ArcGIS Online’da Öge Paylaşımındaki Yenilikler

ArcGIS Online’ın Aralık 2019 sürümünde, ögelerin paylaşımı yeni bir görünüm kazandı. Temelde bir değişiklik olmadı, yani; ögeleri hâlâ herkesle, kuruluşunuzun tüm üyeleriyle veya belirli kullanıcı gruplarıyla paylaşabiliyor olacaksınız. Yeni olan ise; paylaşım ile ilgili daha gelişmiş bir deneyim sunuyor olmasıdır. Ögelerinizi nasıl paylaştığınızı bir bakışta görmek ve paylaşmak istediğiniz grupları hızlı bir şekilde bulmak artık çok daha kolay.

İçerik’te iyileştirilmiş paylaşım özeti

İçerik kısmında artık ögelerinizin nasıl paylaşıldığını hızlı bir şekilde görebilirsiniz. Her öge için paylaşım düzeyini ve ögenin hangi gruplarla paylaşıldığını görebilirsiniz.

Paylaşılan grupların adı ve kurum içine ya da öge sahibine açık olan içerikleri hızlıca görebilir ve düzenleyebilirsiniz.

 

Ögelerinizi kimler görebilir?
Ögelerinizi kimlerin görebildiğini gösteren rozetlerin ne anlama geldiğini aşağıdaki örnekten inceleyebilirsiniz.

Rozetler ve anlamları

 

Yeni paylaşım penceresi

İçerik içinde; grupların göründüğü sembollerin üstüne tıkladığınızda “Paylaş” açılır penceresi gelir. Buradan; “Sahip”, “Organizasyon” ya da “Herkes” seçeneklerinden birini tıklayarak paylaşım seviyesini ayarlayabilirsiniz. Böylece öge ayrıntılarını görüntüleyerek paylaşım yapmanıza gerek kalmaz. Soldaki örnekte; kuruluştaki bilgilerin dışarı açılmasına yetkisi olmayan bir kişinin ekranındaki paylaşma seçeneklerini görüyorsunuz. Yetkisi olmadığı için Paylaşım seviyesinde “Herkes” seçeneği bulunmamaktadır. Kuruluşunuzdaki kişiler kendi yetkileri doğrultusunda paylaşım seçeneklerini kullanabilecekleri için hatalı bir paylaşımın da önüne geçilmiş olur.

Ögeler hangi gruplarla paylaşılmak isteniyorsa “Grup paylaşımını düzenle”ye tıklanarak seçilebilir. Aradığınız grubu, arama kısmına grubun adını yazarak hızla bulabilirsiniz.

Rozetler; Galeri, Öne Çıkan İçerik, Açık Veri vb. doldurmak için kullanılan grupları vurgular.

 

“Paylaşılan Güncelleme” rozeti, tüm üyelerin öge ayrıntılarını güncelleyebileceği paylaşılan güncelleme özelliğine sahip grupları vurgular. Paylaşılan güncelleme grupları da dahil olmak üzere tüm grup türlerindeki paylaşımlar, artık bu tek “Grup Paylaşımı” penceresi üzerinden gerçekleştirilmektedir.

 

Bu yeni “Paylaş” penceresi, İçerik’te seçilen bir öge kümesi için paylaşımı yapılandırırken daha fazla kontrol sağlar. Artık mevcut ögelerin nasıl paylaşıldığı hakkında daha fazla ayrıntı görebilir, seçilen tüm ögeleri tüm gruplardan hızlı bir şekilde kaldırabilir ve belirlediğiniz bir gruba öge ekleyebilir veya gruptan kaldırabilirsiniz.

 

Bu yeni öge paylaşım deneyimine İçeriğim’den erişebildiğiniz gibi öge ayrıntıları sayfasından da erişebilirsiniz.

Paylaşım yapılan grupların bilgisi ve paylaş seçeneğine; öge ayrıntıları içindeki “Genel Bakış” sekmesinden erişme

Ayrıntılı bilgi için burayı tıklayınız.

Önceki Yazı
Survey123 Connect for ArcGIS’te SVG Kullanarak Formlarınızı Geliştirin
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS ile Gerçek Zamanlı Verilerin Yönetimi
Yazıyı görüntüle