ArcGIS Pro 2.x için PerfTools çıktı!

Esri Performans Mühendisliği ekibi tarafından geliştirilen ve ArcGIS Pro 2.x sürümleri için uyumlu olan en güncel PerfTools eklentisi siz değerli kullanıcımızın kullanımına sunulmuş durumdadır. Her PerfTools sürümünde olduğu gibi bu araç yardımıyla ArcGIS Pro’da gerçekleştirdiğiniz işlemlere dair performans inceleme ve değerlendirmesini gerçekleştirebilirsiniz. Güncel sürümümüzün versiyonu Build 122’dir. Sizi duyurulan bu güncel sürümü kullanmanız için davet ediyoruz.

ArcGIS Pro’nun çeşitli parametrelere sahip bir Geoprocessing aracını çalıştırmasının, bir feature classı düzenlemenin, belirli bir yer imini veya mekansal yayılımı işleyerek göstermesinin veya bir animasyonu oynatmanın ne kadar sürdüğünü bilmek ister misiniz? Yoksa verilerinizde mekansal bir seçim yapmanın ne kadar sürdüğünü izlemeye mi ihtiyacınız var? Bu örnekler, PerfTools’un araştırmanızı sağlayabildiği örneklerden birkaçıdır.

PerfTools ile kapsamlı bir komut dosyası oluşturma özelliği sayesinde donanımınızda, sanallaştırma ortamlarınızda, mekansal verilerinizde veya diğer önemli kullanıcı iş akışlarında değişiklikler yaparken dallanıp budaklanan performans senaryolarını düzenlemenizi, yeniden çalıştırmanızı ve kaydetmenizi sağlar.

PerfTools Build 122, ArcGIS Pro projenize katmanlar halinde eklenen feature classlarda düzenlemeler yapmak için birkaç yeni komutla önceki sürümün işlevselliğini genişletmektedir:

  • Upload, oturum açmış olan kullanıcının Portal’daki içerek alanına bir ArcGIS Pro verisinin yüklemesi sırasındaki performansını test eder.
  • Download, oturum açmış olan kullanıcının Portal’daki içerik alanından bir ArcGIS Pro verisinin indirilmesi sırasındaki performansı test eder.

Ek olarak, CreateProject, OpenProject ve DataFilePath script komutları, artık göreceli dizin adları içeren bağımsız değişkenleri doğru şekilde işler.

Kullanılabilir yeni işlevsellik listesini, indireceğiniz eklentiye eşlik eden “WHAT’s NEW.txt” isimli dosya içerisinde bulabilirsiniz.

Önemli: Ad alanı değişikliklerinden dolayı artık iki farklı PerfTools sürümü vardır. Pro 2.0 için bir tane, Pro 2.1 için ise daha yeni bir tanedir. Lütfen, ZIP indirme arşivindeki “2.0” veya “2.1+” klasörünü seçerek kurulumunuz için uygun sürümü seçiniz.

Eklentiyi kurduktan ve Pro’yu açtıktan sonra, Documents\ArcGIS\AddIns\ArcGISPro\PerfTools klasörünüze bakın. Orada PerfTools_for_ArcGIS_Pro.pdf başlıklı bir PDF görmelisiniz. Bu dosya kapsamlı dokümantasyonu ve örnek kod parçacıkları içermektedir.

Download PerfTools (Build 122) for ArcGIS Pro 2.x

(ArcGIS Pro 1.x kullanıcıları, halen mevcut olan PerfTools Build 81’i kullanmaya devam etmelidir.)

Bu eklenti, Esri ve Esri Türkiye Teknik Destek Hizmetleri tarafından desteklenmemektedir; PerfTools ile ilgili herhangi bir soru veya geribildiriminiz için perfqatools@esri.com adresinden Esri Performans Mühendisliği ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Önceki Yazı
FMV Nedir ve Neler Yapabilirsiniz
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Pyhton ile Hayatınızı Kolaylaştırın (Bölüm 1) – ArcMap Python Kütüphanesi Genişletme
Yazıyı görüntüle