlemi yapabilmekteyiz.

ArcGIS Maps SDK for Game Engines, kullanıcıları içeriklerin görüntülenmesi kısmında sadece üç boyutlu içerikler ile sınırlandırılmamaktadır. Örneğin iki boyutlu bir tile katmanı, oyun motorları ile entegre bir şekilde kullanılabilir.

ArcGIS Maps SDK for Game Engines – Unity ve Unreal Engine eklentilerinin kurulumu ve  kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için linklere tıklayabilirsiniz.

 

Esri Türkiye 2021

 

Önceki Yazı
ArcGIS Business Analyst Mobil Uygulama ile İnfografik ve Rapor Oluşturma
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Drone Collections
Yazıyı görüntüle