ArcGIS Drone Collections

Daha önceki yazılarımızda Drone2Map for ArcGIS yazılımının kullanımı ve yeteneklerinden bahsetmiştik. Esri fotogrametri alanında daha ileri seviye çalışmaları gerçekleştirmek için 3DR şirketi ile yeni bir ortaklık kurdu. 3DR ürünü olan Site Scan, Esri ürünleri ile birleştirilerek fotogramteri alanında uçtan uca bir çözüm sağlanması hedeflendi. Site Scan for ArcGIS yazılımından daha önceki blog yazımda bahsetmiştim. Site Scan for ArcGIS varlık yönetimi, sahadan ürünlerinin toplanması, işlenmesi, analiz edilmesi ve paylaşılması gibi tüm aşamalarda çözüm sunan, bulut tabanlı bir haritalama çözümüdür.

Bu ortaklık sayesinde Esri hem küçük operatörlere hem de kurumsal şirketlere tamamen ölçeklenebilir ve eksiksiz çözümler sunabilecek.

Drone Collections

Fotogramteri projeleri için özel olarak tasarlanan, ArcGIS platformunda bulunan ürünlerinin, isterlere göre farklı olarak konumlandırıldığı paketlerdir. İçerisinde Drone2Map, ArcGIS Online ve Site Scan for ArcGIS bulunmaktadır. 4 adet paket bulunmaktadır, bunlar:

  • Masaüstü Haritalama
  • Masaüstü Haritalama ve Analiz
  • Çevrimiçi (Bulut) Haritalama
  • Kurumsal Haritalama ve Analiz

Bu paketler Esri ürünlerini içermektedir. Örneğin masaüstü haritalama sadece Drone2Map ürününü içermektedir veya masaüstü haritalama ve analiz paketi Drone2map ve ArcGIS Pro yazılımını ve Image Analyst eklentisini içermektedir.

 

Masaüstü Haritalama Koleksiyonu

Hava fotoğraflarını yakalamak, yerel bilgisayarda işlemek, ardından iki boyutlu ve üç boyutlu içerikleri görüntülemek ve paylaşmak için idealdir.

Masaüstü Haritalama ve Analiz Koleksiyonu

Hava fotoğraflarının yakalanması ve ürünlerin oluşturulmasına ek olarak ArcGIS Pro’nun kullanım, yönetim ve analiz yeteneklerini kullanmak isteyen kurumlar için idealdir.

Çevrimiçi Haritalama Koleksiyonu

Masaüstü haritalama kısmında yapılan tüm üretim işlemlerinin bulut tabanlı olarak gerçekleştirilmesidir. Bu koleksiyonda Site Scan for ArcGIS bulunduğu için ek olarak drone filo yönetimi, pilot takibi ve yönetimi gibi ek özelliklerde kullanılabilmektedir.

Kurumsal Haritalama ve Analiz Koleksiyonu

Haritalama, depolama ve analiz gereksinimlerini karşılamak için hibrit bulut yapılarına ihtiyaç duyan kurumlar için tasarlanmıştır.

Detaylı bilgi için linke tıklayınız.

Esri Türkiye 2021

Önceki Yazı
ArcGIS Maps SDK for Game Engines
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Portal for ArcGIS Yama Güncellemesi ile Güvenliğinizi Arttırın
Yazıyı görüntüle