ArcGIS Enterprise 10.8.1 Yeniliği: E-posta Bildirimi

ArcGIS Enterprise 10.8.1’deki yeni yeteneklerden biri, e-posta gönderme yeteneğidir. ArcGIS Enterprise 10.8.1 sürümü, Enterprise portalınızı kuruluşunuzun SMTP sunucusuyla entegre ederek otomatik e-posta bildirimleri gönderecek şekilde yapılandırma yeteneğini içerir. Aşağıdaki durumlarda e-posta gönderimi yapılabilir:

  • Kuruluşunuzdaki bir üye, şifresini unuttuğunda, yeni e-posta iş akışı ile bu üyeye bir güvenlik sorusunu yanıtladıktan sonra şifresini sıfırlamak için kullanılabilecek geçici bir şifre sıfırlama bağlantısı gönderilebilir.
  • Parola politikasında bir değişiklik yapıldığında, yeni parola politikasının ayrıntılarını içeren bir e-posta, idari kişilere gönderilebilir.
  • ArcGIS Enterprise portal lisans dosyanızdaki bir kullanıcı türü, uygulama veya organizasyon yeteneğini kullanımında son tarihe yaklaşıldığında Kuruluşun idari kişilerine, sona erme tarihinden 90 gün, 60 gün, 30 gün, 3 gün, 2 gün ve 1 gün önce e-posta gönderilebilir. Bu, ArcGIS Enterprise portalınızı yeniden yetkilendirmeniz için size zaman tanınmasını sağlar. Aşağıda, süresi dolan lisansların bilgilendirmesi için gönderilen e-posta örneği yer almaktadır:

 

4 adımda hazırlayın

Adım 1: Portal Yöneticisi Dizinine gidin (Portal Administrator Directory)

ArcGIS Enterprise, 10.8.1′ de, Kurumsal portalınızı e-posta gönderecek şekilde yapılandırmak için Portal Yöneticisi Dizinine gidin. Varsayılan yönetici rolüne (default administrator role) atanmış bir üye olarak veya Güvenlik ve Altyapı ayrıcalığını (Security and Infrastructure privilege) içeren özel bir role atanmış bir üye olarak oturum açın.

Adım 2: E-posta ayarları API’ına gidin

Oturum açtıktan sonra Sistem – E-posta ayarlarına gidin. Bu, kuruluşunuzun e-posta ayarlarını yapılandırmak ve yönetmek için kullanacağınız arayüzdür.

Portal Yöneticisi Dizinindeki yeni e-posta ayarları

Adım 3: SMTP bağlantı ayrıntılarınızı girin

Güncelleme işlemine tıklayın. SMTP sunucunuza bağlanmak için belirtmeniz gereken birkaç parametre ile karşılaşacaksınız. Bu bilgileri almak için IT yönetim ekibinizle birlikte çalışmanız gerekebilir. E-posta Ayarları REST API belgelerinde (Email Settings REST API documentation) bu parametrelerin her biri hakkında daha fazla ayrıntı bulabilirsiniz. SMTP sunucunuza bağlanmak için bu parametreleri doldurduktan sonra Yapılandır’a (Configure) tıklayın.

Kuruluşunuzun SMTP sunucusuna bağlanmak için ayarları yapılandırma

Adım 4: SMTP bağlantınızı test edin

E-posta ayarlarınız kaydedildikten sonra, Kurumsal portalın e-posta sunucunuz üzerinden bağlanıp e-posta gönderebildiğini doğrulamanız gerekecektir. Bunu yapmak için, e-posta ayarlarını test etme işlemini kullanın. Test e-postasının başarıyla gönderildiğini ve teslim edildiğini onaylamak için erişiminiz olan bir e-posta adresini girin.

Yukarıdaki test e-postasını başarıyla aldıktan sonra, Kurumsal portalınız e-posta göndermeye hazırdır.

Başarı için ipuçları

Kurumsal portalınızı e-posta gönderecek şekilde yapılandırırken, aşağıdakilerden emin olmanız önemlidir:

  • SMTP sunucunuzun iletişim kurduğu bağlantı noktası Enterprise portal için açıktır.
  • SMTP sunucunuz şifreleme kullanıyorsa, Enterprise portalının sertifikaya güvendiğinden emin olun (Enterprise portal trusts the certificate).
  • FromEmailAddress, SMTP sunucusuna bağlanma ve e-posta gönderme yetkisine sahip bir hesap olmalıdır.
  • Enterprise portalınızdan gönderilen hiçbir e-posta spam olarak işaretlenmez.
  • Bu ilgili bildirimleri almak için kuruluşunuzda birden fazla idari kişi atamalısınız.
  • Kuruluşunuzun tüm üyeleri, kullanıcı profillerini kuruluş e-posta adresleriyle uygun şekilde oluşturmuş olmalıdır.

Bir e-posta bildirimi teslim edilmezse, bu hatanın ayrıntıları günlüğe kaydedilir (logged) ve Portal Yöneticisi Dizini (Portal Administrator Directory) üzerinden erişilebilir. SMTP sunucusuna ilişkin günlükleri gidermek ve bu günlüklere (log) erişmek için IT ekibinizle birlikte çalışmanız gerekebilir.

 

Esri Türkiye 2021

Önceki Yazı
ArcGIS Maps for Adobe Creative Cloud Aracılığı ile Haritalarınızı Videoya Dönüştürün
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcMap Desteği ile ilgili Bilgilendirme
Yazıyı görüntüle