ArcGIS Experience Builder ile Yapabilecekleriniz

ArcGIS Experience Builder

ArcGIS Experience Builder, haritaları , üç boyutlu sahneleri, verileri, web uygulamalarını ve diğer içeriklerin görüntülenmesini sağlayan, bulut tabanlı uygulama geliştirme arayüzüdür. Bulut tabanlı bu arayüz üzerinde tek bir satır bile kod yazmadan etkileyici uygulamalar oluşturabilirsiniz. Experience Builder’in sağlamış olduğu zengin araç kütüphanesini ile uygulama geliştirirken çok fazla fonksiyon ve tasarım çeşidi oluşturabilirsiniz.

Experience Builder’ın kullanıcılara sağladığı özellikler;

  • Web uygulmalarının tek bir platformda toplanması
  • 2B ve 3B içeriklerin tek uygulama üzerinde gösterimi
  • Kullanımı kolay arayüz ile hızlı bir şekilde uygulamalar geliştirmek
  • Mobil cihaz çözünürlükleri için arayüz düzenleme
Web Uygulamalarının tek bir platformda toplanması

Bir kapsam doğrultusunda geliştirdiğimiz web uygulamalarını, dashboardları, haritaları ve üç boyutlu web sahnelerini tek bir ekran üzerinde toplayabilirsiniz. Uygulamalar arasında dinamik bir şekilde gezinebilirsiniz.

2B ve 3B içerikleri tek uygulama üzerinde gösterimi

Experience builder ile 2b ve 3b verileri tek bir ekran üzerinde gösterimi sağlayabilmekteyiz, bu sayede iki boyutlu ve 3 boyutlu içerikler arasında kolayca gezinebilir ve bilgi elde edebilirsiniz. İki ekran arasındaki etkileşimler kurarak iki ekran arasındaki etkileşim kurabilirsiniz. Örneğin 3B sahnede gezinirken bakış açınızın veya yakınlık değerinizin 2B haritada da anlık değişmesini sağlayabilirsiniz.

İki boyutlu bir içerik ile üç boyutlu içerik etkileşimli bir şekilde incelenebilmektedir.

Experience Builder ile Web Uygulamaları Nasıl Oluşturulur ?

ArcGIS Experience Builder’ı kullanmaya başlamak ve yeni bir uygulama oluşturmak hızlı ve kolaydır. Esrinin sağlamış olduğu bir şablonla veya tamamen sıfırdan bir web uygulaması oluşturabilirsiniz. Experience Builder ile web uygulaması oluşturmak için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

  • Mevcut bir şablonu kullanarak uygulamanızı oluşturmaya başlayabilir veya sıfırdan oluşturabilirsiniz.
  •  Şablonda bulunan widget’ları düzenleyebilir veya uygulamanıza haritalar, resimler, metin kutuları ve listeler gibi widget’lar ekleyebilirsiniz. Widget’ları tek bir sayfada veya birden çok sayfada oluşturabilirsiniz.
  • Uygulamadaki widget’ları web haritalarına, web sahnelerine,katmanlara ve ArcGIS Server feature layerlarına bağlanabilirsiniz.
  • Temalar ile uygulamanın görünümünü ve hissini özelleştirebilirsiniz. Uygulamanızın görünümü için renkleri ayarlayabilir ve kendi markanızı ekleyebilirsiniz.

Uygulamanızda olmasını istediğiniz tüm detayları sürükleyip bırakarak oluşturabilmektesiniz.

Experience Builder web uygulamalarının oluşturulmasında bizlere çok ciddi çözümler sağlamaktadır. Kullanımı kolay arayüzü, sürükleyip bırakarak oluşturduğumuz uygulamalar ve diğer bütün detaylar web uygulama oluşturma süreçlerinde bizlere kolaylık sağlamaktadır.

Esri Türkiye 2020

Önceki Yazı
ArcGIS ve Python: İş sürecinizi hızlandıracak ve kolaylaştıracak ipuçları
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Online Kuruluşları Arasında Paylaşma ve İş Birliği
Yazıyı görüntüle