ArcGIS Maps for Adobe Creative Cloud Aracılığı ile Haritalarınızı Videoya Dönüştürün

Bazen animasyonlar ve videolar yapmış olduğunuz çalışmanızı daha iyi anlatmanıza ve onları daha iyi aktarmanıza yardımcı olabilmektedir. Bu blog yazısında da ArcGIS Online içerisinde Web Map olarak tasarlanmış bir haritanın ArcGIS Maps for Adobe Creative Cloud yardımı ile Adobe Illustrator’da nasıl kullanılabileceği örneklendirilmiştir.

Çalışmada altlık harita, gezi noktaları ve gezi rotası olacak şekilde 3 ayrı veri kullanılarak Ankara ilinin Ulus semti çevresi için bir gezi haritası oluşturulmuştur.

Oluşturulan haritanın video olarak düzenlemeye uygun hale getirilmesi için Adobe Illustrator programı kullanılmıştır. ArcGIS Online’da Web Map olarak yer alan dosyaları Adobe Illustrator’da açmak için Illustrator içerisinde yer alan ArcGIS Maps for Adobe Creative Cloud eklentisi kullanılmıştır.

Açılan panelinin Import kısmından from Webmap aracılığı ile ArcGIS Online’da Web Map olarak bulunan harita Add seçeneğine tıklanarak Mapboard’a eklenmiştir.

Şekilde görüldüğü üzere çalışma alanının sınırları ve ölçeği otomatik olarak gelmektedirEğer istenirse bu ayarlar değiştirilebilir Ölçek değeri ise elle girilerek ayarlanabileceği gibi uygulama içerisinde belirlenen ölçek seçimleri de yapılabilir. 

Temel ayarlamalar yapıldıktan sonra Preview sekmesi ile ArcGIS Maps: Compilation paneli açılmaktadır. Panelde Web Map içerisinde kullanmış olduğumuz detay katmanlarının geldiği fakat altlık haritanın gelmediği görülmektedir. Bunun nedeni ArcGIS Maps for Adobe Creative Cloud’un Vektor Tile Layer formatlarındaki altlıkları henüz desteklememesidir. Bundan dolayı kullanılmak istenen altlık harita ArcGIS Web AppBuilder aracının Print Widget’i ile yüksek çözünürlüklü JPEG dosyası olarak indirilmiştir.

ArcGIS Maps: Compilation panelinde görselin PPI değeri, projeksiyon tanımlaması, sembolojisi ve lejant bilgisi isteğe göre ayarlandıktan sonra Sync’ye tıklanarak veriler Adobe Illustrator içerisine tamamen aktarılmıştır. Program içerisinde gerekli görülen düzenlemeler yapılarak dosya Illustrator formatında rota ve gezi noktaları ayrı ayrı olacak şekilde kaydedilmiştir.

Daha sonra kaydedilen dosyalar Adobe After Effects içerisine aktarılmış ve JPEG altlık harita ile birlikte video formatında düzenlenmiştir.

ArcGIS Maps for Adobe Creative Cloud hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Esri Türkiye 2021

Önceki Yazı
ArcGIS Dashboards Beta 2 Yenilikleri
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Enterprise 10.8.1 Yeniliği: E-posta Bildirimi
Yazıyı görüntüle